Anasayfa
Ara Bul
16 Eylül 2021, 15:39
Mehmet
Yönetici

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152-154-155-157-158-159 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152-153-154-155-156-157-158-159 Cevapları MEB Yayınları Su Kirliliği

5. TEMA: DOĞA VE EVREN 2. Kitap Su Kirliliği Etkinlik Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

2. Sizce susuz bir yaşam nasıl olurdu? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Susuz bir yaşam çok kötü olurdu. En temel ihtiyacımız sudur. Yaşamak için suyun olması gerekir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

A) Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını TDK Türkçe Sözlük’ten bulunuz.

Cevap:

etken: Bir işin, bir olayın oluşunu etkileyen

nitelik: Bir şeyin iyi veya kötü oluşu

konut: ev

erozyon: aşınma

kademe: aşama, basamak

tanker: Petrol ve petrol ürünlerini taşımak üzere yapılan gemi

varil: Sıvıları koymak için kullanılan kap

filtre: süzgeç

sanayi: hammaddeleri işlenmiş duruma sokup değerlendirmeye, kullanılacak ürünler durumuna getirmeye yarayan bilgilerin, araçların ve yöntemlerin tümü

endüstri: sanayi, işleyim

B) Anlamını öğrendiğiniz kelimelerden beşini kullanarak suyun hayatımızdaki önemi ile ilgili bir metin yazınız.

Cevap: Su canlıların yaşamı için en önemli bir maddedir. Canlı yaşamını devam ettirebilmek için suya muhtaçtır. Tek içmek için değil konutumuz da da kullanırız. Banyo, tuvalet, yemek ve bunun gibi pek çok iş için suya ihtiyacınız vardır.

C) Okuduğunuz metnin konusunu aşağıya yazınız.

Cevap: Suyun nasıl kirlendiği

2. Etkinlik

Aşağıdaki soruları metinden hareketle cevaplayınız.

1. Su kirliliği nasıl oluşmaktadır? Metinden örnekler vererek açıklayınız.

Cevap: Zararlı olan maddelerin suyun özelliğini bozacak miktarda suya karışmasıyla oluşmaktadır.

2. Suların kirlenmesine karşı alınan önlemlerin amaç ve sonuçları nelerdir?

Cevap: Amaç su kirliliğini azaltmak, suların kirlenmesini önlemek ve arıtmaktır.

3. “Suların Kirlenme Nedenleri Nelerdir?” başlığı altında verilen maddelerden hareketle asıl kirleticilerin kim olduğunu bulabildiniz mi? Nedenleriyle açıklayınız.

Cevap: Suyu kirletenler insanlardır.

4. Metinde verilen bilgilere göre kirli su kullanırsak neler olur?

Cevap: Bağırsak hastalıklarına yakalanabiliriz.

5. “Su gibi aziz (kıymetli) ol!” sözü size neler çağrıştırıyor? Açıklayınız.

Cevap: Suyun değerli olduğunu anlatmakta ve insanın da böyle değerli olması gerektiğinden bahsetmiştir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

A) Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Bu üç görseli birbiriyle karşılaştırarak çevre temizliği konulu bir konuşma yapınız. Konuşmanızda beden dilinizi etkili
şekilde kullanınız.

Cevap: Çevre kirliliği çok önemlidir. Kullandığımız doğal alanları kirletmeden kirletsek bile temizleyerek bırakmalıyız.Bıraktığımız çöpler suya karışır ve hem bizim için hem de suda yaşayan canlılar için bu ihtimal kötüdür. Çevreyi her zaman temiz tutmalıyız ki yaşamları sonlandırmayalım.

B) Görseldeki sloganla ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Orada geçirdiğimiz zamanla beraber yaptığımız kirliliği de götürmemiz yani temizlememiz gerekir. Çok doğru bir slogan olmuştur.

C) Çevre temizliği ile ilgili bir slogan geliştirerek sloganınızı aşağıdaki bölüme yazınız.
Sloganınızı sınıf panosunda sergileyiniz.

Cevap: ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM ANILARIMIZ MUTLU KALSIN


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları

4. Etkinlik

A) Aşağıdaki broşürü inceleyiniz.

B) İncelediğiniz broşürden hareketle “hava kirliliği” konulu bir broşür hazırlayarak broşürünüzü sınıf veya okul panosunda sergileyiniz.

Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

Çevre dostu ürünler satan bir fabrikanın sahibi olduğunuzu hayal ediniz. Ürünlerinizi tanıtacağınız bir reklam metni yazınız.

Cevap:  Biz işimizde çevreyi karıştırmayız. Çevre dostu bir markayız. Ürünlerimiz kontrolden geçerek gözlerinizin önüne gelmektedir. Bu doğa dostu ürünleri kaçırmamanız gerekir. Hem doğa dostu olun hem de mutlu bir alışveriş yapın.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Aşağıdaki metinden hareketle, etkinlikte kullanılan metnin yazarı hakkındaki bilgileri tahmin etmeye çalışınız. Tahminlerinizi alttaki forma örnekteki gibi yazınız ve metne uygun bir başlık bulunuz.

Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

Aşağıdaki yazının bazı bölümleri, tamamlamanız için yarım bırakılmıştır. Bu yazının başlığını, yarım bırakılan cümlelerini ve devamını tahmin ederek anlam bütünlüğü oluşturacak şekilde tamamlayınız. Metninizi tamamlarken geçiş ve bağlantı ifadeleri kullanınız.

Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları MEB Yayınları

8.ETKİNLİK

A) Aşağıdaki cümlelerde yer alan “su” kelimesinin geçtiği altı çizili deyimleri inceleyiniz. Aynı veya yakın anlama sahip olduğunu düşündüğünüz deyimleri örnekteki gibi eşleştiriniz. Daha sonra atasözleri ve deyimler sözlüğünden
eşleştirmelerinizi kontrol ediniz

Cevap:

  • Ağzının suyu akmak
  • ağzı sulanmak

 

  • Su içinde kalmak
  • Su gibi terlemek

 

  • Arasından su sızmamak
  • İçtiği su ayrı gitmemek

 

B) Yukarıdaki cümlelerde geçen altı çizili deyimlerin anlatıma olan katkısını açıklayınız.

Cevap:  Cümlelerin anlamları zenginleşmiştir. Cümlenin daha iyi anlaşılmasını sağlamıştır.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.