Anasayfa Kitap Cevapları
5 Nisan 2022, 15:35 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168-169 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

5. Tema Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

5. Tema: Doğa ve Evren 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168-169 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları MEB Yayınları

5. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Bu metinde yazar, Tuz Gölü’yle ilgili hangi karşılaştırmayı yapmaktadır?Açıklayınız.
Cevap:  Dünya’nın yüzde 32,9 tuzluluk oranı ile en tuzlu ikinci gölü olduğunu belirterek karşılaştırma yapmıştır.

2. Bu metinde Tuz Gölü’nün değinilen özelliklerinden üç tanesini yazınız.
Cevap:

  • Türkiye’nin en büyük göl tuzu üretim belgesi
  • Dünya’nın yüzde 32,9 tuzluluk oranı ile en tuzlu ikinci gölüdür.
  • gölün beslendiği kaynak sular çok azdır.

3. Tuz Gölü’ne bırakılan kirli atıklar gölün dengesini nasıl bozuyor olabilir? Anlatınız.
Cevap: Kimyasal atıklar gölün orjinal halini bozarak zarar verir. Bu yüzden yok olmasına neden olabilir.

4. Tuz Gölü’nün yok olması hangi tehlikeleri beraberinde getirecektir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Tuz ihtiyacımızın büyük çoğunluğu bu gölden karşılanmaktadır. Yok olmasıyla beraber bizde bundan zarar görmüş oluruz. Ayrıca orada yaşayan canlıların yaşam alanlarını da yok etmiş oluruz.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 205-206-207-208-209. Cevapları ATA Yayıncılık

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları MEB Yayınları

5. Tuz Gölü’nün karşı karşıya olduğu felaket dışında, günümüzde başka hangi çevre felaketleri yaşanmaktadır? Anlatınız.
Cevap: Fabrikadan oluşan dumanlar yüzünden pek çok sebzeler olmamakta ve ağaçlar kuruyup yok olmaya başlamıştır. Ayrıca bizde bu dumanları soluyarak yeni hastalıklara yelken açarız insan sağlığına kötü etkilemiş olur.

6. Tuz Gölü’nü kurtarmak amacıyla yetkililere bir mektup yazınız.
Cevap:

Sayın Yetkili,

Tuz Gölü’nün bizim için ne kadar önemli olduğunu sizde biliyorsunuzdur. Pek çok canlının yaşam ortamı ayrıca bizimde tuz ihtiyacımızın karşılandığı bir yerin yok olmasını izlemek durumundayız. Bu yüzden bu sorunu çözmek için sorunun kaynağına bir çözüm yolu bulmamız gerektiğini düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.


7. Aşağıdaki cümlelerde varlıkların adlarının yerine kullanılan kelimeleri bularak altlarını çiziniz. Bu kelimeleri siz de birer cümle içinde kullanınız.

Çevre temizliği etkinliğine ben de katılacağım.

Cevap: Ben bu olayı önceden biliyordum.

Çevremizin korunması konusunda herkes duyarlı davranmalı

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 12-14-15-16-17 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

Cevap: Herkes sırada bilet almayı bekliyordu.

Yazımda bazı hatalar vardı, bunları öğretmenimizle düzelttik.

Cevap: Bunları birlikte yapalım dedi.


8. Aşağıdaki metinlerden hangisinin anlatıcısı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B

A) Evin kapısına ulaştığımızda kapıyı ilk olarak hangimizin çalması gerektiğine karar verememiştik. Arkadaşlarımızdan biri kura çekmeyi önerdi. En mantıklı yol buydu. Çünkü hiçbirimiz kapıyı çalan ilk kişi olmak istemiyorduk.
B) Yatağa uzandığından beri uyuyamıyor, içi içine sığmıyordu. Yarın karne günüydü ve karnesindeki harika notları görmek, karnesini ailesine göstermek için sabırsızlanıyordu. Bir yıl boyunca düzenli çalışmış ve bu güzel karneyi sonuna kadar hak etmişti.
C) Yola çıktıklarında bizi de arayacaklarını söylemişlerdi. Akşam oluyordu ve saatlerdir kimse aramamıştı. Merakımız ve tedirginliğimiz gittikçe artıyordu. Telefon çalsa hepimiz telefonu aynı anda açacak gibiydik.
D) Sokak lambasının ışığına toplanan kelebekleri seyretti gülümseyerek. Sonra bana döndü, yüzündeki gülümseme iyice aydınlanmıştı: “Kelebekler… Ne kadar da güzeller değil mi?” dedi. Ne diyeceğimi bilemedim.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.