Anasayfa Kitap Cevapları
5 Nisan 2022, 20:40 - Demir Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 172-175-176-177. Cevapları MEB Yayınları

Canım Kitaplığım Metni Cevapları

6. TEMA OKUMA KÜLTÜRÜ:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 172-175-176-177. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Kitap seçiminde dikkat etmemiz gerekenleri nedenleriyle birlikte açıklayınız.

Cevap:

  • Kitap seçiminde yazarı iyi araştırmalıyız çünkü yazarın kafa yapısı, daha önce yazdığı kitapların konusu ve düşünce yapısı bizimle uyuşmazsa okuyacağımız kitaptan zevk alamayabiliriz.
  • Kitap hakkında yorumları internetten okumalıyız çünkü gerçek okuyucuların bu kitap hakkındaki görüşleri bizimde fikir sahibi olmamıza yarayabilir.
  • Kitap konusu hakkında bilgi sahibi olup ilgimizi çeken bir kitap olup olmadığından emin olmalıyız.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Aşağıda verilen kelimelerin anlamlarını metnin bağlamından hareketle tahmin ederek tahminlerinizi sözlükten kontrol ediniz.

evren → Uzaydaki bütün gök cisimlerinin bütünü.

kıvanç → Mutluluk.

gücenmek → Bir söz karşısında kırgınlık duymak.

yetkinlik → Olgun, bir konuda yetkin olma.

aldanmak → Dış görünüşe bakılarak yanlış bir kanıya varmak, yanılmak.


2. ETKİNLİK

Okuduğunuz metni boş bırakılan yere özetleyiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları MEB Yayınları


3. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33-34. Cevapları ATA Yayıncılık

1. Çocuğun kitap sayısının artmasında kimlerin katkısı olmuştur?
Cevap: Metindeki çocuğun kitap sayısını öğretmeni, annesi, babası, ağabeyi, akrabaları ve arkadaşları arttırması yönünde destek olmuştur.

2. Çocuk, kitapların kendisinde yarattığı değişimi nasıl anlatıyor?
Cevap: Metindeki çocuk kitapların kendisini daha anlayışlı, daha bir içten, daha sevilen ve seven biri yaptığını anlatmaktadır.

3. Çocuk, kitaplığındaki değişimden bahsederken nasıl bir benzetme yapıyor?
Cevap: Kitaplığındaki değişimden bahsederken sanki cennet ülke değil de bir cehennem yeri olmuş diyerek benzetme yapmaktadır.

4. Çocuğun ağabeyine tepki gösterme nedeni nedir? Siz olsaydınız nasıl bir tepki verirdiniz?
Cevap: Yaşına uygun olmayan bir kitap hediye ettiği için kitabı iade ederdim ve bunun bana göre uygun olmadığını ifade ederdim.

5. Metinde adı geçen kitaplardan herhangi birini okudunuz mu? Okuduysanız arkadaşlarınıza konusu hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Heidi kitabını okumuştum ve çizgi filmini izlemiştim. Heidi köyden şehire indirilen bir kız çocuğudur. Şehire adapte olma sürecinde yaşadığı sıkıntılardan bahsedilmektedir.

6. Sizce her kitabı okumak doğru mudur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Her kitabı okumak doğru olmayabilir. Yaşımıza ve tarzımıza göre kitap okumalıyız. Ayrıca devletin yasakladığı kitapları da okumamalıyız.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

Metnin içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz.

Cevap: Küçük Kütüphanem


5. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde kişilerin ve varlıkların yerine kullanılan kelimelerin altını çiziniz.

Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları MEB Yayınları


6. ETKİNLİK

Sizce insanlar neden kitap yazma ve okuma gereği hissediyorlar? Hafızada tutma tekniğini kullanarak bu konu ile ilgili bir konuşma yapınız.

Cevap: İnsanlar kendi duygu ve düşüncelerini diğer okuyuculara aktarma isteği insanda estetik zevk uyandırmanın yanı sıra bir hobi haline dönüşmüştür. Bu nedenle bir çok yazar kendi edebi dünyasındaki düşünceleri yazıya dökerek bir eser haline getirmiş ve okuyucularla buluşturmuştur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190-191. Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

Kitap sevgisi üzerine iki kıtadan oluşan bir şiir yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-176-Cevaplari-MEB-Yayinlari


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

Aşağıda “Canım Kitaplığım“ adlı metinden bazı bölümler verilmiştir. Bölümlerin gerçek mi yoksa kurgusal mı olduğunu nedenleriyle yazınız.

Cevap:

1. Metin: Bu metin gerçek bir metindir çünkü içerisinde olağanüstü bir durumdan bahsedilmemektedir, tutarlı ve gerçekçi bir metindir.

2. Metin: Kurgusal bir metindir çünkü içerisinde olağanüstü olaylara yer verilmektedir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları


9. ETKİNLİK

a) “Canım Kitaplığım” metni ile aşağıda verilen metni konu bakımından karşılaştırınız.

Cevap:  Canım Kitaplığım metninin konusu kitap seçmenin önemi iken Kitaplar metninin konusu kitap okumanın faydasından bahsedilmektedir.


b) “Canım Kitaplığım” metni ile “Kitaplar“ adlı metnin yazarlarının kitaba bakış açılarını belirtiniz.

Cevap: Canım Kitap


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Arkadaşlarınıza tanıtmak üzere Hasan Âli Yücel hakkında bilgi edininiz.
Cevap:

Hasan Ali Yücel 17 Aralık 1897 yılında dünyaya gelmiş ve 28 Aralık 1938 – 5 Ağustos 1946 tarihleri arasında ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı görevini yapmış bir öğretmendir. Köy Enstitülerini kurulması talimatını vermiştir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.