Anasayfa Kitap Cevapları
23 Nisan 2022, 22:11 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190-191. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe 6.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

6. TEMA OKUMA KÜLTÜRÜ: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190-191. Cevapları MEB Yayınları

6.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

(1, 2, 3 ve 4. soruyu metne göre yanıtlayınız.)

1. Okuduğunuz metinde olaylar kimler arasında ve ne zaman geçmektedir?
Cevap: Olaylar 1927 yılında, Atatürk ve Nuri Ulusu arasında geçmektedir.


2. Atatürk’ün kitap taşımak için cephane sandığını tercih etmesinin sebebi nedir?
Cevap: Cephane sandığını tercih etmesinin sebebi kültür ve sanat savaşıdır.


3. “Kültür ve sanat savaşı” ifadesinden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Bu ifadeden silah ile değil akıl ile savaşılacağını anlıyorum.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 178-179. Cevapları ATA Yayıncılık

4. Yukarıdaki metnin türü nedir? Nedenleri ile açıklayınız.
Cevap: Metnin türü anıdır. Çünkü geçmişte yaşamış insanların yaşamış olduğu bir an anlatılmaktadır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları MEB Yayınları

5. “O da kültür ve sanat savaşımızdır ve okumakla, kitapla olur; işte şimdi, cephane taşıdığımız o sandıklara kitaplarını koy, bu sandıklarda taşınsın, cephanenin yerini artık kitaplar alsın.”

Yukarıdaki cümlede altı çizili kelimelerin türlerini belirleyip aşağıdaki boşluğa yazınız.
Cevap:

O da kültür→ Zamir
o sandıklara→ Sıfat


6. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde isim tamlaması vardır?
Cevap: B) Muhafız birliğinden iki er geldi.


7. “Atatürk, 16 Mayıs 1919’da Samsun’a gitmek için İstanbul’dan ayrılmıştır.” cümlesi için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Amaç-sonuç cümlesidir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92-98-99-100-101. Cevapları ATA Yayıncılık

8. Aşağıdaki cümlelerden nesnel olanların başına (N), öznel olanların başına (Ö) yazınız.
Cevap:

(N) Atatürk, yıllar sonra 1927’de İstanbul’a dönecekti.
(Ö) Kültür ve sanat savaşı okumakla kazanılır.
(N) Kütüphaneye muhafız birliğinden iki er geldi.
(Ö) Bu sandıklar benim için çok önemlidir.


9. Aşağıdaki paragrafta geçen sıfatları ve zamirleri bularak yazınız.
Cevap:

Sıfat: Üç – beş
Zamir: O – bu

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.