Anasayfa Kitap Cevapları
19 Mayıs 2022, 10:14 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 235-236-237. Cevapları ATA Yayıncılık

Louıs Pateur (Lui Pastör) Dinleme İzleme Metni Cevapları

8. Tema: Sağlık ve Spor: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 235-236-237. Sayfa ATA Yayıncılık


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Ata Yayınları

Hazırlık Çalışması

1. Aşıyla ilgili araştırmalarınızdan edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: İlk aşıyı  kişi Mary Wortley adında bir bilim insanıdır. İlk aşıyı çocuklara uygulamıştır. Enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudu korumak için yapılır. Laboratuvar ortamlarında hazırlanır.

2. Bugüne kadar hangi aşıları olduğunuzu söyleyiniz ve aşı olmanın hayatımızdaki önemini arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Bugüne kadar çiçek aşısı, kızamık aşısı, grip aşısı, tetanos aşısı oldum.



1. Etkinlik

Metni dinlerken ilginizi çeken bölümleri not ediniz.
Cevap: Doktorun geceleri çocuğu rüyasında çocuğu kudurmuş olarak görüp bağırarak yataktan fırlaması.


2. Etkinlik

 Metinde yer alan aşağıdaki kelime ve kelime gruplarının anlamlarını metinden hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizi tamamladıktan sonra kelime ve kelime gruplarının sözlük anlamlarını uygun başlığın altına yazınız
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Ata Yayınları

b) Anlamını öğrendiğiniz kelime ve kelime gruplarını birer cümle içinde kullanınız.
Cevap:

⇒ Kestirmeden daha çabuk gideriz.
⇒ Okula geç kaldığını anlayınca adımlarını sıklaştırdı.
⇒ Boz köpek üzerine doğru geliyordu.
⇒ Kötü haber alınca dizlerinin bağı çözüldü
⇒ Boğazım ağrıdığı için doktor beni muayene etti.
⇒ Telgraf ile yazı yazmak çok hoş.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168-169 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Ata Yayınları

3. Etkinlik

Dinlediğiniz metnin özetini defterinize yazınız.
Cevap: Bir gün bir çocuk okula giderken büyük bir köpek ile karşılaşır. BU köpek çocuğu ısırır ve orada olan biri yardım eder ve çocuğu hastaneye götürür. Çocuğun kuduz olabileceğinden şüphelenen doktor arkadaşı olan Louıs Pateur’dan yardım ister. Muayene edilir ve kuduz olduğu anlaşılır. Bunun üzerine bulduğu kuduz aşısını hayvanlar üzerinde olumlu sonuç vermiş fakat insanlar üzerinde denenmemiştir. İlk bu çocuk üzerinde aşı denenir. On beş güne bir aşı vurulur ve çocuk iyileşir.


4. Etkinlik

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden yararlanarak yanıtlayınız.

1. Joseph (Yosef), neden ana yoldan ayrılmaktadır?
Cevap: Okula geç kaldığı için ana yoldan ayrılmıştır.

2. Joseph, neden korku içinde durmaktadır?
Cevap: Büyük bir boz köpek görmüştür.

3. Yazar, köpeği nasıl betimlemektedir?
Cevap: Salyalar içinde, başı öne eğik ve sağa sola saldıran bir köpek olarak betimlemiştir.

4. Joseph’i kim, nasıl kurtarmaktadır?
Cevap: Bir değnekçi elindeki sopa ile köpeği kovalamış ve çocuğu kurtarmıştır.

5. Pasteur (Pastör), neden bulduğu aşıyı kullanmakta kararsız kalmaktadır?
Cevap: Çünkü insanlar üzerinde hiç denenmemiştir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35-36-37 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Pasteur’ün bulduğu aşılar işe yaramakta mıdır?
Cevap: Evet işe yaramıştır.


5. Etkinlik

Siz Pasteur’ün yerinde olsaydınız bu olay karşısında ne yapardınız?
Cevap: Direk aşıyı yapardım. Çünkü aşıyı olmasa bile çocuk kuduzdan ölecektir.


6. Etkinlik

Öğretmeninizin rehberliğinde sınıfınızı üç gruba ayırınız. Ardından bildiğiniz ölümcül hastalıkları gruptaki arkadaşlarınızla paylaşınız. Ölümcül hastalıklardan korunmak için, aşı olmak dışında, neler yapılabileceğini ve hangi davranışlardan kaçınılması gerektiğini grup arkadaşlarınızla tartışınız. Grup sözcüleri varılan sonuçları sınıfla paylaşırken onları dikkatle dinleyiniz.
Cevap: Ölümcül olarak görünen hastalılar; verem, çocuk felci, tetanos, su çiçeği, kızamık, kabakulak gibi hastalıklardır. Bu hastalılardan korunmak için aşı olmamız gerekir. Temizliğimize dikkat etmeli, uyku düzenimizin ve beslenmemizin düzenli olması gerekir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 237 Cevapları Ata Yayınları

7. Etkinlik

“Sağlık varlıktan yeğdir.” atasözüyle ilgili hikâye edici bir metin yazınız.
Cevap:

Günün birinde kasabanın en zengin adamı ölümcül bir hastalığa yakalanır. En iyi doktorları getirtir. En iyi yiyeceklerden, içeceklerden yer ve içer. Bu kadar iyi beslenmesine rağmen bir türlü iyileşememiştir. Zamanında parası olduğu için pek çok insanı küçümseyen bu insan sağlık olmayınca paranın da hiçbir değerinin olmadığını anlamıştır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.