Anasayfa
Ara Bul
16 Eylül 2021, 18:46

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 238-239 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 238-239 Cevapları MEB Yayınları 7. TEMA: SAĞLIK VE SPOR: Tema Sonu Değerlendirme

2. Kitap
7. TEMA: SAĞLIK VE SPOR: Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları MEB Yayınları

1, 2, 3, 4 ve 5. soruları metne göre cevaplayınız.
1. Okuduğunuz metnin konusuna uygun olacak şekilde, okuduğunuz metne isim tamlaması ve
sıfat tamlaması biçiminde iki başlık öneriniz.

İsim tamlaması biçiminde önerdiğim başlık:

Cevap: SAĞLIKLI HAYAT

Sıfat tamlaması biçiminde önerdiğim başlık:

Cevap: SAĞLIKLI BESLENME

2. Okuduğunuz metne göre, sağlıklı bir beslenmede niçin çeşitli besinler bulunmalıdır? Açıklayınız.

Cevap: Her yiyeceğin vücuda farklı yararları vardır. Bu yüzden sağlıklı bir beslenmede çeşit çok olur.

3. Aşağıdakilerden hangisi okuduğunuz metinden çıkarılamaz?

Cevap: C

A) Sağlıklı bir yaşam sürmek için farklı vitamin türlerine ihtiyaç vardır.
B) A vitamini alabilmek için bazı hayvansal gıdalar da tüketilmelidir.
C) Dişlerinizin çürümemesi ve sağlıklı kalması için bolca B vitamini almalısınız.
D) Besinler, enerji ve büyüme için yaşamsal öneme sahiptir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 239 Cevapları MEB Yayınları

4. Okuduğunuz metne göre aşağıdaki ifadeleri uygun biçimde tamamlayınız.

Cevap:

Diş sağlığınız için D vitamini tüketmeniz gerekir. Bu vitamin türü Balık yağı, süt, yumurta ve tereyağı gibi besinlerde bulunur.
Domates, portakal ve limon gibi besinlerde C vitamini bulunur. Tüm hücrelerdeki enerji üretimi ve sinir sisteminin sağlığı İçin bu besinlerin tüketilmesi gerekir.

5. Okuduğunuz metni göz önünde bulundurarak dengeli beslenme için neler yapmamız gerektiğini
anlatınız.

Cevap: Tükettiğimiz her besin farklı maddeleri içermektedir. Hepsinin bize ayrı ayrı yararları vardır. Ayrıyeten vitaminler, mineraller ve su da yardımcı besinleri oluşturmaktadır. Yardımcı besinler bedenimizin düzgün çalışmasını sağlamaktadır. Aldığımız vitaminlerin 15 çeşidi bulunmaktadır. Bu vitaminler organik maddelerdir. Her bir vitaminin farklı yararları bulunmaktadır. Sebze ve meyveler vitamin açısından zengin olduğu için bunları daha çok tüketmemiz gerekir.

6. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili kelime, cümleye neden-sonuç anlamı katmıştır?

Cevap: A

A) Bazı insanlar sağlıklı beslendikleri için kolay kolay hastalanmazlar.
B) Meyveden sebzeye kadar her besini dengeli tüketmeliyiz.
C) Her akşam çantasını kaptığı gibi spor salonuna koşuyor.
D) İnsanlar hastalanana dek sağlıklarının kıymetini bilmezler.

7. Aşağıdakilerden hangisinde bir deyim kullanılmıştır?

Cevap:  B

A) Sağlığımızı spor yaparak koruruz.
B) Planlarınızı bir kez daha gözden geçirmelisiniz.
C) Sağlıklı yaşamak en büyük hazinelerdendir.
D) Besinleri tüketirken israf etmemeliyiz.

8. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin cümlelere kattığı anlamları, anlam listesindeki
ifadelerin harfleriyle örnekteki gibi eşleştiriniz.

Cevap:

(C) Akşam 7.30 gibi evden çıkacağını söylemiş.
(Ç) Futbol sahası kadar bir alanda oyun oynuyorlar.
(F) Düzenli spor yapmak, doktorlara göre en doğru davranışlardandır.
(D) Burada herkesi tanıdığı için çok mutluydu.
(A) Hiç kimse senin gibi güzel düşünmüyor.
(B) Arkadaşlarıyla buluşmak üzere evden çıktı.

Anlam Listesi
A) Karşılaştırma
B) Amaç
C) Yaklaşık zaman
Ç) Benzetme
D) Neden (gerekçe)
E) Koşul (şart)
F) Bakış açısı

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç kullanılmamıştır?

Cevap: D

A) Dışarı çıkacaktı ama ailesinden izin alması gerekiyordu.
B) Hep birlikte dışarı çıktılar ve misafirlerini uğurladılar.
C) Herkes ona güveniyordu çünkü işini çok düzgün yapıyordu.
D) İnsanların güvendiği kadar dürüst, çalışkan, sorumluluk sahibiydi.

10. (1) Dengeli beslenmek, sağlığımızı korumamızı sağlayan en önemli davranıştır. (2) Çünkü insan
sağlığı beslenmeyle çok yakından ilgilidir. (3) Sağlığımızı kaybettikten sonra birtakım ilaçlarla
çare aramak yerine, sağlığımızı kaybetmeden önce önlem almak daha akıllıcadır. (4) Sadece
dengeli beslenerek birçok hastalıktan korunmak mümkündür.

Yukarıdaki metinde numaralanmış cümlelerden hangisi kendinden önceki cümlenin gerekçesini
açıklamaktadır?

Cevap: B

A) 1  B) 2   C) 3    D) 4

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.