Anasayfa Kitap Cevapları
8 Eylül 2022, 3:13 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 272-273 Cevapları MEB Yayınları

8.Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

8. TEMA BİREY VE TOPLUM: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 272-273 Cevapları MEB Yayınları

Tavra Akseden Duygu Saygı Cevapları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 272 Cevapları MEB Yayınları

1-6. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdaki ifadeleri metinde anlatılanlardan yola çıkarak tamamlayınız.
Cevap:

Saygı emir ve yasaklardan oluşan bir kural değildir.
Saygı duyulan yani hissedilen duygu gibidir.
Çünkü, hisler yoluyla davranışa olduğu gibi yansıyan duygudur.

2. Bu metne göre, saygının günlük yaşantınıza etkileri neler olabilir? Örnekler vererek yazınız.
Cevap: Saygı sosyal hayatımızda sağlıklı bir iletişim kurabilmemizi sağlayan bir duygudur. Saygı duyarak insanların yanında değerimiz olur.

3. Empati kurmak ile saygı duymak arasındaki ilişkiyi günlük hayatınızdan örnekler vererek yazınız.
Cevap: Empati karşıdaki kişinin yerine kendimizi koyabilmemizdir. Eğer bunu yapıyorsak karşımızda ki insana da saygılı davranmış oluruz.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 273 Cevapları MEB Yayınları

4. “Yalnızca ‘ben’ demek, sevgiyi olduğu kadar saygıyı da zedeler.” cümlesinin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri yazınız.
Cevap: Bu sözde anlatılmak istenen bencil insan olmak her zaman saygımızı da yitirmemize neden olur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 64-65-66-67 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdakilerden hangisi okuduğunuz metinden çıkarılamaz?
Cevap: B

A) Saygı, aldığımız eğitim yoluyla karakter özelliğimiz hâline gelir.
B) Saygı kurallarını öğrenebilmek için bazı emir ve yasaklara uyulmalıdır.
C) Empati kurabilmek, saygıyı gösterebilmenin en etkili yollarından biridir.
D) Saygı, tek bir tarifi yapılamayacak kadar geniş bir kavramdır.


6. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini ve yardımcı düşüncelerinden ikisini aşağıya yazınız.
Cevap:

Ana Düşünce: Saygı bir duygu türüdür.

Yardımcı Düşünceler: Saygı duymak her zaman saygı görmemizi sağlar.


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlem farklı bir duyguyu yansıtmaktadır?
Cevap: A

A) Eyvah, yemek yandı!
B) Ah, gençliğim çabucak geçti!
C) Of, eski günleri arıyorum hâlâ!
D) Ya, sen beni o zamanlar görecektin!


8. Aşağıda verilen bilgilerden tiyatro türüne uygun olanların başına “D” uygun olmayanların başına “Y” yazınız
Cevap:

(D) Oyunla ilgili detaylar yay ayraç içinde verilir.
(D) Seyirci karşısında oynanır.
(Y) Dizelerden oluşur.
(Y) Mutlu sonla bitmek zorundadır.
(D) Sahne sanatı olarak da adlandırılır.
(D) Oyununun büyük bölümlerine perde denir.
(Y) Sadece okumak için yazılır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 161-167-168-169-170-171-172. Cevapları ATA Yayıncılık

9. Uymamız gereken toplumsal kurallardan beş tanesini aşağıya yazarak bu kurallara niçin uymamız gerektiğini yazınız.
Cevap:

  • A) Büyüklerimize her zaman saygılı olmamız gerekir.
  • B) Argo kelimeler kullanmamamız gerekir.
  • C) Yolda yardıma ihtiyacı olan yaşlılara yardım etmemiz gerekir.
  • D) Toplu taşıma araçlarında yaşlılara, hamilelere yer vermemiz gerekir.
  • E) Yemek yerken herkesi bekleyip başlamamız gerekir.

Bu kurallara uymalıyız çünkü, bu kurallar insanların birbirine olan saygısını ve sevgisini arttırarak toplumda huzurlu yaşamayı sağlarlar.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.