Anasayfa Kitap Cevapları
1 Aralık 2022, 9:01 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28-29-30. Cevapları ATA Yayıncılık

Sahibini Unutmayan Köpek Dinleme İzleme Metni Cevapları

1. Tema: Erdemler 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 28-29-30. Sayfa ATA Yayıncılık


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Ata Yayınları

Hazırlık Çalışması

1. Vefa kelimesinin anlamını arkadaşlarınızla paylaşınız
Cevap: Vefa sevgi, bağlılıktır.


2. Son zamanlarda, televizyonda vefalı bir hayvanın haberine rastladınız mı? Eğer rastladıysanız haberin içeriğini arkadaşlarınıza anlatınız
Cevap:  Çin’de kalp hastası olan bir adamın köpeği hastane odasının kapısından bir an olsun bile ayrılmadan sahibinin iyileşmesini beklemiştir.


1.Etkinlik

a) Dinlediğiniz metinde yer alan bazı kelimelerin ünsüz harfleri ve anlamları aşağıda verilmiştir. Anlamlarından yararlanarak kelimeleri tamamlayınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 28 Sayfa Cevapları Ata Yayınları


b) Anlamını öğrendiğiniz kelimelerden üçünü birer cümle içinde kullanınız.
Cevap:

  1. Bizim evin maskarası diye gülerdi annem.
  2. O benim liseden ahbabım
  3.  Yeni aldığımız köpeğimize kulübe yaptık.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları Ata Yayınları


2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları, dinlediğiniz metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Çalıların arasından neyin sesi gelmektedir?
Cevap: Çalıların arasından küçük bir yavru köpeğin sesi gelmektedir.


2. Yazar, köpeği nasıl betimlemektedir?
Cevap: Yazar köpeği, “o kadar küçüktü ki gözleri açılmamış, rengi siyah, basının üzerinde sağrısının iki yanında iri beyaz benekler vardır” şeklinde betimlemiştir.


3. Sahipleri, Mercan’dan neden ayrılmaktadır?
Cevap: Sahiplerinin başka bir şehre tayinleri çıktığı için Mercan’dan ayrılmaktadırlar.


4. Sahipleri, Mercan’ı kime emanet etmek istemektedir?
Cevap: Sahipleri Mercan’ı Emin efendiye emanet etmek istemektedirler.


5. Sahipleri eskiden yaşadıkları yere geri döndüklerinde Mercan’ı nasıl tanımaktadır?
Cevap: Bir garsonun alacalı bulacalı köpeği kovaladığını görürler. Sahipleri köpeğe seslenir. Köpek yanlarına gelip bacaklarına sürtünür. Bu sayede onları tanır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 18-20-21-23-24-25 Cevapları MEB Yayınları

6. Sahipleri taşındıktan sonra Mercan’a ne olmuştur?
Cevap: Mercan’ı Emin efendiye emanet etmişlerdir. Mercan oradan kaçıp eve gider. Orada oturan kiracılar Mercan’a kötü davranır. Daha sonra Mercan oradan da kaçar ve sokak köpeği olur.


7. Yazar, Mercan’la ilgili neyi unutamadığını söylemektedir? Yazarın bu olayı unutamamasının nedeni nedir?
Cevap: Bacaklarına sürtünüp ağladığını unutamadığını, çünkü vefa erdemlerden en güzeli olduğunu düşünmektedir.


3.Etkinlik

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini yazınız
Cevap:

Konu: Vefalı hayvan ve hayvan sevgisi
Ana fikir: Vefalı olmak çok güzeldir.


4.Etkinlik

Dinlediğiniz metinle ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Dinlediğim metni çok beğendim hem sevdiğim hem de üzüldüğüm yerler oldu. Bunun nedeni köpeğin ilk sahipleri köpeğe çok iyi bakmışlardır. Daha sonra ona kötü davranan kiracılar ve garson olması beni çok üzdü.


5.Etkinlik

Köpeğin sahiplerinin yerinde olsaydınız köpeği taşındığınız şehre götürür müydünüz? Köpeğinizin taşındığınız şehre uyum sağlaması için neler yapardınız?
Cevap: Ben olsam götürürdüm. Çünkü bize alışan bir köpeği bakılmayacağı bir yere bırakmak çok üzücü olurdu.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları Ata Yayınları


6.Etkinlik

https://www.eba.gov.tr/videoizle/degerleregitimi/9803760002132187a4f63a531bfc12 75c063c81ed6006 adresinde yer alan “Vefalı Olmak” adlı videoyu izleyiniz. İzleme sırsında öğretmeninizin belirlediği yerlerde videoyu durdurunuz ve videodaki oyuncuların beden dilleriyle anlatmak istediklerini açıklayınız.
Cevap: Vefalı Olmak isimli izleme videosundaki oyuncular beden dilleri ile anlatımı kuvvetlendiren hareketler sergiliyorlar. Oyuncular yaptığı hareketlerle verilmek istenen mesajı daha net hale getiriyor.


7.Etkinlik

Yazarın metnin sonunda söylediği “Ah, biz insanlar da köpekler kadar vefalı olabilsek! Vefa, erdemlerin en güzelidir çünkü.” sözüne katılıyor musunuz? Sizce, insanlar köpekler kadar vefalı değil mi? Yazarın dediği gibi vefa, erdemlerin en güzeli mi? Yoksa vefadan daha değerli erdemler var mı? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Evet katılıyorum. İnsanlar günümüzde artık kendileri için yaşamaya başlamışlardır. Vefalı olmak gerçekten güzel bir davranıştır. Fakat bunu köpekler daha iyi yapmaktadır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

8.Etkinlik

Dinlediğiniz metinden hareketle defterinize “vefa” konulu bir hikâye yazınız. Hikâyenizi yazmadan önce aşağıdaki taslağı uygun şekilde doldurunuz
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 30 Sayfa Cevapları Ata Yayınları

Ayşe Teyzenin Kekleri

Bir gün bir mahallede yaşayan toton bir Ayşe teyze varmış. Bu teyze her zaman mahalledeki çocukları çağırır ve onlara kek ikram edermiş. Çocuklarda bu ikramdan çok memnun olur Ayşe teyzeyi çok severlermiş.

Ayşe teyze yine cam kenarında oturup çocukların oyununu izlerken rahatsızlanmış. Mahallede top oynayan çocuklar durumu fark edip hemen yardım getirmişler. Ayşe teyzeyi hastaneye götürmüşler. Çocuklar evlerinde ona kurabiye yapıp, çiçekler alıp aileleri ile beraber hastaneye gitmişler. Bunu gören Ayşe teyze çok mutlu olmuş.

Ayşe teyze ve çocuklar şunu çok iyi anlamış. Karşımızdaki insana her zaman saygılı ve sevgili olmamız gerekir.


Gelecek Derse Hazırlık

1. Dünyanın eğitim yönünden en gelişmiş ülkeleri hakkında araştırma yapınız.
Cevap: Dünyanın eğitim yönünde en gelişmiş il yedi ülkesi şunlardır;

  1. İsviçre
  2. Kanada
  3. Japonya
  4. Güney Kore
  5. Hollanda
  6. Singapur
  7. Rusya

2. Hazırlıklı konuşma yapmak amacıyla ülkemizin eğitim sistemindeki değişikliklerle ilgili araştırma yapınız.
• Hazırlıklı konuşmanızı yapmadan önce evde mutlaka prova yapınız.
• Yapacağınız hazırlıklı konuşmayı destekleyecek görseller ve grafikler belirleyiniz.

Cevap:  Ülkemizde yani Türkiye’de eğitim kendi içinde kademelerden oluşmaktadır. Cumhuriyet zamanında yapılan değişikliklerden sonra 2000 yıllarında değişiklik olmuş diğer değişiklik ise 2018 yılında uygulanmıştır. 5 yıl ilköğretim, 3 yıl orta okul, 3 yıl lise olan sistem 4 yıla çekilmiştir. Bizim sistemimiz ezbere dayalı bir sistemdir. Bu sistemin düzeltilmesi gerekir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.