Anasayfa Kitap Cevapları
22 Nisan 2022, 9:49 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35-36-37 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

Heykeli Dikilen Eşek Dinleme Metni Cevapları

1. Tema: Okuma Kültürü 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35-36-37 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Kütüphanede uyulması gereken kuralları arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap:

    • Kütüphaneden alınan kitaba zarar verilmemelidir.
    • Ses çıkarmadan kitap okunmalıdır
    • Rahatsız edecek ses ve davranışlardan uzak durulmalıdır.
    • Eşyalara zarar vermeden kullanılmalıdır.
  • Kütüphanede sessiz olunması gerekir.
  • Kütüphanede okuyacağımız kitabın nasıl aranacağını bilmiyorsak bir görevliden yardım alarak arama yapmamız gerekir.
  • Kütüphaneye girerken üstümüzdeki mont, hırka vb. eşyaları koyulacak yer varsa oraya koymamız gerekir.
  • Kütüphanedeki insanları rahatsız edecek ses ve davranışlarda bulunmamamız gerekir.

2. Kütüphanelerin kurulma amaçları neler olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Kütüphanenin kurulma amacı insanların ders çalışmaları ve kitap okumalarını yaygınlaştırmak için böyle bir ortam kurulduğunu düşünüyorum.

Cevap2: Kütüphane bir insanın ders çalışabilmesi, kitap okuyabilmesi amacıyla kurulan bir kurumdur. İnsanları daha iyi bilgilendirmek okuma oranını arttırmak amacıyla açılmışlardır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

A) Aşağıda, “Heykeli Dikilen Eşek” metninde geçen bazı kelimelerin eş anlamlıları verilmiştir. Bu kelimeleri metinde geçen uygun kelimelerle örnekteki gibi eşleştiriniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35-36-37 Cevapları MEB Yayınları

Cevap: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35-36-37 Cevapları MEB Yayınları

B) Vagonlara yazdığınız kelimeleri aşağıdaki bulmacada örnekteki gibi gösteriniz. Kelimeler, bulmacaya yukarıdan aşağıya veya soldan sağa yerleştirilmiştir.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35-36-37 Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları

2. Etkinlik

Dinlediğiniz metinden hareketle aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Rasim Öğretmen’in kütüphane kurma fikrine köylülerin destek vermesini sağlayan olay nedir?
Cevap: Rasim öğretmenin fikrine köylüler başta pek sıcak bakmazlar. Bunun üzerine köyde ırgat Hasan denen biri elinde parasıyla gelir. Uzattığı parayı köyün kütüphanesi için olduğunu söyler. Köylüler şaşırır. Irgat Hasan köylülere ben okuyamadım bari bu parayla köyümüzdeki gençler okusun deyince köylüler utanıp kütüphane yapımına destek olurlar.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90-92-93-94-95 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

2. Hacı Bekir Koca, uzak köylerdeki çocukların kitap okuyabilmesi için nasıl bir öneride bulunmuştur? Anlatınız.
Cevap: Hacı Bekir Koca köylülerle sandık yaptırıp içinde doldurduğu kitaplarla karakoçan eşeği ve katırlarla uzak köylerdeki çocuklara kitap götürürler.

3. Bu hikâyede anlatılan olay, yazarın başından mı geçmiştir? Bunu nereden anlıyorsunuz?
Cevap: Bu olay yazarın başından geçmiştir.Çünkü hikaye birinci tekil kişi ağazıyla anlatılmaktadır.

4. Rasim Öğretmen’in kurduğu kütüphanenin ülkemiz açısından önemi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Rasim öğretmenin bu davranışı gençleri okuma yönlendirmiştir. Büyük projeler için ilk baş küçük projelerle zemini hazırlamamız gerekir. Rasim öğretmende bu zemini hazırlayıp gerisini gençlere, çocuklara bırakmıştır.

5. Dinlediğiniz metnin yazarı siz olsaydınız başlığı ne koyardınız?
Cevap: Hedefimiz Okumak

6. Bir insanın hedeflerine ulaşmasındaki kararlılığı, o insanın ve içinde yaşadığı toplumun hayatını nasıl etkiler? Örneklerle anlatınız.
Cevap: Her insanın hayatta belli hedefleri vardır. Kimi öğretmen olmak ister toplumu bilgilendirip geliştirmek için, kimi mühendis olmak ister yeni ve güzel şehirler kurabilmek için. Hepimizin bir amacı vardır oda topluma hizmet etmek.


3. Etkinlik

Kütüphanesi olmayan bir köy okulunda öğretmen olarak görev yaptığınızı hayal ediniz.
Okulunuzdaki ve yakın köylerdeki çocukların kitap okuyabilmesi için bir proje hazırlayınız. Hazırlayacağınız proje ile ilgili bilgileri aşağıya yazınız.
Cevap:

Proje adı: Hayaller için Kitap Dağıtıyoruz

Proje uygulayıcıları: Öğretmen, Köy muhtarı ve Kitap evleri

Projenin başlangıç tarihi: 08 / 10 / 2021

Projenin Bitiş Tarihi: .10 / 12 / 2021

Projenin Amacı: Köy okulunda kütüphane kurmak.

Projenin Uygulanışı: Öğretmen yayın evleriyle konuşup yardım amaçlı köydeki okulda kuracağı kütüphane için kitap isteyecek. Kütüphanenin yapım masrafı ise Muhtara ait olup o gerekli yerlerden yardım alarak kütüphanenin açılmasını sağlayacak.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 88-89-90-91. Cevapları MEB Yayınları

Projenin Sonuçları: Projenin sonunda kütüphane açıldı köylülerin ve belediyenin yardımıyla. Kitaplar da yayın evlerinden hediye olarak verildi. Köydeki okula kocaman ve güzel bir kütüphane açılmış oldu.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları MEB Yayınları

4. Etkinlik

A) Aşağıdaki görselleri inceleyiniz.

B) Yukarıdaki Z-Kütüphane görsellerinden yararlanarak bir Z-Kütüphane tasarlayınız. Tasarladığınız kütüphaneyi aşağıya çizdikten sonra arkadaşlarınıza tanıtınız. Tanıtımınızda dilimize henüz yerleşmemiş yabancı kelimelerin Türkçelerini kullanmaya özen gösteriniz.

(Bu kısmı öğrencinin kendisi yapması gerekmektedir)


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

Aşağıdaki şiirin bazı kelimeleri koyu ve eğik yazılmıştır. Bu kelimelerden hangileri sayı bakımından tek varlığı, hangileri birden çok varlığı karşılamaktadır? Kelimeleri alttaki kitaplıklara örnekteki gibi yerleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35-36-37 Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları 

6. Etkinlik

Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. “-lar / -ler” eklerinin cümlelere kattığı anlamları örnekteki gibi bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35-36-37 Cevapları MEB Yayınları


7. Etkinlik

A) Öğretmeninizle oluşturacağınız grubunuzla kitapların olmadığı bir dünyada yaşamın nasıl olacağını tartışınız. Aşağıya, tartışma sonucu oluşturduğunuz fikirlerinizi not alınız.
Cevap: Kitapların olmadığı bir dünyada hiç bir şey gelişemez. Bize doğru yolu gösteren kitaplardır. Teknoloji ye bağlı bir neslin yetişmesi gençleri araştırmaya değil oyun ve gereksiz bilgilere yönlendirecek kötü davranışlar sergilemesine belki üleknin geri kalmasına sebep olacaktı. Bir kitabın hayatımda ki yeri çok ayrı olmalı hem öğrenmek açısından hemde kendimiz geliştirme açısından kitap okumalı ve okumayı tavsiye etmeliyiz.

B) Aldığınız notlardan hareketle hazırlıklı bir konuşma yapınız.

(Bu kısmı öğrencinin kendisi yapması gerekmektedir.)


GELECEK DERSE HAZIRLIK

“Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk” konulu bir araştırma yapınız.
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale cephesine yarbay rütbesi ile gelmiş 19. tümen komutanı olarak görev almıştır. Savaşın ortasında albay rütbesi ile 130 bin kişilik bir kolorduya komutanlık yapmıştır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.