Anasayfa
25 Kasım 2021, 21:20
Betül
Yönetici

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 89-90. Cevapları ATA Yayıncılık

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 89, 90. Sayfa ATA Yayıncılık 3.Tema Sonu Değerlendirme Soruları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları Ata Yayınları

1. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

Soru: a) Metne göre Mehmetçik’in özellikleri nelerdir?
Cevap:  Mehmetçik  alnının teriyle ekmeğini kazanan, misafirperver, yurt müdafaası söz konusu olunca her şeyini terk eden, canını uğruna feda etmekten çekinmeyen bir kahramandır.


Soru: b) Metnin konusu nedir?
Cevap: Mehmetçik’lerin özellikleri metnin konusudur.


Soru: c) Metnin ana fikri nedir?
Cevap: Metnin ana fikri böyle Mehmetçik’ler olduğu sürece bu ülkeye hiç bir şey olmayacağı.


Soru: ç) Metne uygun bir başlık yazınız.
Cevap: Mehmetçik’ler


Soru: d) Metinde yer alan türemiş kelimelerden beşinin altını çiziniz.
Cevap: Mehmetçik, hususiyet, vergi, meşakkatli, iradeli.


Soru: 2. Aşağıdakilerden hangisi türemiş kelime değildir?
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Ata Yayınları

Soru: 3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde türemiş kelime kullanılmamıştır?
Cevap: A) Kitabım arabanın ön koltuğunda kalmış.


Soru: 4. Aşağıdakilerin hangisinde kelimelerin hepsi birleşiktir?
Cevap: B) öğretmenevi, gecekondu, biçerdöver


Soru: 5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik kelime kullanılmamıştır?
Cevap: D) Savaşın bütün yükü bizim omuzlarımızdaydı.


Soru: 6. Aşağıdaki kelimeleri eşleştirerek birleşik kelimeler oluşturunuz.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları


Soru: 7. Aşağıdaki cümlelerden koşul cümlesi olanların başındaki yay ayracın içine “K” yazınız.
Cevap:
K ) Millî Mücadele’yi anlamak istiyorsan o dönemlere ait nitelikli kitaplar okuyacaksın.
(  ) 15 Temmuz’da yaşananları anlamak amacıyla bol bol araştırma yaptım.
K ) Eğer çok çalışırsan sınavı kazanırsın.
K ) İstediğin kitabı alacağım yeter ki beni iyi dinle.
(  ) Yağan şiddetli yağmur Çanakkale’deki siperleri suyla dolduruyormuş.
K ) Anlattıklarımı anlamadıysan tekrar edeyim.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.