Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 2:03
Mehmet
Yönetici

6. Sınıf Türkçe Sayfa 10-11-12-13-14-15-16 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

2020-2021 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 10-11-12-13-14-15-16 Cevapları Ekoyay Yayıncılık Meşeler

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 10 Cevapları Ekoyay Yayınları

1. En sevdiğiniz ağaç nedir? Bu ağacı niçin seviyorsunuz?
Cevap : En sevdiği ağaç Çam ağaçlarıdır. Çünkü yılbaşında çok güzel süslenebiliyor.

2. Ağaçlar ve insanlar arasında duygusal bir bağ olabilir mi?
Cevap : Evet bence olabilir. Çünkü ağaçlarda biz insanlar gibi birer canlıdır. Onların bizlere sağlamış olduğu oksijenler sayesinde yaşıyoruz.

3. Bazı insanları tarif ederken hangi ağaç isimlerini kullanırız? Neden?
Cevap : Böyle durumlar için herkesin kullanmakta olduğu çınar ağacı ifadesini kullanırız. Genelde bunu yaşı ilerlemiş insanlar için kullanırız. Çünkü çınar ağaçları yüz yıllarca hayatta kalabilirler.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 14 Cevapları Ekoyay Yayınları

1. Etkinlik Metinde anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını belirleyiniz. Bunların anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu kontrol etmek için Türkçe sözlük, atasözleri ve deyimler sözlüğü vb. ni kullanınız. Tahminlerinizin nasıl olduğunu işaretleyerek gösteriniz.

Cevap :

Kuş uçmaz kervan geçmez: Hiç bir canlının geçmediği, sakin, sessiz ve ıssız yer.
Düzgün endamlı: Bir çok bakımdan görkemli olanlara denir.

1. Metnin konusu ve ana fikri nedir?

Metinin Konusu : Anadolu da yaşayan Meşe ağaçlarının yaşamları.

Metinin Ana Fikri : Meşe Ağaçlarının nasıl yıllarca bu güne geldikleri.

2. Yazar bu metinde meşeler hakkında ne tür bilgiler vermiştir?
Cevap : Kimler tarafından tehdit altında oldukları ve fiziksel görünümleri ile ilgili bilgiler vermiştir.

3. Yazar, meşelerle ilgili bilgilerini hangi kaynaklardan elde etmiştir?
Cevap : Hikmet Birand, ”Anadolu Manzaraları” adlı kitaptan elde etmiştir.

4. Yazar için meşe ağaçları niçin önemlidir?
Cevap : Bunun sebebi meşe ağaçları ve çevresinin bereketli araziler ile çevrili olmasıdır. Bir diğer sebebi ise endamlı bir görünüşe sahip olmasıdır.

5. Yazarı bu metni yazmaya iten olay ya da durum nedir?
Cevap : Ne zaman kırlarda gezintiye çıksa aklına çocukluk döneminde büyük bir yeri olan çınar ağacının aklına gelmesidir.

6. Yazarın yerinde olsaydınız en sevdiğiniz ağaç kesildiğinde ne yapardınız?
Cevap : Bir çok araziye sevdiğim ağacın fidanlarını dikerdim.

7. Yazarın meşelerle ilgili verdiği bilgilerin hangileri öznel, hangileri nesneldir?

Öznel Bilgiler : Meşe ağacının çok endamlı bir gönümüe sahip olması.
Nesnel Bilgiler : Meşe ağacı ile yapılan eşyalar.

3. Etkinlik: Aşağıdaki yapraklara okuduğunuz metin için iki farklı başlık yazınız.

Cevap :

– MEŞE AĞACI VE ÇOCUKLUK
– BİR ÇINAR GİBİ MEŞE AĞACI


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları Ekoyay Yayınları

a. Aşağıdaki karikatürün vermek istediği mesaj nedir? Bunu karikatürün yanına yazınız.

Cevap : Ağaçlara karşı sürekli korumacı bir yaklaşım içinde olmalıyız.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.