Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:51
Mehmet
Yönetici

6. Sınıf Türkçe Sayfa 266-267-268-269 Cevapları Ekoyay Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 266-267-268-269 Cevapları Ekoyay Yayınları 8. Tema: Vatandaşlık: Vatan Sevgisini İçten Duyanlar

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 266 Cevapları Ekoyay Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

1. Çalışmakla ilgili bulduğunuz atasözlerini ve özlü sözleri söyleyiniz. Bunlar hakkında konuşunuz.

Cevap:

» İşleyen demir pas tutmaz.

» Akan su yosun tutmaz.

» Açık ağız aç kalmaz.

» geceyi gündüze katmak

» ekmeğini taştan çıkarmak

2. Hiçbir sorumluluğun olmadığı, kimsenin çalışmadığı bir yerde yaşam nasıl olurdu? Böyle bir yerde yaşamak ister miydiniz?

Cevap: Yaşamak istemezdim. Çünkü yaşamın bir düzeni vardır. Her işin belli bir işleyişi vardır  hayat da bu düzenle devam eder.

3. Ülkesini seven insanların özellikleri nelerdir?

Cevap: Vatanını korur, sever. Canı pahasına bizlere emanet edilen bu topraklara hep sahip çıkar.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 267 Cevapları Ekoyay Yayınları

1. Etkinlik

Aşağıdaki bulmacada, okuduğunuz metinde geçen bazı kelimeler (Kelimelerin yazımı yazım kılavuzuna göredir.) gizlenmiştir. Bu gizli kelimeleri bulunuz. Kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Bulmacada bulduğunuz kelimeleri, bulmacanın yanına, anlamlarının başına yazınız. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri kendi sözlüğünüze ekleyiniz.

Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 267 Cevapları Ekoyay Yayınları

2. Etkinlik

Aşağıdakilerden hangileri okuduğunuz şiirin konusu ve ana duygusudur? İşaretleyiniz.

Cevap:

() Okumanın önemi

() Vatan özlemi

(X) Vatan sevgisi

 

() Vatan sevgisi çok kutsaldır.

(X) Vatan sevgisini yüreklerinde duyan insanlar daima çalışırlar.

() İnsan olmak için okumak şarttır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 268 Cevapları Ekoyay Yayınları

3. Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz şiire göre cevaplayınız.

1. Şair, doğrulukla çalışmak ve vatan sevgisi arasında nasıl bir ilişki kurmuştur?

Cevap: Vatanını seven işlerini en doğru şekilde yaparlar.

2. Şair, “Her ferdin hakkı var bizimdir vatan” dizesinde “Her ferdin hakkı var” sözleriyle ne anlatmak istemektedir?

Cevap: Bu vatanda yaşayan her fert verdiği emekten dolayı vatan üzerinde bir etkisi olduğunu anlatmak istemiştir.

3. Şaire göre bir insanın büyük sayılması için ne yapması gerekir?

Cevap: Vatanının aşkı ile en iyi şekilde çalışması gerekir.

4. Şair, dünyada mutlu olmayı hangi şarta bağlamıştır?

Cevap: Halka ve hakka yarayacak en iyi şekilde iş yaparak

5. Şairin övünerek ve överek söylediği nedir?

Cevap: Vatan, ülke, ay yıldızlı bayrak bizimdir.

4. Etkinlik

Okuduğunuz şiirin kafiye ve rediflerini örnekteki gibi boyayarak gösteriniz.

Cevap:

—————— duyanlar
—————— benimseyerek
—————— uyanlar
—————— gerek

—————— kafa
—————— safa
—————— tarafa
—————— severek

—————— vatan
—————— kan
—————— yatan
—————— diyerek

—————— mesut
—————— tut
—————— okut
—————— gerek

—————— el bizim
—————— kol bizim
—————— mal bizim

5. Etkinlik

“Meslekler”, “Türkiye” ve “gelecek” kelimeleri etrafında “ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak” konusunda neler yapabileceği konusunda bir beyin fırtınası yapınız. Bu beyin fırtınasında ortaya çıkan düşüncelerden hareketle “gelecekte yapmak istediğiniz meslek ve bu meslekle ülkemizin kalkınması için yapabilecekleriniz”
konusunda konuşunuz.
Konuşmanız sırasında beden dilinizi etkili, kelimeleri anlamlarına uygun kullanınız. Ayrıca konuşmanızda yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin Türkçelerini kullanmaya özen gösteriniz.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 269 Cevapları Ekoyay Yayınları

6. Etkinlik

Aşağıdaki yazım taslağından hareketle bilgilendirici bir metin yazınız.

Cevap:

İşinde iyi olan biri kendini en iyi şekilde belli eder. İş bir insanın hem maddi hem manevi durumunu açıkça belli eder.

Yaptığınız işi en iyi şekilde yaptığını onun çalışkanlığı, doğruluğu, bağlılığı, işini ne kadar sevdiğini göstererek yapar. İnsanlar  ile yüz yüze olunan işte daha mütevazi, saygılı olmak gerekir ki karşıdaki insan bu davranışınızı beğenerek memnun kalması gerekir. Bir insan işini bu şekilde daha iyi yaptığını gösterebilir.

İnsan işini en iyi şekilde yaptığını söyleyerek değil yaparak göstermelidir. Bu şekilde insan olmanın en iyi şekilde hakkını verebiliriz.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.