Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:51
Mehmet
Yönetici

6. Sınıf Türkçe Sayfa 270-271-272-273 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4. Tema: Erdemler 8. Tema: Vatandaşlık: Seyfi Dede Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 270 Cevapları Ekoyay Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

1. www.eba.gov.tr Genel Ağ adresinde sorumlulukla ilgili izlediğiniz videolarda
sorumluluk kavramı nasıl anlatılmıştır?

Cevap: Bireylerin üstüne düşen sorumlulukları yerine getirerek işlerinin bu şekilde düzene girdiği sorumluluklarını yerine getirmediklerinde ise düzensiz bir yaşam ve sıkıntı olduğu anlatılmaktadır.

2. Sorumluluklarınızı yerine getirdiğinizi düşünüyor musunuz?

Cevap:Evet getiriyorum.

3. Sorumluluk ve işini iyi yapmak arasında nasıl bir ilişki vardır?

Cevap: Sorumlukluk bizim yapmamız gereken işlerdir. İşini iyi yapmak ise bu sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmektir.

1.Etkinlik “Seyfi Dede” metnini dikkatle dinleyiniz. Dinleme sırasında öğretmeniniz
metnin iki yerinde durup metnin devamıyla ilgili tahmin soruları soracaktır.
Bu soruları cevaplayınız.

2.EtkinlikMetni dinlerken anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını aşağıya
yazınız. Bunların anlamlarını tahmin ediniz.

Cevap:

İstiklal Madalyası:İstiklal Madalyası, Kurtuluş Savaşı’nda yararlılık gösteren askerlere ve sivillere, o dönemde milletvekili olanlara, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas kongrelerine katılanlara, İstiklal Madalyası Kanunu adlı özel bir yasaya göre verilen madalyadır.

Bagaj: Yolcunun yanında götürdüğü yük, eşya.

Tümsek: küçük toprak yığını, küçük tepe.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 271 Cevapları Ekoyay Yayınları

3.Etkinlik Dinlediğiniz metni aşağıya özetleyiniz. Bu etkinliği grup olarak yapınız.
Her bir grup üyesinin özete katkı sağlamasına dikkat ediniz.

Cevap: Küçük bir çocuk sokakta top oynarken ayakkabısı yırtılır. Ayakkabısının tamiri için babası Seyfi dedeye gönderir. Seyfi dede yaşlı, gözleri az gören, elleri titreyen geçimini ayakkabı tamiri ile yapan bir dededir. Seyfi dede ayakkabıyı dikerken çocukla bir yandan sohbet eder. Ayakkabının dikişini beğenmeyip sökmek ister çocuk engel olur. Fakat Seyfi dede dinlemeyip söküp tekrara düzgün bir şekilde diker. Çocuk bu olaydan sonra işini en iyi şekilde yapması gerektiğini öğrenir.

4.Etkinlik Metnin konusunu ve ana fikrini kutucuklara yazınız.

Cevap:

Konu: İşini iyi yapmak

Ana fikir: İnsan işini en iyi ve en doğru şekilde yapmalıdır.

5.Etkinlik Dinlediğiniz metin hakkında neler söylersiniz? Metni beğendiniz mi?
Metni okuyunca duygu ve düşünce dünyanızda neler değişti? Aşağıya
yazınız.

Cevap: Kişinin sorumluklarını ciddiye alması gerektiğini söyleyen güzel bir metindir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 272 Cevapları Ekoyay Yayınları

6.Etkinlik “Seyfi Dede” metniyle ilgili aşağıdaki soruları grup olarak cevaplayınız.
Cevapları, grup sözcülerinin söylemesini sağlayınız.

1. Metnin kişileri kimlerdir?

Cevap: Yazar, babası, annesi, Seyfi dede

2. Metnin kişilerinin fiziksel özellikleri nelerdir?

Cevap: Seyfi dede yaşlı, yüzü kırışık

3. Metnin kişilerinin karakter özellikleri nasıldır?

Cevap: Çocuk sorumluluklarını bilmeyen işin kolayına kaçan biridir. Seyfi dede vatansever, işini en iyi şekilde yapan sorumluluk sahibi bir insandır.

4. Çocuğun sorunu nasıl çözülmüştür?

Cevap:Seyfi dedenin ayakkabıyı tamir etmesiyle çözülmüştür.

5. Çocuğun, ayakkabı tamircisinin elini öpmesinin nedeni nedir?

Cevap: Saygıdan dolayıdır.

6. Günlük hayatınızda metinde anlatılanlara benzer bir durum ya da olayla karşılaştınız mı? Anlatınız.

7. Çocuk, ayakkabı tamircisinden ne öğrenmiştir? Siz hikâyeden nasıl bir ders çıkardınız?

Cevap: Her birey yaptığı işin en iyisini en iyi şekilde yapmalıdır.

7.Etkinlik “Seyfi Dede” metnini, metindeki olaylardan ve karşılıklı konuşmalardan
yararlanarak canlandırınız. Canlandırma yapan arkadaşlarınızı kendi oluşturduğunuz ölçütlere göre değerlendiriniz.

8.Etkinlik Sorumluluk sahibi bir öğrencinin yapması gerekenler hakkında bir konuşma
yapınız. Konuşmanızda aşağıdaki kelime ve kavram havuzundan yararlanınız.

Cevap:

Sevgili arkadaşlarım,

Yaşadığımız hayatta hepimizin belli bir sorumlulukları vardır. Kimimiz bu sorumlulukları önemsemeyiz, kimimiz önem verip en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırız. Yaptığımız işi severek yapmalıyız ki karşımızdaki insanların güvenlerini kazanıp onlara da örnek olabilelim. İyi bir insan olmak her zaman işimizi sıkıntıya girmeden yapmamıza yardımcı olur. Hem kendimize hem de yaptığımız işe saygı duymalıyız.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 273 Cevapları Ekoyay Yayınları

9.Etkinlik Aşağıya bir iş ilanı metni yazınız. İlan metninde aradığınız elemanın
özellikleri yazarken sorumluluk, iş ahlakı, öz güven vb. kavramları da kullanınız.

Cevap: HARİTA MÜHENDİSİ VE HARİTA TEKNİKERİ ARANIYOR

Büromuzda çalışmak üzere belirttiğimiz özelliklere uygun çalışma arkadaşları aramaktayız.  İşe girecek arkadaşımızda aradığımız öncelikli olarak sorumluluk sahibi, işine önem veren, kendine güveni olan birileridir.

  • Arazide çalışmayı seven,
  • Bilgisayarı ve bilgisayar programlarını iyi kullanma becerisine sahip,
  • Ekip çalışmasına yatkın,
  • Hukuk alanında kendisini geliştirmiş,
  • Mesleki aletleri doğru ve hızlı bir şekilde kullanabilen

10.Etkinlik “Seyfi Dede” metninin devamını hayal gücünüzü kullanarak aşağıya
yazınız. Bu etkinliği grup hâlinde yapınız. Metninizi sosyal medyada paylaşınız.

Cevap: Çocuk ayakkabısını yaptırdıktan sonra eve gelir. Başından geçen olayı ailesine anlatır. Bu olaydan sonra sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye başlar. Ailesi onu çok takdir eder.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.