Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:58

6. Sınıf Türkçe Sayfa 275-276-277 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 275-276-277 Cevapları Ekoyay Yayıncılık 8. Tema: Vatandaşlık: Tema Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 275 Cevapları Ekoyay Yayınları

A) 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.
1. Çiftçinin çocuklarına anlatmak istediği nedir?

Cevap:  Çocuklarına çalışmanın önemini anlatmaktadır.

2. Metinde çalışmak neye benzetilmiştir? Niçin?

Cevap: Define aramaya benzetmiştir. Çalışmak hazine gibi bir kazançtır.

3. Çiftçinin yerinde siz olsaydınız çocuklarınıza çalışmakla ilgili nasıl bir ders vermeyi
düşünürdünüz?

Cevap: Bende çocuklarıma buna benzer ders verirdim.

4. Bu metni siz yazsaydınız başlığı ne olurdu?

Cevap: ÇALIŞMAK KAZANÇTIR


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 276 Cevapları Ekoyay Yayınları

B) Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Yazım ve noktalama kurallarının doğru uygulandığı cümlelerin başına “D”, yanlış uygulandığı cümlelerin başına ise “Y” yazınız.

Cevap:

1. (D) Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez.
2. (Y) İnsanın hedeflerine ulaşa bilmesi için sabır gerekir.
3. (D) Şimdi mayıs, haziran aylarında oralardan bir geçseniz…
4. (Y) Alış verişte önbilgi ve davranış; para kadar önemlidir.
5 (Y) Yanlız yiyen, felâket gününde de yanlızdır.

C) Aşağıda numaralarla verilen metinleri, harflerle verilen metin türleriyle eşleştiriniz.

Cevap:

(1) Biçer ekini sürer harmanı
Esen yellerinden savurur onu
Bol gelirse dane ile samanı
O sene rahat kışlar çiftçiler. (şiir)

(2) Koko denilen icat, Hindistan cevizi kaplı bir tür pastaydı. Dışları sert, içleri yumuşaktı. Penguenlerse buzlu çikolata diye satılıyordu. Ama biz onları, tercih etmezdik. Küçük ablamla lobiye çıkar, oradan da birkaç basamak aşağıya inerek pastaneye ulaşırdık. Bu pastane sinemaya aitti ama sokağa da ayrı bir merdivenle bağlanırdı. (anı)

(3) Bir saat sonra Ilgaz Dağı göründü. Bu dağ bütün haşmetiyle arzın üzerine diz çökmüştü. İşte biz göğe baş uzatmış bu dağı aşacaktık. Ben ilk defa böyle yüksek bir dağ gördüğümden dolayı pek mutluydum. (gezi yazısı)

(4) Şerif — Evet, komutanım. Ben de hazırım.
Şahin Bey — Gel yanıma Şerif. Şu mektubu al ve hemen
İbrahimli Sırtları’nda Ahmet Çavuş’a ulaştır.
Şerif — Komutanım ben de sizinle … (tiyatro)

(5) Sevgili Nihalciğim,
Uzun yıllar oldu görüşmeyeli. Mahallemizden taşındığınız
o günden beri seninle olan dostluğumuzu, kardeşliğimizi,
beraber geçirdiğimiz güzel anları asla unutmadım. (mektup)


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 277 Cevapları Ekoyay Yayınları

Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Küçük halam beni daha iyi anlardı.” cümlesinden zorunlu olarak aşağıdaki anlamlardan hangisi çıkar?

Cevap: A

A) Büyük halam da vardı.
B) Babam küçük halamdan büyüktü.
C) Büyük halamla anlaşamazdım.
D) Küçük halam herkesle iyi geçinirdi.

2. 1. tesadüfe 2. buluşlarım da 3. borçlu değilim
4. tesadüfün değil 5. hiçbir başarımı 6. çalışmalarımın eseridir
Yukarıdaki kelime ve kelime grupları kurallı bir cümle oluşturacak biçimde sıralandığında sondan ikinci kelime ya da kelime grubu aşağıdakilerden hangisi olur?

Cevap: B

A) 5 B) 4 C) 3 D) 2

3. La Fontaine’in balıkçısı gibi
Bir martıydı o, kibirli.
Karabatağa,
“Barbunya dururken” derdi.
“İstavrit, hamsi yenir mi?
Yukarıdaki parçada hangi söz sanatı yoktur?

Cevap: B

A) konuşturma (intak) B) karşıtlık
C) kişileştirme D) benzetme

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farkı türde bir zamir kullanılmıştır?

Cevap: C

A) Şunu kapıya koyuver. B) Onu da mı dikmişler?
C) Bana baksana sen! D) Bunlar daha iyi günlerin!

5. Türkiye’de tüketicinin korunmasına yönelik düzenlemelerin geçmişi, Osmanlı dönemine dek uzanır. Bu dönemde, ihtisap adı verilen üretici, dağıtıcı ile tüketici arasındaki güç dengesini sağlamaya yönelik üçlü sistem oluşmuştu. Bu sistem, şehir temizliği gibi işlerin yanı sıra esnafın malları eksik tartmaması, yiyecek maddelerine
hile katılmaması gibi konularda da işlevsel olmuştu. Ahilik sistemi de uzun süre piyasaları kontrol işlevi gördü.
Bu parçanın konusu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A

A) tüketici hakları B) Ahilik C) tutumluluk D) üretim

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.