Anasayfa Kitap Cevapları
6 Nisan 2022, 2:11 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 35-36-39-43-45. Cevapları GÜN Yayınları

İslam’da Hac İbadeti ve Önemi Cevapları 

2. ÜNİTE HAC VE KURBAN 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 35-36-39-43-45. Cevapları GÜN Yayınları


7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları GÜN Yayınları

ÜNİTEYE HAZIRLIK

1. Hac ve umre kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz
Cevap:

Hac: Müslümanların 5 farzlarından biri olan Mekke’ye yapılan Kabe ziyaretine denmektedir.
Umre: Hac zamanı dışında Mekke’ye yapılan ziyaret.


2. Haccın kimlere farz olduğunu ilmihâl kitaplarından araştırınız.
Cevap: Akıl sağlığı yerinde ve buluğ çağına erişen her Müslüman için farzdır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 23-24-25-27-29-31. Cevapları GÜN Yayınları

3. Kurban ibadetinin önemiyle ilgili bir hadis araştırınız ve bu hadisi defterinize yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 35 Cevapları GÜN Yayınları

 


4. Genel Ağ, İslam ansiklopedisi vb. kaynaklardan Kâbe hakkında bir araştırma yapınız. Edindiğiniz bilgileri sunu hâline getiriniz. Hazırladığınız sunuyu sınıfınızda arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Mekke’de yer alan ve İslam dininin en kutsal yeri olarak geçmektedir. Kuran’da Kabe’nin inşası İbrahim ve oğlu İsmail tarafından gerçekleştiği geçmektedir. Müslümanlar namaz kılarken yönlerini Kabe’nin olduğu yere dönerek kılarlar.  Kabe’nin olduğu yöne de kıble denir.


5. Saffât suresinin, 99-110. ayetlerini okuyunuz. Bu ayetlerde ne anlatıldığını defterinize not ediniz
Cevap:   Allah’ın insanlara verdiği güç ve imkan dahilinde insanlar işleri yerine getirebilmektedir.


7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları GÜN Yayınları

Çevrenizde hacca giden kimseleri uğurlarken neler yapılmaktadır? Gözlem ve izlenimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Tekbirler getirilir. Hacca gidecek kişilere 1 hafta önceden iç çamaşırı, çorap gibi hediyeler verilir.


Haccın Yapılışı Cevapları

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları GÜN Yayınları

Hac denilince aklınıza hangi kavramlar ve mekânlar gelmektedir?
Cevap: Hac dendiği zaman aklıma Mekke gelmektedir. Peygamber efendimizin doğduğu şehirdir. Burada Müslümanların kutsa yeri olan Kabe bulunmaktadır. İnsanların akın akın gittiği Hac ibadetlerini yerine getirdiği yerdir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 100-102. Cevapları GÜN Yayınları

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları GÜN Yayınları

Yukarıdaki dörtlükte ne anlatılmak isteniyor? Arafat’a gitme imkânınız olsaydı siz orada neler için dua ederdiniz? Belirtiniz
Cevap: Hz. Muhammed’in mezarı ve Müslümanlar için önem teşkil eden Arafat Dağı2nın önemi anlatılmaktadır.


Umre ve Önemi Cevapları

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları GÜN Yayınları

Müslümanlar Kâbe’yi, Mekke ve Medine’yi görmeyi, buraları ziyaret etmeyi çok arzulamaktadırlar? Sizce bunun sebepleri neler olabilir?
Cevap: Mekke ve Medine Peygamber efendimizin doğup büyüdüğü yaşadığı şehirlerdir. Kabe ise Müslümanlar için kutsal yerdir. Bundan dolayı önem teşkil etmektedir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.