1. Ünite GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ 2. Bölüm: Gök Cisimleri 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 12-13-14-15-16-17. Cevapları Aydın Yayınları
Bulutsuz ve havanın açık olduğu bir gecede gökyüzüne baktığımızda yukarıdaki fotoğrafa benzer bir görüntü görebilirsiniz. Gökyüzünde gördüğünüz bu gök cisimlerine ne ad verilir? Bu gök cisimlerinin şekli nasıldır? Nasıl oluşmuşlardır?
Cevap: Yukarıda gördüğümüz bu gök cisimlerine yıldız, yakım yıldızı, galaksiler, gezegenler ve daha bir çok gök cismi görürüz. Bunlar çeşitli atomların bir araya gelip kütle çekimlerine girip patlamasıyla oluşan gök cisimleridir.
Küresel şekle sahip olan yıldızların oluşum süreci nasıl gerçekleşmektedir?
Cevap: Küresel bir şekle sahip olan bu yıldızlar bulutsulardan meydana gelir. Gaz haldeki hidrojen gibi çeşitli atomların kütle çekim sonrası merkeze çekilip patlamasıyla bulutsular ve bu bulutsuların parçalarından yıldızlar meydana gelmektedir.
1. Aşağıda verilen gök adaları ve özelliklerini oklarla eşleştiriniz.
Cevap:
2. Yıldız, bulutsu, kara delik ve evren kavramlarını oklarla gösterilen yerlere açıklayınız.
Yıldız: Hidrojen elementinin bir süre içerisinde karbon, azot, oksijen, demir ve daha çeşitli elementlere dönüştükten sonra ciddi sıcaklıklarla reaksiyona girdikten sonra oluşmasıyla doğan bir gök cismidir.
Bulutsu: Uzayda kendi çevresinde dönen gaz ve toz bulutlarından oluşan gök cismidir. Yıldızlar bulutsulardan doğmaktadır.
Kara Delik: Sönmüş veya sönmek üzere olan evrendeki tüm yıldızlar bir süre sonra zaman içerisinde kütle çekim ile beraber kendi merkezine çekilir en sonunda çevresindeki her şeyi yutmaya başlar.
Evren: Sonu bilinmeyen ve içerisindeki bütün gök cisimlerinin bulunduğu yer.
3. Yıldız oluşum sürecini aşağıdaki noktalı yerlere açıklayınız.
Cevap: Yıldızlar bulutsular içerisinde süpernova patlamaları sonrası oluşan veyahut genellikle iki gök cisminin -gezegen, meteor, uydu vb.- şiddetli çarpışmasıyla oluşan şok dalgasıyla oluşan kütle çekimsel kararsızlıkla başlar. Gaz ve toz bulutu kütle çekim ile beraber merkezine çökerek ısınır ardından bu bulutsu parçalara bölünür. Her bulut parçası kendi yıldızını oluşturur.
Bizim yaşadığımız Galaksi Samanyolu galaksisidir. Bu galakside bulunan gezegenler şunlardır; Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Plüton’dur.
Çok güzeldi ödevlerimi hepsini yaptım teşekkürler❤️
Çok güzel cevaplar var hepsini yaptım teşekkürler
teşekürler ödevim çabucak bitti
ÇOK GÜZEL TEŞEKKÜRLER ÖDEVİM HIZLICA BİTTİ
ÇOK SOĞUK KANLISIN ???
ÇOK TEŞEKURLER ÖDEVİMİ HEPSİNİ YAPTIM Hızlıca biti ??????????
Allah razı olsun abem çok soğuk kanlısın ya
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.