Anasayfa Kitap Cevapları
7 Nisan 2022, 18:44 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 127-131-132. Cevapları Yıldırım Yayınları

Karışımların Ayrılması Cevapları

4. Ünite: Saf Madde Ve Karışımlar 4. Karışımların Ayrılması 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 127-128-129-130-131-132. Sayfa Yıldırım Yayınları


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları Yıldırım Yayınları

KARIŞIMLARI AYIRALIM

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları Yıldırım Yayınları 

1. Odun talaşı ve kumu ayırmak için uyguladığınız yöntem nedir?
Cevap: yoğunluk farkı yöntemini kullandık.

2. Su ve tuz karışımını ayırmak için uyguladığınız yönteme ne ad verirsiniz?
Cevap: Damıtma sistemi diyebiliriz.

3. Su ve etil alkol karışımını ayırmak için uyguladığınız yöntem nedir?
Cevap: Gaz hale geçmiş etil alkol buzdan geçirilerek yoğuşturulur. Ardından sıvıya dönüşen alkol ayrı bir kapta bekletilir.

4. Karışımdaki maddeleri ayırmak için maddelerin hangi özelliğinden yararlandınız?
Cevap: Ayrıt edici özelliklerinden yararlandım. Kaynama, donma, erime gibi. Ayrıca yoğunluğu da bir ayırt edici özellik arasındadır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 36-38-39-44. Cevapları Yıldırım Yayınları

5. Görev paylaşımının adil olması ve adaletli davranılması ne gibi kolaylıklar sağlamıştır?
Cevap: İşin verimli yapılmasını ve daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlamıştır.


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Yıldırım Yayınları

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Ayşe Öğretmen’in sorusuna hangi öğrenci doğru cevap vermiştir? Niçin?
Cevap: Mert cevabı doğrudur çünkü süzme ve buharlaşma yöntemi ayrıştırmak için kullanılır.

2. Etil alkol, su ve sıvı yağdan oluşan bir karışımı ayırmak için hangi yöntemleri sırasıyla uygularsınız? Bu yöntemleri niçin uyguladığınızı nedenleriyle birlikte defterinize yazınız
Cevap: Ayırma ve damıtma sistemi kullanırız. Etil alkol ve su karışımı sıvı yağının yoğunluğuna göre daha az olduğu için üste kalır. Bu karışım sonrasında ayırma hunisi yardımıyla kullanılır ve sonrasında etil alkol ile suyun kaynama yöntemi kullanılıp damıtarak ayrılır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

3. Aşağıdaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” kutucuğunu işaretleyiniz
Cevap:

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Yıldırım Yayınları


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları Yıldırım Yayınları

B) Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçeneği işaretleyiniz

1. Yukarıdaki metinle ilgili aşağıdaki değerlendirmelerden hangi söylenemez?
Cevap: D) Karışıma katılan tuzu ayırmak için süzme işlemi yapıldı.

2. Aşağıdaki tabloda bazı karışımlar ve bu karışımları ayırmak için bazı yöntemler belirtilmiştir.
Buna göre bu maddelerle ile ilgili verilen yöntemlerden hangileri yanlıştır?

Cevap: B) Yalnız 2

3. Aşağıdaki bilgilerde bazı kavramlar boş bırakılmıştır.
Buna göre I, II ve III numaralı yerlere hangi kavramlar yazıldığında bilgiler doğru tamamlanmış olur?

Cevap: C) Damıtma Ayırma hunisi Buharlaştırma

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.