5. ÜNİTE: IŞIĞIN MADDE İLE ETKİLEŞİMİ 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 140-141-142. Cevapları Aydın Yayınları
Suyun içine giren çubuğun kırılmış gibi görünmesinin sebebi ne olabilir?
Cevap: Işığın kırılma özelliğinden kaynaklıdır.
Değişik açılarla gönderilen ışığın takip ettiği yolları karşılaştırdığınızda nasıl bir sonuca ulaşırsınız?
Cevap: İki numaralı görseldeki lazeri tutunca ışık düz şekilde yoluna devam etti. Görsel üçte ise lazer kırılarak çapraz bir yol izledi.
Işığın, camın dışında ve cama girdikten sonra izlediği doğrultuyu karşılaştırdığınızda nasıl bir sonuca ulaşırsınız?
Cevap: Lazer camın içerisinden geçerek kısmen soğurarak camdan dışarı çıkar.
Yandaki şekilde, bardağın içindeki kaşık ya da duvardaki çizgiler neden suyun içinde farklı görünüyor?
Cevap: Işık suyun içerisinde tam olarak geçemediği için suyun içerisinden geçebilen ışıklarda kırılma meydana gelir.
Çok kalabalık bir caddede, günün en yoğun saatinde ilerlemeye çalıştığımız hızımızla, insanların daha az olduğu, daha sakin bir caddede ilerlemeye çalıştığımız hızımız aynı olabilir mi?
Cevap: Aynı değildir. Kalabalık olduğu zaman ne kadar hızlı olmaya çalışsakta yoğunluktan hızlı gidemeyiz. Boş bir caddede ise istediğimiz kadar hızlı gidebiliriz.
Hızımız bu iki durumda aynı olmaz. İnsanların olduğu sokakta ilerlemek oldukça zordur. Ancak insanlar az ise hızlı bir şekilde ilerleyerek gitmek istediğimiz yere çabuk bir şekilde varırız.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.