Anasayfa Kitap Cevapları
28 Nisan 2022, 21:22 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 177-178-179-180. Cevapları Yıldırım Yayınları

3. Işığın Kırılması ve Mercekler Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

5. Ünite: Işığın Madde İle Etkileşimi 3. Işığın Kırılması ve Mercekler 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 177-178-179-180. Sayfa Yıldırım Yayınları


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Yıldırım Yayınları

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız

1. Işığın kırılması ne anlama gelmektedir? Bu olayın nedeni nedir?
Cevap: Işık ortam değiştirdiği zaman yani saydam bir ortamdan başka bi,r saydam ortama geçtiği zaman doğrultu ve hızı değişir.

2. Piknik alanlarında cam şişelerin bırakılmasının sonuçları neler olabilir?
Cevap: Cam şişeler piknik yerlerine bırakıldığı zaman güneşten yansıyan ışık ağaçlara ve otlara vurur. Bunun sonucunda bu gelen ışık sıcak olduğu için yangın çıkmasına neden olur.


3. Yandaki şekle göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

a) Işık ışını 1, 2 ve 3 numaralı ortamların hangisinde daha hızlı yol almıştır? Niçin?
Cevap: Kırıcılıkları az olan ortam yani 1 ve 3 numaralı ortam daha hızlı yol almıştır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 55-57-60. Cevapları MEB Yayınları

b) Işık ışını 1, 2 ve 3 numaralı ortamlardan hangisinde daha yavaş yol almıştır? Niçin?
Cevap: Kırılırken normale yaklaştığı için 2 numaralı ortamda daha yavaş yol alır.

c) Işık ışını 1 numaralı ortama dik olarak gelseydi diğer ortamlarda nasıl ilerlerdi? Yandaki alana çizerek gösteriniz
Cevap: Dik olarak gelseydi  dik bir şekilde yani kırılmadan ilerlerdi.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Yıldırım Yayınları 


B) Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Bir ışık ışınının az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçişi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Normale yaklaşarak kırılır.

2. Işığın kırılmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Işığın farklı saydam ortamlarda farklı hızla yayılması


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Yıldırım Yayınları

3. Buna göre ışık ışınının C saydam ortamından A saydam ortamına geçişi aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: B)

4. Yandaki şekilde, A saydam ortamından gönderilen ışık ışınının B ve C saydam ortamlarına geçerken nasıl kırıldığı gösterilmiştir. Buna göre A, B ve C saydam ortamlarının yoğunlukları arasındaki ilişki aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: D) B > A > C

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 93-96-98-101. Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıda verilen araçların hangisinin yapısında mercek bulunmaz?
Cevap: D) Radyo

6. Yanda bir ışık ışınının 1 ve 2 numaralı merceklerden geçerek yoluna devam edişi gösterilmiştir. Buna göre 1 ve 2 numaralı mercek çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) İnce kenarlı – Kalın kenarlı


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Yandaki grafikte farklı saydam ortamların yoğunlukları verilmiştir. u grafiğe göre aşağıdaki yorumlardan hangisi doğrudur?
Cevap: A) Elmastan cama geçen ışık ışınının hızı artar.

8. Bu etkinliği doğru olarak tamamlayan bir öğrenci hangi sembole ulaşacaktır?
Cevap: B) ●

9. Buna göre yapılan bu deneydeki bağımlı ve bağımsız değişken hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: D) İnce kenarlı mercek kullanılması Isı enerjisi elde edilmesi


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 180 Cevapları Yıldırım Yayınları

C) Aşağıdaki kavram haritasında noktalı yerleri kutucuklardaki kavramlardan uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 180 Cevapları Yıldırım Yayınları 

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.