Anasayfa Kitap Cevapları
5 Mayıs 2022, 19:03 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112-113-114-116-118. Cevapları MEB Yayınları

Cebirsel İfadeler Hatırlayalım Cevapları

3. ÜNİTE: CEBİRSEL İFADELERDEN EŞİTLİK VE DENKLEMLERE 1. Bölüm: CEBİRSEL İFADELER 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 112-113-114-115-116-117-118. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

1)Aşağıda sözel olarak verilen ifadelere uygun cebirsel ifadeleri yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

2) Aşağıdaki cebirsel ifadelere uygun birer sözel ifade yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

3) Aşağıdaki tabloda verilen boşlukları uygun ifadelerle doldurunuz
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

4) Aşağıdaki terimlerden benzer olanları eşleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

5) Aşağıdaki ifadelerde değişkenlerin yerine verilen değerleri yazarak cebirsel ifadelerin değerini hesaplayınız
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

Cebirsel İfadelerle Toplama ve Çıkarma İşlemi Cevapları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

x + 3 cebirsel ifadesini cebir karolarıyla modelleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıda cebir karolarıyla modellenen cebirsel ifadeleri belirleyip altlarındaki boşluklara yazınız. Belirlediğiniz cebirsel ifadeleri birleştirerek modelleyiniz ve bu birleşimle oluşan modellemeye uygun cebirsel ifadeyi yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki kutucuklara 3 1 x + ve x 2 + cebirsel ifadelerini modelleyiniz. Modellediğiniz cebirsel ifadeleri bir araya getiriniz. Bir araya getirdiğiniz cebir karolarına ait cebirsel ifadeyi yazınız
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

Verilen cebirsel ifadeleri birleştirirken dikkat ettiğiniz iki noktayı aşağıda verilen boşluklara yazınız.
Cevap:

x’ler bir araya getirilirken x’ler kendi aralarında toplanır.
Sabit terimler bir araya getirilirken sabit terimler kendi aralarında toplanır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137-138-140. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları MEB Yayınları

Cebir karoları ile toplama yaparken nelere dikkat edilmiştir?
Cevap: Cebir karoları ile toplama yaparken (-) olan kırmızı (+) olan mavi kutucuk ve x olan ise dikdörtgen mavi kutu ile gösterilerek işlem yapılmıştır


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıda verilen modellemelere karşılık gelen cebirsel ifadeleri ve işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları MEB Yayınları

2) Aşağıda verilen cebirsel ifadelerle toplama ve çıkarma işlemlerini yaparak sonuçlarını yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları MEB Yayınları

3) Uzun kenarı (5a – 2) br ve kısa kenarı (a + 5) br olan bir dikdörtgenin çevresini bulunuz.
Cevap:

2 (5a-2+a+5) = 2. (6a+3)
= 12a + 6

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199-200-201-202. Cevapları Berkay Yayıncılık

4) Bir giyim mağazasında satılan kot pantolonun fiyatı  (3x + 5) TL’dir. Gömleğin fiyatı ise kot pantolonun fiyatından (x + 2) TL eksiktir. Buna göre bir gömleğin fiyatını bulunuz.
Cevap:

Gömlek = 3x +5  – (x+2)= 3x+5 -x-2
= 2x+3

5) Ferdi kırtasiyede bir defter ve bir kaleme  (3x + 5) TL ödemiştir. Buna göre defter ve kalemin fiyatının alabileceği değerleri cebirsel ifade olarak yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.