Anasayfa Kitap Cevapları
18 Eylül 2022, 13:56 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12. Cevapları MEB Yayınları

Hatırlayalım Cevapları

1. ÜNİTE: TAM SAYILARLA İŞLEMLER 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 12 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıdaki ifadeleri gösteren tam sayıları verilen boşluklara yazınız.
Cevap:

• Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 OC olması -7 ,
• Hava sıcaklığının 25 OC olması 25 ,
• Çağan’ın Kağan’a olan 20 TL borcu -20 ,
•Berra’nın Peri’den 5 TL alacaklı olması 5 ,
•Deniz seviyesinin 15 metre altı -15
•Deniz seviyesinin 100 metre üstü 100 ile temsil edilir.


2) Aşağıdaki boşluklara “<”, “>” veya “=” sembollerinden uygun olanı yazınız
Cevap:

a) -7 < -2
b) -3 < 0
c) 8 = |8|
ç) -6 < -1
d) -111 < -10
e) -500 < 10²

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-39-40. Cevapları MEB Yayınları

3) Aşağıdaki ifadeleri, bu ifadelere karşılık gelen değerlerle eşleştiriniz
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 12 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


4) Yandaki tablo bazı sıvıların donma noktalarını göstermektedir. Buna göre aşağıdaki soruları yanıtlayınız

a) Donma noktası en düşük olan sıvı hangisidir?
Cevap: Saf Alkol


b) -40 OC’ta donmuş olan sıvılar hangileridir?
Cevap: Kan, Su, Cıva


c) -30 OC’ta sıvı hâlde olan sıvılar hangileridir?
Cevap: Benzin, saf alkol, civa


5) -16 tam sayısı ile +5 tam sayısı arasında kaç tane tam sayı vardır?
Cevap: -15, -14, -13, -12, -11, -10, -9, -8, -7, -6, -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4 = 20 tane tam sayı vardır.


6) Sayı doğrusunda -3 noktasına 5 br uzaklıktaki noktaları bulunuz.
Cevap: -8 ve 2’dir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 154-158-162-163. Cevapları Berkay Yayıncılık

7) Aşağıdaki boşlukları doldurunuz.
Cevap:

a) |-9| = 9
b) |-36| = 36
c) |+7| = 7


8) |▖| < 7 olduğuna göre Y yerine yazılabilecek tam sayıları bulunuz.
Cevap: -6, -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6


9) Aşağıdaki üslü ifadelerin değerlerini hesaplayınız.
Cevap:

a) 3⁴ = 81
b) 5² = 25
c) 2³ + 3²= 8 + 9=17

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.