Anasayfa Kitap Cevapları
16 Nisan 2022, 18:50 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137-138-140. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik 3. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

3. ÜNİTE: CEBİRSEL İFADELERDEN EŞİTLİK VE DENKLEMLERE 2. Bölüm: EŞİTLİK VE DENKLEM 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 137-138-139-140. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları MEB Yayınları

1) Yanda verilen çokgenin çevre uzunluğunu veren cebirsel ifadeyi yazınız.
Cevap:

Ç = 4x – 3 +2x + 2 + x + 1 + 5x + 2 + 2x – 1
Ç = 14x  + 1


2) Yanda verilen görselde gerekli işlemleri yaparak mavi kutuya yazılması gereken cebirsel ifadeyi bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları MEB Yayınları


3) Uzun kenarının uzunluğu, kısa kenarının uzunluğunun 2 katından 3 metre fazla olan dikdörtgen şeklindeki bir bahçenin kısa kenarı x metredir. Bu bahçenin çevresinin kaç metre olduğunu gösteren cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 6x + 6


4) Betül Hanım’ın (10x +20) TL’si vardır. 3 çocuğunun her birine (2x + 4) veren Betül Hanım’a kaç TL alır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları MEB Yayınları

 


5) Kilosu (2x + 3) TL olan elmadan 3kg, kilosu  (3x +1) olan armuttan 4kg alan Arif Bey manava kaç TL öder?
Cevap:

= 3 (2x +3) + 4(3x+1)
= 6x + 9 + 12x +4
= 18x +13


6) Derece Fahrenhayt’ı (°F), derece Celcius’a (°C) çevirmek için (F° – 32) . 5/9 = °C formülü kullanılır. 50°F’ın kaç °C olduğunu bulunuz.
Cevap: (50-32) . 5/9 = 18 x 5/9 = 10


7) Yukarıda verilen örüntü, aynı şekilde devam ettirildiğine göre
a) Örüntünün genel kuralını bulunuz.
b) Örüntünün 17. adımındaki daire sayısını bulunuz.

Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları MEB Yayınları

8) Aşağıdaki örüntünün genel kuralını yazınız
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları MEB Yayınları


9) Yeni açılan bir şirketin haftalık kazancı aşağıdaki tabloda verilmiştir. Bu şirketin kazancının tablodaki gibi devam ettiği düşünülürse şirketin 22. haftadaki kazancı kaç TL olur?
Cevap:

1. adım >> 200 . 1 + 1300 = 1500
2. adım >> 200 . 2 + 1300  = 1700
3. adım >> 200 . 3 + 1300  = 1900
4. adım >> 200 . 4 + 1300  = 2100

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 66-70. Cevapları Berkay Yayıncılık

Örüntünün kuralı 200n + 1300
22. adım >> 200 . 22 + 1300  = 5700 olarak bulunur.


10) Sabit artan ve genel kuralı 4n – 3 olan örüntünün 70. terimi kaçtır?
Cevap:

4 .70 – 3= 277


11) Sabit artan ve genel kuralı 5n + 13 olan örüntünün 200. terimi 196. teriminden kaç fazladır?
Cevap:

196. adım = 5 . 196 + 13 = 993
200. Adım = 5 . 200 + 13 = 1013
1013 – 993 = 20 fazladır.


12) 5a +∟+ 8 = 5a + 3 ifadesinin doğru olabilmesi için ∟ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap:

∟ = -5


14) Beyaz eşya mağazasına giden Mehmet Bey, bir ütü ve bir buzdolabı alacaktır. Buzdolabının fiyatı ütünün fiyatının 15 katından 150 lira fazladır. Ütünün fiyatı 280 lira olduğuna göre, Mehmet Bey mağazaya kaç lira ödeyecektir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları MEB Yayınları


15) Cansu 8, Berkay 34 yaşındadır. Kaç yıl sonra Berkay’ın yaşı, Cansu’nun yaşının 3 katı olur?
Cevap:

Cansu = 8
Berkay = 34
3(8+x) = 34 + x
24 + 3x = 34 + x
2x = 10
x=5


16) Bir karenin her bir kenarının uzunluğu 6 cm arttırıldığında karenin çevresinin uzunluğu 96 cm oluyor. Karenin ilk durumdaki bir kenar uzunluğu kaçtır?
Cevap:

uzunluk = x
Sonraki uzunluk =x + 6
4(x+6) = 96
4x + 24= 96
4x = 72
x = 18

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 84-86. Cevapları Berkay Yayıncılık

17) Bir ip 12 eş parçaya ayrılıyor. İp 8 parçaya ayrılsaydı her parça 7 cm daha uzun olacaktı. Buna göre ipin uzunluğu kaç cm’dir?
Cevap:

12x=8(x+7)
12x=8x + 56
4x = 56
x = 14
12x=12.14=168cm


18) Bir kampta 3 kişilik ve 4 kişilik 13 çadır bulunmaktadır. Kampta 44 kişi olduğuna göre 3 kişilik çadır sayısı kaçtır?
Cevap:

3 kişilik =x
4 kişilik = 13 – x
3x + 4(13-x) =44
3x + 52 – 4x =44
x = 8


19) Bir şirkette çalışan Burcu’ya arkadaşları doğum günü hediyesi almak için kişi başına 8 TL toplamayı kararlaştırıyorlar. Burcu’nun 3 yakın arkadaşı özel bir hediye alacaklarından topluca alınan hediyeye katılmaktan vazgeçiyorlar. Bu durumda hediye için kişi başına 10 TL toplanması gerekmektedir. Buna göre alınan hediye kaç TL’dir?
Cevap:

Çalışan = x
8x = (x-3) . 10
8x = 10x – 30
x = 15 kişi
18 . 8 = 120 TL


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki her meyve çeşidi bir rakamı temsil etmektedir. Verilen eşitlikleri inceleyerek her bir meyvenin temsil ettiği rakamı bulunuz. Bulduğunuz rakamları en altta verilen işlemlerde yerine koyarak sonuçları yazınız.
Cevap:

Muz = 1
Elma = 0
Portakal = 4
Armut = 2
Üzüm = 3
Kiraz = 6
Limon = 5
Nar = 8
Çilek = 7

547 + 301 = 848
136 + 80 = 216

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.