Anasayfa Kitap Cevapları
16 Nisan 2022, 18:43 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 144-145-148. Cevapları MEB Yayınları

Oran Cevapları

4. ÜNİTE: ORAN ORANTIDAN YÜZDELERE 1. Bölüm: ORAN VE ORANTI 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 144-145-146-147-148. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 144 Cevapları MEB Yayınları

ETKİNLİK

7.-Sinif-Matematik-Ders-Kitabi-MEB-Yayinlari-Sayfa-144-Ders-Kitabi-Cevaplari

1 kg peynir kaç litre sütten elde edilir?
Cevap:

10/2 = 5
1 kg peynir elde etmek için 5 litre süt kullanılır.


20 kg peynir elde etmek için kaç litre süte ihtiyaç vardır?
Cevap: 20 x 5 = 100 litre


55 litre sütten kaç kg peynir elde edilir?
Cevap: 55/5 = 11 kg peynir elde edilir.


Kullanılan süt miktarı ile elde edilen peynir miktarı arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
Cevap: Sütün 1/5 kadarı 1kg peynir olmaktadır.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları MEB Yayınları

1) 5 litre zeytinyağının fiyatı 95 TL’dir. 1 litre zeytinyağı kaç TL’dir?
Cevap: 95/5 = 19 TL’dir.


2) 120 km’lik yolda 8 litre benzin tüketen bir araç, 1 litre benzinle kaç km yol gider?
Cevap: 120/8 = 15 km’dir.


3) Markete deterjan almaya giden Rasim, aynı marka deterjanın farklı kilogramlarda paketlenerek üç ayrı seçenekle satışa sunulduğunu görmüştür. Rasim, aşağıdaki seçeneklerden hangisini alırsa daha ekonomik bir alışveriş yapar?
Cevap: A seçeneğindeki ürünü alırsak daha ekonomik bir alışveriş yapmış oluruz.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 101-102-103-104. Cevapları Berkay Yayıncılık

A seçeneği → 10/3 = 3,33
1kg → 3,33

B seçeneği → 17/5 = 3,4
1kg → 3,4

C seçeneği → 7/2 = 3,5
1kg 26 3,5


4) Yandaki tablo A marka çikolatanın üç farklı marketteki fiyatlarını göstermektedir. Hangi marketteki çikolatanın fiyatı daha uygundur?
Cevap: Z market daha uygundur.

X marketteki çikolatanın tanesi: (24/48= 0,5 ) 50 Kuruşa denk gelmektedir.
Y marketteki çikolatanın tanesi: (27/60= 0,45 ) 45 Kuruşa denk gelmektedir.
Z marketteki çikolatanın tanesi: (21/50= 0,42 ) 42 Kuruşa denk gelmektedir.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 148 Cevapları MEB Yayınları

1) Bir sınıftaki kız öğrencilerin sayısının erkek öğrencilerin sayısına oranı 4/5’tir. Bu sınıfta 15 erkek öğrenci olduğuna göre sınıf mevcudu kaçtır?
Cevap:   15 x 4/5 = 12


2) Aşağıdaki eşitliklerde bilinmeyenleri bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 148 Cevapları MEB Yayınları


3) 4 litre benzin 25 TL olduğuna göre 16 litre benzinin fiyatını bulunuz.
Cevap:

16/4 = 4
25 x 4 = 100 TL


4) Nesrin, bahçede arkadaşının boyunu 150 cm, gölgesini 40 cm olarak ölçüyor. Bahçedeki selvi ağacının uzunluğunu da merak eden Nesrin, boy ve gölge arasındaki ilişkiden yararlanarak selvinin uzunluğunu hesaplamak istemektedir. Selvinin gölgesini 160 cm olarak ölçen Nesrin, bu hesaplama için nasıl bir yol izlemelidir?
Cevap:

2,5/ 6 000 000 = 4/ Gerçek uzaklık
C ve D şehirleri arasındaki gerçek uzaklık 96 km’ dir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182-183-184. Cevapları MEB Yayınları

5) A ve B şehirleri arası 250 km’dir. Bu iki şehir arası, haritada 2,5 cm olarak çizildiğine göre haritanın ölçeğini bulunuz.
Cevap: 2,5/ 25 000 000 = 1/ 10 000 000


6) A ve B şehirleri arasındaki uzaklık 60 km olup haritada 2,5 cm olarak ölçülmüştür. Buna göre aynı haritada aralarındaki uzunluk 4 cm olarak ölçülen C ve D şehirleri arasındaki gerçek uzaklık kaç km’dir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 148 Cevapları MEB Yayınları (1)


7) 1/1 000 000 ölçekli bir haritada iki şehir arası uzunluk 8 cm’dir. Bu iki şehir arasındaki gerçek uzaklık kaç km’dir?
Cevap:

1/1000000 = 0,00008 / Gerçek uzaklık
Gerçek uzaklık = 1000000 x 0,00008
Gerçek uzaklık = 80 km olarak bulunur.


8) Okulun krokisini çizen Metin, krokide bahçe kapısı ile giriş kapısının arasını 6,5 cm olarak almıştır. Gerçekte bu mesafe 260 m olduğuna göre krokinin ölçeğini bulunuz.
Cevap:  6,5/26000 = 0,00025

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.