Anasayfa Kitap Cevapları
19 Aralık 2021, 21:07 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177-181. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 177-178-179-180-181. Sayfa MEB Yayınları Bir Çokluğu Belirli Bir Yüzde ile Arttırma ve Azaltma, Yüzde Problemleri

4. ÜNİTE: ORAN ORANTIDAN YÜZDELERE


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

Ekmek israfının %18 azalmış olması ile yüzlerce okul yapılabilmesi arasındaki
ilişkiyi yazınız.

Cevap: Çöpe atılan ekmekler birçok para israfına neden olmaktadır. Bu israfı önleyince elde kalan para ile okul yapmak daha kolay olacaktır.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıdaki ifadelerden doğru olana “D”, yanlış olana “Y” yazınız.
Cevap:

a) Bir sayıyı %6 arttırmak, bu sayıyı 1,6 ile çarpmaktır. (Y)
b) Bir sayıyı 0,17 ile çarpmak, o sayıyı %83 azaltmaktır. (D)
c) Bir sayıyı %30 arttırmak, o sayıyı 1,30 ile çarpmaktır. (D)
ç) Bir sayıyı 1,2 ile çarpmak, o sayıyı %12 arttırmaktır. (Y)
d) Bir sayıyı %15 azaltmak, o sayıyı 0,85 ile çarpmaktır. (D)


2) Maaşı %30 artırıldığında 3600 TL alan Ali’nin artıştan önceki maaşının kaç TL olduğunu bulunuz.
Cevap:

%130 → 3600 TL
%100 → x TL

360,000 = 130 . x
2769,2 = x


3) Bir dikdörtgenin kısa kenarı 30 cm, uzun kenarı 70 cm’dir. Bu dikdörtgenin kısa kenar uzunluğu %10 arttırılıp uzun kenar uzunluğu %10 azaltıldığında dikdörtgenin çevre uzunluğundaki değişimi bulunuz.
Cevap:

70 + 70 + 30 + 30 = 200 cm → ilk çevre uzunluğu

30 . 10 /100 = 3 cm arttırılacak.
70 . 10 / 100 = 7 cm kısaltılacak.

33 + 33 + 63 + 63 = 192 cm → çevre uzunluğu
200 – 192 = 8 cm daha kısa olmuştur.


4) 600 mL portakal suyu ile 200 mL nar suyu karışımından elde edilen meyve suyunda % kaç nar suyu vardır?
Cevap:

800 mL ⇒ %100
200 mL ⇒ % x

800 . x = 20.000
x = 25


5) Bir kol saatinin farklı mağazalardaki etiket fiyatları ve bu saatlere yapılacak indirim yüzdeleri aşağıda verilmiştir. İndirimler sonrasında bu saat hangi mağazadan en ucuza alınabilir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları MEB Yayınları


6) İki farklı mağazada aynı fiyata satılan bir kazağa sezon sonunda her iki mağazada da indirim yapılıyor. Sonra indirimli fiyatı üzerinden bir indirim daha yapılıyor. Bu indirimler sonrasında kazağın fiyatı hangi mağazada daha ucuzdur?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları MEB Yayınları (1)


7) Yapılan araştırmada İstanbul’da bir günde üretilen 15 375 000 ekmeğin %6’sı çöpe atılarak israf ediliyor. 24 günlük ekmek tasarrufu ile bir huzurevi yapılabiliyor. 1 ekmek 1,25 TL olduğuna göre yapılacak olan bir huzurevinin maliyeti kaç TL olur?
Cevap:

15 375 000 . 6 /100 = 922.500 → bir günde atılan ekmek
922 500 . 24 = 22 140 000 → 24 günde atılan ekmek
22 140 000 . 1,25 = 27 675 000 TL olur.


8) 10 000 TL’si olan Aysun, parasını değerlendirmek için iki farklı bankadan teklif almıştır.
Buna göre 1 yıllık anlaşma yapacak olan Aysun, hangi bankanın teklifini tercih etmelidir? Neden?

Cevap:

A Bankası
10 000 . 3/100 = 300 TL kazanç
300 + 1000 + 10 000 = 11 300 TL olur.

B Bankası
10 000 . 10/100 = 1000 TL kazanç
10 000 + 1000 = 11 000 TL olur.

A bankasını tercih etmelidir. Çünkü 300 TL daha fazla kazanç elde eder.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.