Anasayfa Kitap Cevapları
30 Ekim 2022, 21:02 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 18-27. Cevapları Berkay Yayıncılık

Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri Cevapları

1. Ünite: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 18-19-20-21-22-23-24-25-26-27. Sayfa Berkay Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Berkay Yayıncılık

Ceren, 7 saat sonraki oda sıcaklığını hesaplamak için nasıl bir yol izlemelidir? Açıklayınız.
Cevap: Saatte 3 °C artıyorsa 7 saatte → 7 . 3= 21 °C olur.


Etkinlik

Beşer adet (–) sayma pulunu yandaki gibi üçer sıra hâlinde dizelim. Her bir sıradaki sayma pullarının değerleri toplamını yazalım. Sayma pullarının toplam değerini toplama işlemi yaparak bulunuz.
Cevap:  Toplam = -75

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18 Sayfa Cevapları Berkay Yayınları 


Aynı sonucu çarpma işlemi yaparak kısa yoldan nasıl bulurdunuz? Tartışınız.
Cevap: (-5) . 15 = -75


24 adet (–) sayma pulunu alalım. Sayma pullarını 4 eş bölüme ayıralım. Her bir bölümde kaç adet (–) sayma pulu oldu?
Cevap: 24 adet sayma pulunu dörde böleriz. Her bir bölümde 6 adet sayma pulu olur.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106-110. Cevapları Berkay Yayıncılık

Sayma pullarını eş bölümlere ayırırken kullandığınız yöntemi açıklayınız.
Cevap: Bölme yöntemi ile sonucu buldum.


Sayma pulu sayısını bulmaya yönelik bir işlem yazınız. Yazdığınız işlemi arkadaşlarınızla paylaşınız
Cevap: 24/4 = 6


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Berkay Yayıncılık

1. Aşağıda verilen çarpma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

a. (– 8) · (– 9) = +72
b. 0 · (+ 5) = 
c. (+ 2) · (– 1) = -2
ç. (– 10) · 0 = 
d. (+ 8) · (– 1) = -8
e. (+ 4) · (+ 14) = +56
f. (– 20) · (+ 4) = -80
g. (– 7) · (– 4) = +28
ğ. |-3| . |-1| = 3
h. |-6| . (-2) = -12
ı. (+5) . |+6|= +30
i. (+1) . |-4| = +4

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 90-93. Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıda verilen bölme işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 27 Sayfa Cevapları Berkay Yayınları 


3. Aşağıda verilen işlemlerdeki s yerine uygun tam sayıları yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 27 Sayfa Cevapları Berkay Yayınları 


4. Aşağıda verilen çarpma ve bölme tablolarındaki işlemleri örneklerdeki gibi yaparak boş bırakılan yerlere uygun sayıları yazınız
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 27 Sayfa Cevapları Berkay Yayınları 


5. Yandaki şemada belirtilen işlemleri yaparak boş bırakılan kutucuklara uygun tam sayıları yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 27 Sayfa Cevapları Berkay Yayınları 


6. Sayma pulları ile aşağıda modellenen işlemi yazınız.
Cevap: (-9) / (+3) = -3

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.