Anasayfa Kitap Cevapları
16 Nisan 2022, 18:33 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 188-189-192. Cevapları MEB Yayınları

Açıortay Cevapları

5. ÜNİTE: DOĞRULAR VE AÇILARDAN ÇOKGENLER, ÇEMBER VE DAİREYE 1. Bölüm: DOĞRULAR VE AÇILAR 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 188-189-190-191-192. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

HATIRLAYALIM

1) Tabloda verilen açılardan yararlanarak boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

2) Aşağıdaki şekillerden çokgen olanları işaretleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

3) Aşağıda verilen tabloyu çokgenlerin özelliklerine göre doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

4) Aşağıda verilen çokgenlerin alanlarını bulunuz
Cevap:

15 . 7 = 105 m²
10 . 12 /2 = 120 /2 = 60 m²
18 . 9 = 162 cm²

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 118-120. Cevapları Berkay Yayıncılık

5) Yarıçap uzunlukları verilen aşağıdaki çemberlerin çevrelerinin kaç r olduğunu hesaplayınız.
Cevap:

2 . π . 8 = 16 π
2 . π . 5,1 = 10,2 π
2 . π . 23/2 = 23 π


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları MEB Yayınları

Siz de çevrenizden buna benzer açılara örnekler veriniz
Cevap: Masaların köşeleri, pusulada, pense, diz üstü bilgisayarları açıp kapatmayı da örnek olarak verilebiliriz.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları MEB Yayınları

1. Yanda verilen AOF açısının açıortayı 5OR ise x kaç derecedir?
Cevap:

15 + 2x = 10 + 20 + x
15 + 2x = 30 +x
x = 15°

2. Yanda verilen açının açıortayını çizmek istediğimizde başlangıç noktası B noktası olan ışın X, Y, Z noktalarının hangisinden geçer?
Cevap: Z noktasından geçer.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106-110. Cevapları Berkay Yayıncılık

3) [ LO, MLN ‘nin açıortayı ve K, L, M noktaları doğrusaldır. m( OLN ) = 65° ise m( KLM ) = ?
Cevap:

[ LO açıortay olduğu için OLM = 65°
65 + 65 + x = 180°
130 + x = 180
x = 50°

4) [ BL , KBM ‘nın açıortayı; [ BN ise MBO’nın açıortayıdır. A, B, P noktaları doğrusal olduğuna göre m( NBL ) = ?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları MEB Yayınları

x + x + y + y + 50 = 180°
2x + 2y = 130
x + y = 65°

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.