Anasayfa Kitap Cevapları
16 Nisan 2022, 18:32 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 193-199. Cevapları MEB Yayınları

Aynı Düzlemde Üç Doğrunun Birbirine Göre Durumları Cevapları

5. ÜNİTE: DOĞRULAR VE AÇILARDAN ÇOKGENLER, ÇEMBER VE DAİREYE 1. Bölüm: DOĞRULAR VE AÇILAR 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 193-194-195-196-197-198-199. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları

Euclid’in bu sözünde anlattığı durumu çizim yaparak gösteriniz
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları MEB Yayınları

1) a // b ve c // d ise 1, 2, 3 ve 4 numaralı açıların ölçülerini bulunuz.
Cevap:

1 = 120°’dir.
2 = 60°’dir.
3 = 60°’dir.
4 = 120°’dir.

2) a1 // a2 ise x = ?
Cevap:

3x + 10 + 50 = 180
3x + 60 = 180
3x = 120
x = 40

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 74-75-76. Cevapları Berkay Yayıncılık

3) d1 // d2 ise x + y – z = ?
Cevap:

180 – 132 = 48 ⇒ x
132 ⇒ y
48 ⇒ z

48 + 132 – 48 = 132’dir.

4) [ LK // [ON ve [ LZ // [OP ‘ dir. m( KLM ) = 40° ise m( NMX) + m(MOP) = ?
Cevap:

m( LMN ) = 180 – 40 = 140°
m( NMX ) = 40°
m( XMO ) = 140°
m( MOP ) = 40°

40 + 40 = 80’dir.

5) d1 // d2 ise x açısı kaç derecedir?
Cevap:

30 + x = 65°
x = 35°’dir

6) [ OK // [ LN , m( NOK ) = 30°, m( MLN ) = 40° ise m( NSM ) = ?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları MEB Yayınları

40 + 30 = 70°
m( NSM ) = 70°

7) [ BA // [ DE olduğuna göre m( BCD ) = ?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları MEB Yayınları

180 – 105 = 75°
180 – 134 = 46°

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126-127-128. Cevapları MEB Yayınlar

75 + x + 46 = 180°
121 + x = 180°
x = 59°

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.