Anasayfa Kitap Cevapları
17 Mayıs 2022, 20:53 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200-203-204-207. Cevapları MEB Yayınları

Çokgenlerin İç ve Dış Açıları Cevapları

5. ÜNİTE: DOĞRULAR VE AÇILARDAN ÇOKGENLER, ÇEMBER VE DAİREYE 2. Bölüm: ÇOKGENLER 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 200-201-202-203-204-205-206-207. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları MEB Yayınları

ETKİNLİK

Dörtgen için uyguladığınız aşamaları, aşağıdaki çokgenlerle de yaparak tabloyu doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları MEB Yayınları

Peteklerin altıgen şeklinde olmasının avantajları nelerdir?
Cevap: Peteklerin altıgen şeklinde olması daha çok bal depolamasına, daha az malzeme kullanılarak üretilmesine yarar.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki boşlukları ilk örnekte verildiği gibi doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları MEB Yayınları

1) Düzgün çokgenleri diğer çokgenlerden ayıran özellikleri nelerdir?
Cevap:   Bütün kenarları birbirine eşittir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224-228-229. Cevapları Berkay Yayıncılık

2) Çokgenlere çevrenizden örnekler veriniz. Bu örneklerden düzgün çokgen olanları belirtiniz
Cevap:   Bal peteği, trafik levhası düzgün çokgen, pasta diliminin üstü, laminantlar düzgün olmayan çokgenler.

3) Dikdörtgen düzgün bir çokgen midir? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Tüm kenarları eşit olmadığı için düzgün çokgen değildir.

4) Bir onikigenin iç açılarının ölçüleri toplamı, dış açılarının ölçüleri toplamından kaç derece fazladır?
Cevap:

Dış açıları toplamı⇒ 360
İç açıları toplamı⇒ (12-2) .180 =  1800
1800 – 360 = 1440° fazladır.

5) Yedigenin iç açılarının ölçüleri toplamını ve dış açılarının ölçüleri toplamını bulunuz?
Cevap:

Dış açıları toplamı⇒ 360
İç açıları toplamı⇒ (7-2) .180 =  900
900 + 360 = 1260

6) Onüçgenin bir köşesinden diğer köşelerine çizilebilen kaç köşegeni vardır?
Cevap: (n – 3) ⇒ 13-3 = 10 köşegeni vardır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182-183-184. Cevapları MEB Yayınları

7) Düzgün bir dokuzgenin iç açıları toplamını, bir iç açısını ve bir dış açısını bulunuz.
Cevap:

(9-2) .180 = 1260
İç açısı ⇒ 160/9 = 40°
Dış açısı ⇒ 1260/9 = 140°

8) Bir dış açısı 20O olan düzgün çokgenin iç açılarının toplamını bulunuz
Cevap:

360/n = 20
360 = 20n
n = 18
(18-2) .180 = 16 . 180 = 2880

9) Yandaki şekil; düzgün beşgen, eşkenar üçgen ve kareden oluşmaktadır. Şekilde verilenlere göre m(ABC)=?
Cevap:

540/5 = 108°
360 – 258 = 102°

10) Yandaki şekilde ABCD ve DEFG karelerinin D noktaları ortaktır. m(CDE)= 65° olduğuna göre m(ADG)=?
Cevap: 360 – 245 = 115

11) Yanda düzgün bir çokgenin parçası verilmiştir. Buna göre bu düzgün çokgen kaç kenarlıdır?
Cevap:

(n-2) .180/n = 108
n = 5

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.