Anasayfa Kitap Cevapları
2 Kasım 2022, 21:43 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 26-28. Cevapları MEB Yayınları

Tam Sayılarla Toplama İşleminin Özellikleri Cevapları

1. ÜNİTE: TAM SAYILARLA İŞLEMLER 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 26-27-28. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

(-5) + (+3) = -2
(+3) + (-5) = -2


Toplama işleminde tam sayıların yerleri değiştirildiğinde sonuçta nasıl bir değişiklik olmaktadır?
Cevap: Yer değiştirilse de sayılar aynı olduğu için sonuç değişmedi.


2) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

[5 + (-8)] + (-2) = -5
5 + [(-8) + (-2)] = -5


Bu işlemlerin sonucuna göre ikiden fazla tam sayıyı toplarken farklı gruplandırma yapmanın işlemin sonucuna etkisini yazınız.
Cevap: Farklı gruplandırma yapılsa da sayılar ve işaret değişmediği sürece sonuç değişmez.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 144-146. Cevapları Berkay Yayıncılık

3) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

(+11) + 0= +11
0 + (-7) = –7


0’ın toplama işleminin sonucuna etkisini yazınız.
Cevap: Hiçbir etkisi yoktur.


4) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

(-15) + (+15) =
0 + (-7) = 


Toplanan tam sayıların benzerlik ve farklılıklarını yazınız.
Cevap: Sayılar birbirlerinin tersidir. Bundan dolayı birbirlerini götürürler.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 28 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Çözüm Sende

1) Aşağıda verilen işlemlerde toplama işleminin hangi özelliklerinin kullanıldığını belirleyerek bu özellikleri yandaki boşluklara yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 28 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


2) Aşağıdaki tam sayıların toplama işlemine göre tersini verilen boşluklara yazınız
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 28 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


3) Toplama işleminin özelliklerinden yararlanarak aşağıda verilen işlemlerde ❏ yerine gelmesi gereken sayıları yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 28 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


4) -23 tam sayısının toplama işlemine göre tersi ★, +47 tam sayısının toplama işlemine göre tersi ❏ ise ★ + ❏ kaçtır?
Cevap: (+23) 2 (-47) = -24


5) Bir oyun makinesine bir tam sayı yazılıp “ ❏’’ tuşuna basılınca ekranda sayının toplama işlemine göre tersinin 4 fazlası görülüyor. Bu makinede 19 yazıp “ ❏’’ tuşuna basan Buse, ekranda hangi sayıyı görür?
Cevap: (-19) + (4) -15

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 74-75-76. Cevapları Berkay Yayıncılık

6) ❏ + [(-8) + (+5)] = [(-3) + (-8)] + ★
Toplama işleminin birleşme özelliğinin kullanıldığı yukarıdaki eşitliğe göre ❏ +★ işleminin sonucu kaçtır?

Cevap: (-3) 5 (5) =2


7) (-4) + 5 + 4= (-4) +4 +5
=0 + 5
=0
Yukarıda verilen işlemde toplama işleminin hangi özellikleri kullanılmıştır? Bu özellikleri yazınız.

Cevap: Ters ve etkisiz eleman özellikleri kullanılmıştır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.