Anasayfa Kitap Cevapları
4 Ekim 2022, 20:36 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29-31-34-35. Cevapları MEB Yayınları

Tam Sayılarla Çıkarma İşlemi Cevapları

1. ÜNİTE: TAM SAYILARLA İŞLEMLER 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29-30-31-32-33-34-35. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 29 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Her iki proje de İstanbul trafiğini rahatlatmak için deniz altında gerçekleştirilen büyük projelerdir. Marmaray’ın ve Avrasya Tüneli’nin en derin noktalarını matematiksel olarak nasıl ifade edersiniz?
Cevap: Marmaray Tüneli → -63
Avrasya Tüneli → -106 olarak ifade edilir.


Bu iki projenin en derin noktaları arasındaki mesafeyi bulmak için gerekli işlemi yazınız.
Cevap: (-63) – (-106) = 43 metre


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 31 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

Gruplar ve bölmelerinde verilen işlemleri sayı doğrusunda gösteriniz ve sayma pullarıyla modelleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 31 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

 

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224-228-229. Cevapları Berkay Yayıncılık

A bölmesindeki işlemin 1. ve 2. sayılarının işaretlerini belirleyiniz.
Cevap:  5 ve 3 pozitiftir. İşlem çıkarma işlemidir.


B bölmesindeki işlemin 1. ve 2. işaretlerini belirleyiniz.
Cevap:  5 pozitif, 3 negatiftir. İşlem toplama işlemidir.


A ve B bölmesinde yapılan işlemleri belirleyiniz.
Cevap: A + ve +3 çıkarılmış. B Bölgesinde +5 ile -3 toplanmıştır.


Toplama ve çıkarma işlemi ile sayıların işaretleri arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: A bölgesinde negatif olan sayı yoktur. B bölgesinde 3 sayısı negatiftir. Sonuçlar değişmez.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Çözüm Sende

1) Aşağıdaki tabloda verilen çıkarma işlemlerini sayma pulları ile modelleyiniz ve sayı doğrusu üzerinde gösteriniz
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


2) Aşağıda sayma pulları ile modellenen çıkarma işlemlerini yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


4) Yanda verilen görselde işlem sırasını takip ederek boşluklara gelmesi gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


5) -18’den küçük en büyük tam sayıdan iki basamaklı en küçük negatif tam sayı çıkarılırsa sonuç kaç olur?
Cevap: (-19) – (-99) = +80

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 84-86-87-88-89 Cevapları MEB Yayınları

6) En büyük negatif tam sayıdan en küçük pozitif tam sayıyı çıkardığımızda sonuç kaç olur?
Cevap: (-1) – (+1) = -2


7) İki basamaklı birbirinden farklı üç tam sayının toplamı 210’dur. Bu sayılardan en büyüğü en fazla kaçtır?
Cevap: (+99) + (+98) + (+13) = 210 → en büyüğü 99’dur.


8) İki basamaklı, birbirinden farklı iki tam sayının farkı en az kaç olur?
Cevap: (-99) – (+99) = -198


9)anda verilen bilgilere göre tungstenin erime sıcaklığı civanın erime sıcaklığından kaç °C fazladır?
Cevap: (+3412) – (-39) = +3451


10) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.