Anasayfa Kitap Cevapları
16 Nisan 2022, 18:11 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-39-40. Cevapları MEB Yayınları

Tam Sayılarla Çarpma İşlemi Cevapları

1. ÜNİTE: TAM SAYILARLA İŞLEMLER 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-37-38-39-40. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Denizaltının 4. dakikada indiği derinliği toplama işleminden yararlanarak bulunuz
Cevap: (-45) + (-45) + (-45) + (-45) = -180


Aynı derinliği bulabilmek için toplama işlemi dışında farklı bir yöntem belirleyiniz.
Cevap: (-45) x 4= 180


Belirlediğiniz yöntemle denizaltının derine inmeye başladığı ilk andan itibaren 15 dakika sonraki derinliğini hesaplamak için gereken işlemi yazınız.
Cevap: (-45) x 15 = -675

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204-209. Cevapları Berkay Yayıncılık

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 39 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Çözüm Sende

1) Aşağıda sayma pulları ile modellenen çarpma işlemlerini yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 39 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


2) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını yazınız
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 39 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


3) Aşağıdaki işlemlerde verilen Δ ve ❏ yerine gelmesi gereken tam sayıları bulunuz. Δ . ❏ işleminin sonucunu hesaplayınız.
Cevap:

a) 6 . (-3) = Δ ⇒ -18
b) (-2) . 2 . (-3) = ❏ ⇒ -24


4) -5 ile -1 arasındaki tam sayıların çarpımlarını hesaplayınız.
Cevap: (-4) x (-3) x (-2) = -24


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5) Aşağıdaki işlem tahtasında verilen çarpma işlemlerini tamamlayarak A, B, C, D’nin değerini bulunuz
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6) Çarpımları 48 olan tam sayı çiftlerini yazınız
Cevap: 1 x 48, 2 x 24, 3 x 16, 4 x 12, 6 x 8
(-1) x (-48), (-2) x (-24), (-3) x (-16), (-4) x (-12), (-6) x (-8)

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 66-70. Cevapları Berkay Yayıncılık

7) -49’dan küçük en büyük tam sayı ile iki basamaklı en büyük negatif tam sayının çarpımını yazınız.
Cevap:  (-50) x (-10) = 500


8) Sıcaklığın -10 °C olduğu bir bölgede yukarı doğru çıkıldıkça her 325 metrede sıcaklık 2 °C düşmektedir. Bu bölgede 6500 m yükseklikteki sıcaklığın kaç °C olacağını hesaplayınız.
Cevap:
6500 / 325=20
20 x (-2) =-40
(-10) + (-40) = -50°C


Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.