Anasayfa Kitap Cevapları
16 Nisan 2022, 23:13 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47-48-51. Cevapları MEB Yayınları

Tam Sayıların Kuvveti Cevapları

1. ÜNİTE: TAM SAYILARLA İŞLEMLER 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 47-48-49-50-51. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bakterinin ilk beş bölünmesinde oluşan bakteri sayılarını yazınız.
Cevap: 1, 2, 4, 8, 16…


Bakterinin 6. bölünmesinde oluşacak bakteri sayısını nasıl ifade edersiniz?
Cevap: 2⁶


Bakteri her defasında 2’ye değil de 3’e bölünseydi 4. ve 20. bölünmede oluşacak bakteri sayısını nasıl ifade ederdiniz?
Cevap:

4 = 2⁴
20 = 2²⁰


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki örnekten yararlanarak tablodaki boşlukları doldurunuz
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Tamamladığınız tabloya göre aşağıdaki boşlukları doldurunuz.
Cevap:

Negatif bir tam sayının çift sayı kuvvetinin değeri pozitif işaretli bir tam sayıdır.
Negatif bir tam sayının tek sayı kuvvetinin değeri negatif işaretli bir tam sayıdır

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 137-140. Cevapları Berkay Yayıncılık

Negatif bir tam sayının kuvvetini hesaplarken kuvvetin tek veya çift sayı olması ile sonucun işareti arasındaki ilişkiyi yazınız.
Cevap: Tek kuvvet olan işlemin sonucu negatif, çift kuvvet olan işlemin sonucu pozitiftir.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 51 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıdaki tekrarlı çarpımları üslü ifade olarak gösteriniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 51 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


2) Aşağıdaki üslü ifadelerin değerlerini bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 51 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


3) Aşağıdaki eşitliklerden doğru olanlara “D’’, yanlış olanlara “Y’’ yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 51 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


4) 6² + (-2)⁴ işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: -36 + 16= -20


5) (2017)¹ – (-1)²⁰¹⁶ + (-1)²⁰¹⁵ işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap: 2017 – 1 – 1= 2015


6) Aşağıdaki tabloda bırakılan boşlukları doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 51 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


7) Bir bakteri çeşidi, 15 dakikada bir ikiye bölünmektedir. Bir kavanoza bu bakteri çeşidinden 1 tane bırakıldıktan 3 saat sonra ortamda oluşacak bakteri sayısını üslü ifade olarak gösteriniz.
Cevap: 2 – 4 – 8 – 16 – 32 – 64 – 128 – 256 – 512 – 1024 – 2028 – 5056

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 153-154-157-159. Cevapları MEB Yayınları

(2¯¹²)

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.