Anasayfa
Ara Bul
26 Eylül 2021, 2:06

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 34-35. Sayfa MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34-35. Cevapları MEB Yayınları Tema Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 34 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

(1, 2 ve 3. soruyu metinden hareketle cevaplayınız.)

Soru: 1. Yazarı etkileyen olay nedir?

Cevap: Yazarın bir arkadaşının anlattığı olay üzerine, yaşlı bir zatın merdivenlerin basamağına her basmasında Allah’a şükredermiş. Yazar bu olaydan çok etkilenmiş.


Soru: 2. “Yaşlı insanlar, hele okumuş yazmış kimseler, pek duygulu olurlar.” sözüne katılıyor musunuz? Neden?

Cevap: Evet katılıyorum. Çünkü okuyup öğrenerek edindiği bilgiler onları hayata karşı daha da duygulandırmıştır. Geçmişte yaşadıkları olayları düşünerek daha duygulu hale gelmişlerdir.


Soru: 3. Okuduğunuz metnin ana fikrini yazınız.

Cevap: Zamanın kıymeti.


Soru: 4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim cümlenin anlamına uygun kullanılmamıştır?

Cevap: D

A) Hemen haber uçurun anneme, ağabeyim geliyormuş.
B) İnsanları hafife almamın sonucu ağır oldu.
C) Ben yıllarca onun hasretini çektim.
D) Bu eşyaları atmaya bir türlü dilim varmıyor.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Soru: 5. Aşağıdaki çekimli fiillerin hangisinde zaman anlamı vardır?

Cevap: A

A) Bu yılın sonunda üniversiteli olacaksın.
B) Boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirmelisin.
C) Bari bu işleri de ben yapayım.
D) Anadolu’yu baştan başa gezsek


Soru: 6. Aşağıdaki çekimli fiillerin hangisinde dilek anlamı yoktur?

Cevap: B

A) Yağmur yağmasa da oyun oynasak.
B) Dün fuardan telefon aldı.
C) İşimiz bitince biraz dinlenelim.
D) Okuldan çıkar çıkmaz eve gel


Soru: 7. Aşağıdaki koyu harflerle yazılmış fiilleri belirttikleri anlam özelliklerine göre
eşleştiriniz

Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Soru: 8. Aşağıdaki dizelerde bulunan söz sanatlarını belirleyerek boşluklara yazınız

Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.