Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 0:09 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112-114-115-116-117. Cevapları MEB Yayınları

Kaplumbağayla İki Ördek Metni Cevapları

4. Tema: Erdemler7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 112, 113, 114, 115, 116, 117. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

• Hata yapmayan insan olabilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Olamaz her insan hata yapabilir. Önemli olan bu hataların farkına varıp bir daha yapmamaktır.

• Hayallerinizi gerçekleştirmek için neler yaparsınız? Anlatınız.
Cevap: Hayallerimi gerçekleştirmek için o hayaller doğrultusunda azimli olup çalışırım.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

a) Aşağıda, metinde geçen bazı cümleler verilmiştir. Bu cümlelerde geçen deyimleri bularak altlarını çiziniz.

• Uzun uzun konuşmuşlar, tartışmışlar tasarıyı, sonunda da anlaşmaya varmışlar.
Cevap: Anlaşmaya varmışlar

• Demesine demiş ama hiçbir şey söylemeden geçip gitse çok daha iyi edermiş.
Cevap: Geçip gitse

• Öyle ya konuşmak için dişlerini aralayıp da sopayı bırakınca pat diye yere düşmüş ister istemez.
Cevap: Pat diye

• Kendisine hayranlıkla bakan insanların ayakları dibinde can vermiş.
Cevap:  can vermiş

b) Bulduğunuz deyimlerin metne olan katkısını belirleyiniz.
Cevap: Cümlenin anlamını daha etkili yapmıştır.


2. Etkinlik

a) Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Kaplumbağa neler yapmak istiyormuş?
Cevap: Ülkeyi gezerek dünyayı ve içindekileri iyi bir şekilde tanımak istiyormuş.

2. İki yaban ördeğinin özellikleri nelerdir?
Cevap:   Hem güzel hem de İyiliksever ördeklermiş.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133. Cevapları MEB Yayınları

3. İki yaban ördeği, kaplumbağaya düşlerini gerçekleştirmesi için nasıl bir öneride bulunmuştur?
Cevap: Amerika’ya kadar taşıyabileceklerini söylemişlerdir.

4. Kaplumbağanın havada uçtuğunu görenler nasıl bir tepki vermiştir?
Cevap:   Kaplumbağanın havada uçtuğunu görenler şaşkınlıktan parmaklarını ısırmışlardır.

5. Yazarın okuyucuya vermek istediği mesaj nedir?
Cevap:  Yazar okuyucuya geveze olmak her zaman başımıza dert açacağını göstermek istemiştir.

6. Kaplumbağanın iki yaban ördeğinin önerisini beğenmesinin nedenleri neler olabilir?
Cevap:  Hayalini bu şekilde gerçekleştirebilecektir. Bundan dolayı ördeklerin önerisini beğenmiştir.

7. Hayal kurmanın sınırları var mıdır? Neden?
Cevap: Evet vardır. Hayal kurduğumuz şeyi gerçekleştirmek istiyorsak bu yapabileceğimiz hayaller olması gerekir.

8. Kaplumbağanın yerinde olsaydınız hayalinizi gerçekleştirmek için neler yapardınız?
Cevap: Ben hayalimi gerçekleştirmek için azimli bir şekilde çalışırdım.

b) Okuduğunuz metinle ilgili iki soru yazarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

1. soru: Ördekler kaplumbağaya sundukları öneri ile iyi bir davranışta bulunmuşlar mıdır?
2. soru: Kaplumbağa insanların kendi için söylediği söze ne cevap vermiştir?


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları MEB Yayınları

3.Etkinlik

Okuduğunuz metindeki gerçek ve kurgusal unsurları belirleyerek yazınız.

Gerçek Unsurlar: Kaplumbağa ve ördekler
Kurgusal Unsurlar: Kaplumbağa ve ördeklerin konuşması ve kaplumbağayı uçurmaları.


4. Etkinlik

Aşağıda verilen söz sanatlarına “Kaplumbağayla İki Ördek” metninden örnekler bularak yazınız.

Konuşturma: “Kraliçe mi? Evet, doğru! Gerçekten kraliçeyim ben, sakın alay etmeye kalkmayın!” demiş

Kişileştirme: bir zamanlar dünyamızda sürekli düş kuran bir kaplumbağa varmış


5. Etkinlik

“Kaplumbağayla İki Ördek” metninden hareketle aşağıdaki boşlukları doldurunuz.

Olay: İki ördeğin kaplumbağanın hayalin gerçekleştirmeye yardım etmesi
Mekân: 0orman
Şahıs ve Varlık Kadrosu: Ördekler, kaplumbağa, insanlar.
Zaman: Belli değil.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları MEB Yayınları

6.Etkinlik

“Önlemsizlik, gevezelik, övüngenlik, yararsız merak birbirlerine yakın akrabadır.” sözüyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Yaşadığımız bazı olaylar bizleri çok mutlu eder. Fakat bu olayları yaşarken yapmamız gerekenler vardır. Örneğin önlem almak, gevezelik yapmamak gibi. Bunları yapmazsak mutlu olduğumuz olay bizim için üzücü bir olaya dönüşebilir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246-250-251-252-253. Cevapları MEB Yayınları

7.Etkinlik

Okuduğunuz metinden basit, türemiş ve birleşik fiillere örnekler (en az ikişer tane) bularak uygun kutulara yazınız.
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları


8.Etkinlik

Kitap kapağınızı tasarlarken defterinize aldığınız notlardan hareketle hangi iş ve işlem basamaklarını takip ettiğinizi anlatan bir metin yazınız.
Cevap: İlk olarak fabl için bir konu seçtim. Daha sonra bu konuya uygun resim buldum. Resmi bulduktan sonra kitabın kapağı ile renk uyumunu ayarlayıp başlık ekledim. Daha sonra kapak süslenmesine geçtim.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 117 Cevapları MEB Yayınları

9. Etkinlik

“Dostluk” konulu bir fabl yazınız. Yazınızın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz.
Cevap:

Kuşların Dostluğu

Bir gün kış mevsimi geldiği için bir kuş sürüsü göç için hazırlanmaya başlamış. kuşların başı olan yaşlı kuş diğerlerine dönüp;
-Hazırlanmanızı çabuk yapın biran önce yola çıkmamız lazım demiş. Bunun üzerine dört tane kuş;
-Yaralı arkadaşımız var o iyileşmeden çıkamayız yola diyerek yaşlı kuşa cevap vermişler. Yaşlı kuş hemen gitmezlerse soğuğa kalarak öleceklerini söylemiş. Bunun üzerine yaşlı kuş ve o beş kuştan hariç olan sürü yola çıkmış. Yaralı olan, kuşlara gitmelerini söylemiş ama kuşlar dostlarını yalnız bırakmayacaklarını söyleyip kenardan çalı toplayarak sepet yapmışlar. Yaralı kuşu da içine koyarak göçe başlamışlar.


Gelecek Derse Hazırlık

Küçükken sizi etkileyen, davranışlarınıza yön veren, unutamadığınız güzel bir anınızı yazınız.
Cevap: Küçükken babam her gün belli bir saat belirler ve hepimiz o saatlerde kitap okurduk. Bu davranışı biz büyüyene ve kendimiz yapana kadar devam etti. Şuan yaptığının ne kadar güzel bir davranış olduğunu anlıyorum ve bu anımı unutamıyorum.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.