Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 0:16 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136-139-140-141-142-143. Cevapları MEB Yayınları

Adını Göklere Yazdıran Çocuk Metni Cevapları

5.TEMA Kişisel Gelişim 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 136-137-138-139-140-141-142-143. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

İnsanların başarılı olmalarında etkili olan faktörler nelerdir?
Cevap: Çalışmak, azimli olmak, her zaman araştırmacı olmak gerekir.

Sizce başarı, şansa mı yoksa çabaya mı bağlıdır? Açıklayınız
Cevap: Çabaya bağlıdır. Çünkü insanın yapamayacağı şey yoktur. Çaba sarf edip çalışırsa her zaman başarılı olur.

Kuyruklu yıldızlar hakkında neler biliyorsunuz? Anlatınız.
Cevap: Kuyruklu yıldızlar Güneş’e yakın olmazlarsa görünmeleri de sorun olur.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Aşağıda anlamları verilen kelime ve kelime gruplarını ipuçlarından hareketle bularak sarmal bulmacaya yerleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları MEB Yayınları

2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Kaoru İkeya kimdir?
Cevap: Kuyruklu yıldızı keşfeden bir gök bilimcidir.

2. Kaoru’nun gök bilimine merakı nasıl başlamıştır?
Cevap: Yeni bir eve taşınmışlardır. Bu evin damı düzdür. Burada yıldızlar izlemeye başlamış ve merakı da uyanmıştır.

3. İkeya’nın yaşadığı zorluklara rağmen hayallerinden vazgeçmeme nedenleri nelerdir?
Cevap: Başaracağına inancı olmuştur ve pes etmemiştir.

4. Kuyruklu yıldızı keşfeden İkeya’nın hayatında ne gibi değişiklikler olmuştur?
Cevap: İlk kuyruklu yıldızı bulan gök bilimci olarak tarihe geçmiştir. Aynı zaman da maddi durumları düzelmiştir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 48-50-51-52-53 Cevapları Özgün Yayınları

5. Kaoru İkeya gibi sizin de gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz var mı ? Varsa hayalinizi gerçekleştimek için neler yaparsınız?
Cevap: Evet benim de ağır olan kanser hastalığını tedavi etmek için bir aşı bulmak istiyorum. Bu aşı için gerekli olan bitkileri, ilaçları araştırıp bu konuda ilerlemeye çalışabilirim.

6. İkeya hayallerinden vazgeçmeyerek bize nasıl bir mesaj veriyor?
Cevap: Her zaman sabırlı ve çalışkan olmalıyız. Pes etmeden hayallerimiz için çalışmalıyız.

7. İkeya’ya soru sorma fırsatınız olsaydı ona hangi soruları sorardınız? Neden?
Cevap: Kuyruklu yıldızı bulma konusunda nasıl bir sabır gösterdiğini sormak isterdim.

8. Sizce Kaoru, kuyruklu yıldızları keşfettikten sonra neler hissetmiştir?
Cevap: Çok mutlu olmuş ve gurulanmıştır.


3.Etkinlik

Verilen sözdeki ana fikri olumlu – olumsuz yönleriyle ve tarafsız bir bakış açısıyla yorumlayarak arkadaşlarınıza anlatınız. Konuşmanızı yapmadan önce aşağıdaki formda yer alan özelliklere göz gezdiriniz.
Cevap: Bazı insanlar yapılan yeni icatların, buluşların yapılma aşamasında küçümserler ve başarılamayacağını, imkansız olduğunu düşünebilirler. Ufacık bir icat insanlık yararına olduğu zaman o küçük şey aslında çok büyük bir şey olabiliyor. Bizler küçük büyük diye ayırt etmek yerine yapılan her insanlığa yararlı şeyi takdir etmemiz ve devamını getirmemiz gerekir.

b) Konuşmanızı aşağıdaki formda verilen özelliklere göre değerlendiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları MEB Yayınları

4.Etkinlik

b) Okuduğunuz metinleri bakış açısı ve verilmek istenen mesajlar yönüyle karşılaştırınız
Cevap:

Bakış Açısı: “Adını Göklere Yazdıran Çocuk” metni uzay hakkında olan çalışmalar ve başarılar hakkında bilgi vermiş. İkinci metin ise uzayda yapılan çalışmaların zararlarını anlatmaktadır.
Verilmek İstenen Mesaj: İlk metin başarı, sabır ve caba ile olacağını bunları yaparken de çevremizi düşünerek zarar vermeden hareket etmemiz gerektiğini anlatmak istemişlerdir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları MEB Yayınları

5.Etkinlik

Aşağıdaki fiilleri yapısına göre inceleyerek uygun alanlara yazınız
Cevap:

Basit Fiiller: Kavuşmak, yapmak, doğmak
Türemiş Fiiller: sayılmak, açtırmak, ilgilenmek
Birleşik Fiiller: hoşuna gitmek, kazanamamak

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101-105-106-107-108. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

6.Etkinlik

Aşağıdaki grafikte Buğra’nın Türkçe dersinden dört haftada çözdüğü testlerin konulara göre dağılımı verilmiştir. Grafikten hareketle aşağıdaki yargılardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” koyunuz
Cevap:

(D) Buğra, birleşik fiillerle ilgili testi en fazla birinci haftada çözmüştür.
(D) Buğra’nın çözdüğü paragraf testi sayısı her hafta birbirinden farklıdır. Buğra, imla ve noktalamayla ilgili en az testi ikinci haftada çözmüştür.
(Y) Buğra, dört haftanın toplamında imla ve noktalama ile ilgili on iki test çözmüştür.
(Y) Buğra’nın birinci haftada çözdüğü birleşik fiiller testi, imla ve noktalama testinin iki katından azdır.
(Y) Buğra, paragraf testini en fazla üçüncü haftada çözmüştür


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları MEB Yayınları

7.Etkinlik

“Hiçbir başarımı tesadüfe borçlu değilim. Buluşlarım da tesadüfen değil, çalışmalarımın eseridir.” sözünden hareketle bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızda anlatım biçimlerinden yararlanınız.
Cevap:

BAŞARININ SIRRI

Başarılı olmayı her insan ister. Peki başarı nedir? Başarı çaba ve azim ile olan insanlığa, dünyaya ve kendine yararlı olan işleri yapmak ve bunları başarmak bir başarıdır.
İnsanlar başarmak ister fakat herkes başarıya ulaşamaz. Bizler başarıya ulaşmak için ilk olarak istediğimiz şeyi belirleyip bu doğrultu da azim, çaba ve sabır gösterip sonuna kadar pes etmemeliyiz. Bu sayede istediğimiz başarıyı elde edebiliriz.
İşte bizlerin tek sorunu çaba, ve sabır göstermemek. Bizler sabır edip çaba gösterirsek istediğimiz başarıya ulaşabiliriz.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.