Anasayfa Kitap Cevapları
2 Aralık 2023, 16:36 - Mehmet Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153-154-155-156-157 Cevapları Özgün Yayınları

Dünya Kadar Plastik Dinleme Metni Cevapları

5. Tema: Doğa ve Evren 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153-154-155-156-157 Cevapları Özgün Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Özgün Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevreyi korumak için neler yapılması gerektiği hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Daha az parfüm tarzı kimyasal eşyalar kullanımına özen göstermeliyiz.Yakın mesafelerde araba yerine yürümeyi tercih etmeliyiz.Atıkları denizlere değilde çöplüklere atmalıyız.Ve bunun gibi birçok çevreyi korumak için göstereceğimiz davranışlar bulunmaktadır.


1.ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce tahmin ediniz. Sonra bu sözcüklerin anlamını sözlükten bulup yazınız. Tahminleriniz ile sözlük anlamlarını karşılaştırıp bu sözcükleri birer cümlede kullanınız.

Cevap:

sözcüklerin anlamı


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları Özgün Yayınları

2.ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. İşlenmiş petrol, hangi ürünlerin üretiminde kullanılırmış?
Cevap: Kalem,plastik şişe ve bilgisayarların üretiminde torba,şişeler,galoş ve pipetlerin yapımında da.

2. Plastik neden çevreci bir malzeme değilmiş?
Cevap: Doğada biyolojik olarak çözülmediği için çevrede kirlilik yaratır.

3. Dünya üzerinde her gün çıkan plastik çöp miktarı ne kadarmış?
Cevap: Sekiz milyon ton

4. Plastiklerin yolculuğu nerede başlar, nasıl sonlanırmış?
Cevap: Fabrikalara veya bazen çöp toplama merkezine gitse bile çoğu çöp rüzgar vs ile okyanus ve sulara karışır.

5. Çöp adalar nasıl oluşurmuş?
Cevap: Çöp adalar Amerika kıtasının iki katı büyüklüğündedir.Bu adalardan kopup giden plastikler okyanusun dibine inerek çözünmeden dipte kalır.Deniz canlıları bu plastikleri yiyecek sanıp yiyerek zehirleniyorlar.

6. Plastik çöplerin, okyanusları kirletme dışında ne gibi zararları varmış?
Cevap: Deniz canlıları bunlardan zehirleniyorlar.Bizde bu balıkları yiyerek zehirleniyoruz.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160-161-162-163-164-165. Cevapları MEB Yayınları

3.ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.
Cevap:

Konusu:Plastik atıkların dünyamıza verdiği zararlar

Ana fikri:Çevremizi temiz tutmalıyız.


4.ETKİNLİK

Metinle ilgili görüşlerinizi sebepleriyle birlikte aşağıya yazınız.
Cevap: Metni beğendim.Çünkü hayatın gerçeklerinden ve bizim yaptığımız hataların kötü sonuçlar doğurduğundan bahsetmiştir.Bu metinle bazı şeylerin farkına vararak daha düzgün davranışlar sergilemeliyiz.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları Özgün Yayınları

5.ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerdeki geçiş ve bağlantı ifadelerinin altını örnekteki gibi çiziniz.
Cevap:

Plastik dayanıklı olmasının yanı sıra oldukça da ucuzdur. Hatta o kadar ucuzdur ki çoğu plastik ürün yalnızca bir kez kullanılmak üzere üretilir.

Bu kadar çeşitli kullanım alanına rağmen plastik hiç de çevreci bir malzeme değildir.
Neden mi? Çünkü plastik doğada biyolojik olarak çözünmez.

Attığınız çöpler kimi zaman şehirlerdeki çöp toplama alanlarına, kimi zaman geri dönüşüm fabrikalarına gider. Ne yazık ki bunların dışında çoğunun yolculuğu devam eder.

Rüzgâr ve yağmur yüzünden sürüklenmiş çoğu çöp, denizlere ve okyanuslara kadar taşınır. Ancak yolculukları burada da bitmez.

Son olarak bu zehirli parçacıklar içtiğimiz suya ya da yediğimiz balığa geçiyor. Yani düşünmeden attığımız plastik çöpler, uzun yollardan geçip bizim tabağımıza geri geliyor.


6.ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili fiillerin yapısını karşılarına yazınız.
Cevap:

fiillerin yapısı


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Özgün Yayınları

7.ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde geçen birleşik fiillerin altını çiziniz. Bu birleşik fiillerin hangi yolla oluştuğunu tablonun uygun bölümüne örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

• Her zaman bizlere yardım ettiniz siz.(isim+yardımcı fiil)
• İnsan isterse her şeyi başarabilir.(fiil+fiil)
• İşlerinizi bitiriverin de dışarı çıkalım.(fiil+fiil)
• Bir an önce onların yanına gitmek için can atıyorum.(deyim halinde)
• Çocuklar, giden arabanın ardından bakakaldılar.(isim+yardımcı fiil)
• Sabredersen işimiz daha çabuk biter.(deyim halinde)
• Burnumda tütüyor annemin güzel yemekleri.(deyim halinde)
• O kadar çalıştı ama büyük ödülü kazanamadı.(isim+yardımcı fiil)
• Yanımıza ne zaman geldiğini fark etmedim.(isim+yardımcı fiil)
• Çocuklar, ağız birliği etmiş gibi aynı şeyleri söylüyorlar.(fiil+fiil)
• Biraz daha gayret edersem işimi erkenden bitiririm.(fiil+fiil)
• Ben de sizin kadar iyi bir sanatçı olabilirim.(fiil+fiil)
• Antrenörün gözüne girmek için daha fazla çalışmalısın.(isim+yardımcı fiil)
• Onlar hazırlıkları tamamlayıversinler de bir an önce çıkalım.(deyim halinde)
• Bazı insanlar sevdiklerini mutlu etmek için çalışır. (fiil+fiil)

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 254-255-256-257-258-259-260. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları Özgün Yayınları

8.ETKİNLİK

a. “Atıkların doğaya verdikleri zararlar” ile ilgili bir araştırma yapınız. Araştırmanızdan edindiğiniz bilgilere göre bilgilendirici bir yazı yazınız. Yazınızı, oluşturacağınız yazı taslağına göre düzenleyiniz. Yazınızda açıklayıcı ve tartışmacı anlatım biçimlerini kullanmaya, medya kaynaklarından görüşlerinizi destekleyecek kanıtlar sunmaya dikkat ediniz.

Cevap:
YAZI TASLAĞIM

Araştırmamın konusu:Çevrenin nasıl ve neden kirlendiği

Araştırmamın amacı: Doğanın canlılar için ne kadar önemli olduğu

Giriş bölümü:Çevrenin önemi

Gelişme bölümü:Çevreye verdiğimiz zararlar

Sonuç bölümü:Çevreyi korumak için yapmamız gerekenler

Kaynakça:İnternet


b. Oluşturduğunuz taslaktan hareketle yazınızı yazınız.

ÇEVRE DÜŞMANI CANLI

Çevremiz yani doğamız biz insanların olduğu gibi diğer canlılarında evi yurdudur.Canlılar için önem taşıyan yerdir doğa.

İnsanoğlu fark etmeden doğaya zarar vermektedir.Ve günden güne bu zararlar artmaktadır.Yaptığımız kirletmeler sonucunda küresel ısınma ortaya çıkmıştır.Küresel ısınma yüzünden kutupta yaşayan birçok hayvanın nesli tükenme riskine girmiştir.Bizler bu durumu fark etmeden çevremizi her geçen gün daha da çok kirletiyoruz.

Bunun önüne geçmek için yaptığımız davranışlara dikkat etmeliyiz.Çevremizdeki insanları da bu durumlara karşı uyarmalıyız.Unutmamalıyız ki bu doğa da bizler de yaşamaktayız.Diğer canlıların etkilendiği gibi bu durumdan bir süre sonra bizde etkilenmeye başlayacağız.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.