Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 20:46 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160-161. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

5.Tema Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları 

5. TEMA BİLİM VE TEKNOLOJİ: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160-161. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları MEB Yayınları

Ay'a ilk basanı biz gizledik cevapları

(İlk dört soruyu metne göre yanıtlayınız.)

1. Oyuncak uçan daire neden herkesin dikkatini çekiyor?
Cevap: Tavana yansıyan rengarenk ışıkları vardır. Bundan dolayı herkesin dikkatini çekiyordur.

2. Ali Ateş’in uçan dairesini görmek isteyenler hangi armağanı getiriyorlar?
Cevap: Pil getirmektedirler.

3. Babaanne Ayşe Hanım uçan daireye neden mavi renkli bir kumaş seçiyor?
Cevap: gökyüzüne doğru yol alan bir oyuncak olduğu için mavi renkli bir kumaş seçmiştir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

4. Oyuncak uçan daire nerede sergileniyor?
Cevap:  İstanbul Oyuncak Müzesinin uzay odasında sergileniyor.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları MEB Yayınları

5. Yukarıdaki paragaftan hangi yargıya ulaşılamaz?
Cevap: C) Ay’ın çekirdeğindeki sıcaklık devam etmektedir.


6. Aşağıdaki cümlelerden kurgusal olanların sonuna (K) yazınız
Cevap:

() Piri Reis dünyaca ünlü bir denizcimizdir.
(K) Uzay asansörü sayesinde ulaşım maliyetleri azaldı.
(K) Robotlar programlandıkları alanlarda insanlara yardımcı olur.
(K) Uçan daireler ulaşımımızın vazgeçilmezi hâline geldi.
() Akıllı telefonlar sayesinde dünya, parmaklarımızın ucundadır.


7. Aşağıdakilerden hangisinde kaynakçanın yazımı doğru verilmiştir?
Cevap: C) KORKMAZ, Zeynep, Türk Dili Üzerine Araştırmalar, Türk Dil Kurumu Yayınları, 2000, Ankara.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160-161-162-163-164-165. Cevapları MEB Yayınları

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde türemiş bir fiil kullanılmıştır?
Cevap: A) Gerçekleşmesi mümkün olmayan işlerle uğraşıyordu.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik fiil kullanılmamıştır?
Cevap: B) Her gün yakınlarına telefon eder.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.