Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 20:51 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

İlk Çocukluk Dinleme İzleme Metni Cevapları

6. TEMA Okuma Kültürü: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

DERSE HAZIRLIK

1. Hangi tür kitapları okumaktan hoşlanıyorsunuz? Niçin?
Cevap: Ben polisiye, macera kitaplarını okumayı seviyorum.

2. İlkokul yıllarınızda okuduğunuz kitaplardan aklınızda kalanları anlatınız.
Cevap: Peter pan, Pinokyo, Dünyanın Merkezine Yolculuk gibi kitapları okumuştum.


Dinleme Metni


1.ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz. Kelimeleri cümle içinde  kullanınız
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları


2.ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle yanıtlayınız.
Soru
: 1. Metinde yazarın kitaplara meraklı bir çocuk olduğunu gösteren ifadeler nelerdir?
Cevap: “İlk kitaplığım, elime geçirdiğim bir karton kutu olmuştur.”

2. Metne göre çocuğu kitap sevmeye neler teşvik etmiş olabilir?
Cevap: Babasının kitaplara olan ilgisi, akşam yemeklerinden sonra ailecek kitap okunması kitapları sevmeye teşvik etmiştir.

3. Kitaplığınızda olduğu hâlde okunmayan kitaplar konusundaki düşünceleriniz nelerdir?
Cevap: Okunmaması çok kötüdür. Kitaplar bizler için değerlidir. kültürümüzün zenginliğidir. Bu kitapları okuyup bilgi edinmemiz gerekir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 93-94-95-96-97 Cevapları Özgün Yayınları

4. Her akşam evde kitap okunması ile kitap okuma alışkanlığı kazanma arasında bir ilişki var mıdır? Tartışınız.
Cevap: Her akşam birlikte kitap okumak çocukları heveslendirir aynı zaman da alışkanlık kazanmasını sağlar.

5. İnternet gibi bilgi kaynakları kitapların yerini doldurabilir mi? Tartışınız.
Cevap: Hayır dolduramaz. Kitaplar doğru bilgi verir. Fakat internetteki her bilgi doğru değildir.

6. Kitap okuma alışkanlığı kazanmada kişisel yatkınlığın ve çevresel etkilerin önemini tartışınız.
Cevap: Çevremiz kitap okumamız da alışkanlık kazanmamız için çok önemlidir. Çevrende nasıl insanlar varsa sende biraz da olsa o kişilere benzersin. Bundan dolayı çevremizde kitap okuyan, seven insanlar olursa bizler de bu yöne doğru yöneliriz.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları MEB Yayınları

3.ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde, örtülü anlamları bularak örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları MEB Yayınları


4.ETKİNLİK

Yazar, çocukluk anılarını kaleme almakla kimlere seslenmek istemiş ve ne amaçlamış olabilir?
Cevap: Okuma alışkanlığı olmayan kişilere seslenmiş ve okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlamıştır.


5.ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinden alınan aşağıdaki parçada hangi düşünceyi geliştirme yolu kullanılmıştır? Yazınız.
Cevap:   Karşılaştırma


6.ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde anlam yönünden anlatım bozukluğu içeren cümlelerdeki anlatım bozukluklarını örnekteki gibi bularak altını çiziniz. Anlatım bozukluklarının sebebini cümlelerin karşısına yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları MEB Yayınları

 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları MEB Yayınları

8.ETKİNLİK

Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.
Soru
: a) Okumayla ilgili bir anınızı yazınız. Anınızı yazarken noktalama işaretlerini kullanmayınız. Noktalama işareti kullanılması gereken yerleri ( ) ile belirtiniz.
Cevap:

O yıl tam dokuz yaşımdaydım () yeni bir döneme başladık () sınıfa geçince biri adımla seslendi () dönüp baktığım zaman başka okulda olan arkadaşımın () bizim okula geldiğini gördüm ()  Beraber teneffüse çıktık ()  Kantine gidip meyve suyu () poğaça() tost aldık () En sevdiğim arkadaşımın okula gelmesi  beni çok sevindirdi () Benim için ilk okul günü çok güzel oldu ()

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 237-239-240-241-242-243. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

b) Anınızda ( ) ile belirttiğiniz yerleri uygun noktalama işaretleri ile doldurunuz. Noktalama işaretlerinin kullanılmasının metnin okunuşuna yaptığı katkıyı yorumlayınız.
Cevap:   Noktalama işaretleri cümlelerin karışmadan daha iyi anlaşılmasını sağlar.

O yıl tam dokuz yaşımdaydım (.) yeni bir döneme başladık (.) sınıfa geçince biri adımla seslendi (!) dönüp baktığım zaman başka okulda olan arkadaşımın (,) bizim okula geldiğini gördüm (.)  Beraber teneffüse çıktık (.)  Kantine gidip meyve suyu (,) poğaça(,) tost aldık (.) En sevdiğim arkadaşımın okula gelmesi  beni çok sevindirdi (.) Benim için ilk okul günü çok güzel oldu (.)

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.