Anasayfa Kitap Cevapları
23 Aralık 2021, 2:14 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193-194-195. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 193-194-195. Sayfa MEB Yayınları Tema Sonu Değerlendirme Soruları

6. TEMA OKUMA KÜLTÜRÜ: Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Elektronik kitap düz metinden farklı olarak hangi bileşenleri içerir?
Cevap: Elektronik kitap düz metinden farklı olarak resim, animasyon, ses,
müzik, video içerebilir ve ekranı olan herhangi bir araçtan okunabilir.


2. Elektronik kitap kullanıcısı olabilmek için hangi donanıma ihtiyaç vardır?
Cevap: Elektronik kitap kullanıcısı olabilmek için metni zenginleştirici özellikler sağlayan bir yazılım gerekir.


3. Elektronik kitabı dijital kitaptan ayıran fark nedir?
Cevap: Elektronik kitabı dijital kitaptan ayıran fark bir yazılım ve donanım bileşimidir.


4. Metinde anlatılmak istenen nedir?
Cevap: Metinde anlatılmak istenen elektronik kitabın tanımı ve e-kitabın içeriklerinin hangi özelliklere sahip olduğudur.


5. Aşağıdaki metinde hangi anlatım teknikleri bulunduğunu işaretleyiniz.
Cevap:

– Betimleme
– Öyküleme


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları MEB Yayınları

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma yapılmıştır?
Cevap: B) Bu kütüphanede kitap sayısı diğer kütüphaneden daha fazla.


7. Aşağıdaki tabloda anlatım bozukluğu bulunan cümleler ve bazı anlatım bozukluğu nedenleri verilmiştir. Anlatım bozukluğu olan cümlelerle nedenlerini eşleştiriniz.
Cevap:

(D) Anlamca çelişen sözcüklerin bir arada kullanımı.
(A) Gereksiz sözcük kullanımı.
(B) Sözcüğün yanlış anlamda kullanımı.
(C) Sözcüğün yanlış yerde kullanımı.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
Cevap: C) Ahmet’i top oynarken gördüm.


9. Aşağıdakilerin hangisinde “öznel” anlatımlı bir cümle vardır?
Cevap: D) Arkadaşlarla hoşça vakit geçirmek beni mutlu ediyor.


10. Karşılaştırma cümlelerinin karşısına (✓) işareti koyunuz.
Cevap:

(✓) Hasan Öğretmen konuyu daha güzel anlatıyor.
() İnsanın kendini tanıması önemlidir.
(✓) Beni yalnız sen anladın.
() Dostumuz Türkçeyi dikenler içinde bırakmayalım.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları MEB Yayınları

11. Yukarıdaki grafik incelendiğinde hangi sonuca ulaşılamaz?
Cevap: D) Okuduğu kitapları en iyi anlayan Mehmet’tir.


12. Aşağıdaki yabancı kökenli sözcükleri Türkçe karşılıklarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.