Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 23:20 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214-215-216-217. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Artık Antarktika’da Buz Dağlarının Arasındayız Metni Cevapları

7. Tema: Doğa ve Evren 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214-215-216-217. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları MEB Yayınları

DERSE HAZIRLIK

1. Antarktika kıtası hakkında bildiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Antarktika en soğuk bölgedir. Kutup ayılarının ve penguenlerin yaşadığı bir kıtadır.

2. Seyahate çıkmadan önce ne tür hazırlıklar yapılır? Tartışınız.
Cevap: Seyahate çıkmadan önce gideceğimiz yerin hava durumu, yaşam şartları, hakkında bilgi edinir ve ona göre bavul hazırlarız. Aynı zamanda bu yeri de gezilecek yerler, tarihi eserlerin olduğu yerler hakkında bilgi ediniriz.



1. ETKİNLİK

 Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları MEB Yayınları


2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle yanıtlayınız

1. Antarktika neden özel bir kıtadır?
Cevap: Bu kıta hakkında bilgiler pek yaygın değildir bu yüzden özel olarak kabul edilir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136-139-140-141-142-143. Cevapları MEB Yayınları

2. Antarktika’ya seyahat öncesinde bilinmesi gerekenler nelerdir?
Cevap: Bulutlara bakarak hava tahmini yapılabilir.

3. Bir blog yazarı olduğunuzu varsayarsak gezilerinizi anlattığınız blogunuza hangi ismi verirdiniz?
Cevap: “Gezdim, Gördüm, Sevdim”

4. Sizce gezilerin amacı neler olabilir? (Bilgi edinme, eğlence, iş, sağlık, inanç …)
Cevap: Gezilerin amacı o yer hakkında bilgi edinip kültürümüzü geliştirmek ve aynı zaman da eğlenmektir.

5. “Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?” atasözünü metin ile ilişkilendirerek yorumlayınız
Cevap: Çok okuyan gezerek bilgilerini sağlamlaştırır.

6. Geçmişten günümüze ünlü seyyahların, seyahatnamelerin “bilgi, kültür, tarih” mirasını aktarmada ne gibi katkıları olmuştur? Değerlendiriniz.
Cevap: Bu eserler sayesinde geçmiş kültür ile bilgiler edinip insanların nasıl ve nerelerde hangi şartlarda yaşadıklarını, yaptıkları eserleri öğreniriz.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz. Metne yeni bir başlık bulunuz
Cevap:

Başlık ⇒ Antarktika’yı Gezelim
Konu ⇒ Antartika kıtasında gezilerek burada yaşanan olaylar ve deneyimler.
Ana Fikir ⇒ İlk defa gezdiğimiz bir yer bizlere farklı duygular yaşatabilir.


4. ETKİNLİK

 Dinlediğiniz metinle ilgili görüşlerinizi sebepleriyle birlikte yazınız.
Cevap: Antarktika kıtası kimsenin yaşayamayacağı, sadece buzullardan oluşan bir kıtadır. Burada yaşamak için kat kat giyinmek ve sebze gibi yiyecekler tüketememek benim için kötüdür. Gezi olarak iyi fakat yaşam bakımından kötüdür.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 198-199. Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

 Aşağıdaki cümlelerin bazılarında çekimli fiiller bulunmaktadır. Çekimli fiillerin altını örnekteki gibi çiziniz
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 215 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

 Aşağıdaki cümlelerde yer alan fiillerin kiplerini bulunuz. Bulduğunuz kipleri karşılarına yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları MEB Yayınları


7. ETKİNLİK

 Aşağıda, dinlediğiniz metinden alınan cümleler verilmiştir. Bu cümlelerdeki “düşünceyi geliştirme yollarını” sebepleriyle birlikte yazınız
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları MEB Yayınları


8. ETKİNLİK

 “Küresel ısınma” hakkında hazırladığınız sunumu sınıfta paylaşınız.
Cevap: Küresel ısınma biz insanların yaptıkları fabrikalardan, kullandığımız fosil yakıtlardan, kullandığımız kozmetik ürünlerinden oluşmaktadır. Bunu önlemek için fabrika bacalarına ve araba egzozlarına filtre takılabilir. Parfüm yerine losyon kullanılabilir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 217 Cevapları MEB Yayınları

9. ETKİNLİK

Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

a) Gezip gördüğünüz yerleri anlatan bir yazı yazınız
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 217 Cevapları MEB Yayınları


GELECEK DERSE HAZIRLIK

 1. Yörenize ait bir türkünün sözlerini ve hikâyesini araştırınız
Cevap: Altın Tasta Gül Kuruttum

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.