Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 23:20 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 220-221. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

7. Sınıf Türkçe 7. Tema Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

7. Tema: Doğa ve Evren


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre yanıtlayınız.)

1. Şiirin sizde uyandırdığı duygular nelerdir?
Cevap: Huzur, sevinç, ümit gibi duyguları uyandırmıştır.

2. Şair ilk dörtlükte “Artık bütün renklerden, artık uzaklaşmalı.” dizesiyle ne anlatmaktadır?
Cevap: baharda açan beyaz çiçeğe duyulan özlem anlatılmıştır.

3. Şair, şiirin üçüncü bölümünde hangi söz sanatına başvurmuştur?
Cevap:  Kişileştirmeye başvurmuştur.

4. Şiire farklı başlıklar bulunuz
Cevap:

Tek Kelimeden Oluşan= Beyaz
Kelime Grubundan Oluşan= Beyazın Güzelliği

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29-30-31-32-33 Cevapları Özgün Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıda özellikleri verilmiş yazın türlerini ilgili boşluğa yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları MEB Yayınları


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu yoktur?
Cevap:  A) Bir bankta oturup yosunlu deniz kokusunu içine çeker, martı seslerini dinlerdi.

7. “dikmek, oturmak, çürümek” fiilleri anlam özelliklerine göre hangi seçenekte doğru sırayla verilmiştir?
Cevap: B) İş – Durum – Oluş

8. Aşağıdaki altı çizili kelimelerin hangisinde zaman kavramı yoktur?
Cevap: A) O seni değiştirse bile sen değişme.

9. Gezileri sırasında gençlikte oluşturduğu uçma sevgisiyle bir havacılık okulu açmayı düşünür Vecihi Bey. 21 Nisan 1932’de ilk “Türk Sivil Havacılık Okulu’nu kurar. İkisi kız olmak üzere 12 öğrenci kaydolur. Okulun sonunda sınıfın %100’ü mezun olmuştur.
Yukarıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?
Cevap: B) Sayısal verilerden yararlanma

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.