Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 2:16 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 23-26-27-28-29 Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Dostluk Metni Cevapları

1. Tema: Erdemler 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 23-24-25-26-27-28-29. Sayfa MEB Yayınları 2.Kitap


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 23 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Derse Hazırlık

1. Karagöz oyunlarında bildiğiniz başka karakterler var mı?
Cevap: Evet vardır. Beberuhi, zenne, Arnavut karakterlerini biliyorum.


2. Dostlarınızı seçerken nelere dikkat edersiniz?
Cevap: Dostlarımı seçerken dürüst, çalışkan, kötü konuşmayan kişilikleri olmasına dikkat ediyorum.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 26 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Metinde geçen aşağıdaki cümlelerden hareketle deyimlerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Deyimler Sözlüğü’nden kontrol ediniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 26 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle yanıtlayınız

1. Hacivat, Karagöz ile barışmak için nasıl bir yol izliyor?
Cevap: Hacivat, Karagöz ile barışmak için ona hediye aldığını söylemiştir.


2. Hacivat, Karagöz’e hediye vererek ne elde etmek istiyor?
Cevap: Eski günlerde yaptıkları güzel sohbetler ile bayrama girmek istiyordur.


3. Karagöz niye küstüğünü hatırlayamamasına rağmen, Hacivat’a karşı bu tutumunu sizce neden devam ettirmektedir?
Cevap: İçinde kin vardır. Bundan dolayı devam ettirmektedir.


4. Sizce Hacivat ile Karagöz’ün dostluğa bakış açıları neden farklıdır?
Cevap: Hacivat manevi yönünden Karagöz ise maddi yönden bakmasından kaynaklıdır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193-194-195. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

5. Karagöz’ün barışmama konusundaki inadını Hacivat’ın ise barışma konusundaki yöntemlerini doğru buluyor musunuz? Neden?
Cevap: Karagöz’ün gereksiz bir tutum sergilediğini düşünüyorum. Böyle küslükler çok uzatılmaması gerekir.


6. Kalbini kırdığınız birisiyle barışmak için nasıl bir yol izlerdiniz?
Cevap: Ondan özür diler böyle bir şeyin bir daha yaşanmayacağını söylerim.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 27 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Etkinlik

Okuduğunuz metnin konusunu, ana fikrini ve yardımcı fikirlerini bulunuz.
Cevap:

Konusu: Küs olan dostların barışma çabaları.
Ana fikri: Dostluğun kıymetini bilmeliyiz.
Yardımcı fikirler: Dostluk maddi değerle ölçülemez.


4.Etkinlik

Hacivat dostluğun ipuçlarını verirken aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır. Hacivat’ın yerinde olsanız Karagöz’e hangi ipuçlarını verirdiniz?
Cevap: Ben olsaydım dostluğun önemini anlatırdım. Bunun içinde şu sözleri söylerdim.

  • Deniz derindir durulmaz dostluk ebedidir unutulmaz
  • Kan bağı olmadan yakınlık kim sorsa kardeş der.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 28 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Etkinlik

Aşağıdaki eylemlerden zaman bildirenleri saatin yanına, zaman bildirmeyenleri dilek kuyusunun yanına yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 28 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


6.Etkinlik

Aşağıdaki eylemleri, belirtilen kiplerde çekimleyerek birer cümle içinde kullanınız
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 28 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


7.Etkinlik

“Dostluk” hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Kısaca anlatınız
Cevap: Dostluk her zaman yanında olan gerektiği zaman sizi uyaran, iyi ve kötü zamanlarınızda hep yanınızda olan her şeyi paylaşabileceğiniz biridir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 29 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Etkinlik

Aşağıdaki kavram havuzunda verilen kelimeleri kullanarak “dostluk” konulu bir hikâye yazınız. Yazınızı zenginleştirmek için “atasözleri, deyimler ve özdeyişler” kullanınız
Cevap: Dostluğun Önemi

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 200-201-202-203-204-205 Cevapları Özgün Yayınları

İki çok samimi, birbirleri ile iyi anlaşan, her daim yanında olan Selen ve Yıldız adında dost varmış.
Kötü zamanlarında birbirlerinin yanında olup destek olurlarmış. Günlerden bir gün Selen çok hasta olmuş. Yıldızda onu yalnız bırakmak istemeyip işinden izin almış ve doktora götürmüş. Selen’in kimsesi yokmuş ve çalıştığı paranın çoğu ev kirası, faturalara gidiyormuş. Yıldız Selen’i hastaneye götürmüş. Kanser olduğunu öğrenmişler. Bunun için tedavi olması gerekiyormuş. Selen’in tedaviyi ödeyecek parası yokmuş. Yıldız elinde olan parayı hiç düşünmeden Selen’in tedavisi için harcamış. Selen kanseri yenmiş.
Bir kez daha böyle cömert, güven veren bir dosta sahip olduğu için mutlu olmuş.


Gelecek Derse Hazırlık

1. Âşık Veysel’in bir şiirini bulup ezberleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 29 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


2. Âşık Veysel’in hayatı hakkında bir araştırma yapınız.
Cevap: Aşık Veysel Türk halk ozanıdır. 25 Ekim 1984 doğumludur. Aşık Veysel köyde yaşayan biridir. İki kız kardeşi çiçek hastalığından hayatlarını kaybetmişlerdir. Aşık Veysel’de bu hastalıktan dolayı gözlerini kaybetmiştir. Babası oyalanması için bağlama almıştır. Bu bağlama ile türkü çalmaya başlamıştır. Ahmet Kutsi Tecer sayesinde birçok ili dolaşmıştır. O dönemlerde Köy Enstitülerinde saz hocalığı yapmıştır. Aşık Veysel’in oğlu Bahri Şatıroğlu babasının yaşamını kaleme almış ve pek çok çalışmaya katılmıştır. Babasının saz ve söz geleneğini sürdürmektedir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.