Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 2:20 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35-36-37. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

1. Tema Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

1. Tema: Erdemler 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 35-36-37. Sayfa MEB Yayınları 2.Kitap


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 35 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre yanıtlayınız.)

1. Yukarıdaki metinde Şeyh Edebali, Osman Gazi’ye hangi erdemleri tavsiye etmektedir?
Cevap: Uysallık, hoş görme, adalet, bağışlamak gibi erdemleri tavsiye etmektedir.


2. Şeyh Edebali’ye göre acınacak üç kişi kimdir?
Cevap: Şeyh Edebali’ye göre acınacak 3 kişi cahil arasındaki alim, zenginken fakir düşen kişi ve hatırlı iken itibarını kaybeden kişidir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 78-80-81-82-83-84. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

3. Şeyh Edebali, “Anlaşmazlıklar bize, adalet sana.” sözüyle ne anlatmak istemiştir?
Cevap: Sen her zaman adaletten yana ol ve kimseyi ayrıma demek istemiştir.


4. Metnin ana düşüncesi nedir?
Cevap: Erdemli davranışlarda bulunması gerektiğidir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki sözcük avında soldan sağa ve yukarıdan aşağıya on bir erdem yer almaktadır. Kelimeleri bularak işaretleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


6. Aşağıdaki şiirlerde geçen söz sanatlarını bularak verilen boşluklara yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


7. Aşağıdaki altı çizili kelimelerden hangisinde zaman anlamı yoktur?
Cevap: C

A) Hiçbirimiz onun bu işi başaracağına inanmadık.
B) Çevreyi tanımak için epeyce dolaşmış.
C) Sınıfımızı temiz tutmalıyız.
D) Kardeşlik, dürüstlük, yardımlaşma erdemlerimizi hatırlatıyor.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 37 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8. Ahmet, Türkçe dersi için arama motorundan fiillerin anlam özellikleri ile ilgili cümleler aramaktadır. Ahmet’in bulduğu cümleleri örnekteki gibi sınıflandırmasına yardımcı olunuz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 37 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


9. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili eylemlerin hangi kiple çekimlendiğini belirleyerek uygun kutucuğu işaretleyiniz
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 37 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.