Anasayfa Kitap Cevapları
23 Ekim 2022, 18:36 - Mehmet Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 44-45-46-47 Cevapları Özgün Yayınları

1.Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

1. Tema: Erdemler 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 44-45-46-47 Cevapları Özgün Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları Özgün Yayınları

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Küçük istavrit neleri merak edermiş?
Cevap: Küçük istavrit denizin üstünün neye benzediğini merak edermiş.

2. Yazar, küçük istavrite hangi duygularla yardım etmiş olabilir?
Cevap: Yazar zor bir durumda umudunu kaybetmemeyi öğrenmek için yardım etmiştir.

3. Metnin ana fikri nedir?
Cevap: Ne durumda olursak olalım hiç bir zaman umudumuzu kaybetmemeliyiz.

4. Yazarın yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız?
Cevap: Yazarın yerinde ben olsam bende aynı davranışı sergilerdim.

5. Metinde kaçıncı kişili anlatım yapılmıştır? Metinden örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Metinde 1. kişili anlatım yapılmıştır.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Özgün Yayınları

Aşağıdaki sözcükleri zıt anlamlıları ile eşleştiriniz. Eşleştiremediğiniz sözcüğün zıt anlamlısını noktalı kutucuğa yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Özgün Yayınları


Ç. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

( D ) 1. “Başarı için kişinin kendisine ve bilgisine güvenmesi yeterlidir.” cümlesi öznel anlatımlıdır.
( D ) 2. Öznenin iradesi dışında kendiliğinden gerçekleşen “kızarmak, çimlenmek” gibi fiiller durum fiilidir.
( D ) 3. Tarihlerin yazımında gün, ay, yıl arasına eğik çizgi konulabilir.
( Y ) 4. “Pek çok, pek çoğu” sözcükleri ayrı yazılırken “birçok, birçoğu” sözcükleri bitişik yazılır.
( Y ) 5. Bir yargının gerçekleşmesinin başka bir yargıya bağlandığı cümlelere “neden-sonuç cümlesi” denir.
( Y ) 6. Deyimler ve atasözlerinin söyleyeni bellidir

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72-74-75-76-77-78-79. Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgül (,) farklı bir amaçla kullanılmıştır?
Cevap: C) Heyecanlı, duyarlı, çalışkan bir öğrenciymiş.

2. Aşağıdaki atasözlerinden hangisinin konusu diğerlerinden farklıdır?
Cevap: C) Ev alma, komşu al.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları Özgün Yayınları

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde örtülü bir anlam yoktur?
Cevap: D) Proje görevimin bir kısmını bu akşam bitiririm.

Sembollerle gösterilen yukarıdaki cümlelerden hangilerindeki altı çizili fiiller iş (kılış) anlamı taşımaktadır?
Cevap:

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde oluş anlamı taşıyan bir fiil bulunmaktadır?
Cevap:

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili fiil durum anlamı taşımaktadır?
Cevap:


E. Defterinize, “Durmadan devam ettiğin sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Bu söz bizlere bir çok önemli konuda öğüt vermektedir. Eğer bir amaç için disiplinli ve düzenli olarak çalışıyorsak bu amaç için ne kadar çok çalıştığımızın bir önemi yoktur. Çünkü az ve öz çalışmak çok ve verimsiz çalışmaktan daha iyidir.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Atatürk’ün anılarını araştırıp okuyunuz. Okuduğunuz anılardan edindiğiniz bilgileri not alınız.
Cevap: Bir gün Türkiye’yi ziyaret etmeye gelen VIII.Edward Atatürk’ün akşam yemeğine davetlidir. Atatürk, ziyafetinden önce yardımcılarına İngiltere saraylarında verilen ziyafetleri bilen, sofra düzenine hakim bir Yahudi aşçı bulunuz demiştir ve bunun üzerine bir aşçı getirtilerek sofra düzeni tıpkı İngiltere’de verilen ziyafetler gibi olmuştur.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246-250-251-252-253. Cevapları MEB Yayınları

”Sizi tebrik eder ve teşekkür ederim. Kendimi İngiltere’de zannettim” diyerek Atatürk’e olan teşekkürünü bu şekilde dile getirmiştir.

Bu sırada ziyafete garsonluk yapan Türk garsonlardan bir tanesi heyecandan elinde taşıdığı tabaklarla beraber yerde yuvarlandı ve her şeyi yere dökerek kırdılar. Salonda herkes kıpkırmızı kesilerek mahçup duruma düşerken Atatürk Kral’a “Bu millete herşeyi öğrettim, fakat uşaklığı öğretemedim” diyerek espirili bir dille zekasını konuşturmuştur. Ayrıca Atatürk bu sözünden sonra garsona çıkışmadan sakin bir şekilde vazifesine devam etmesini söylemiştir.


2. Atatürk’ün millet sevgisi ile ilgili sözlerini derleyiniz. Bu sözlerden biri hakkında bir konuşma hazırlayınız
Cevap: Atatürk’ün millet sevgisi ile ilgili sözleri ;

-Ne mutlu Türk’üm diyene !

– Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir.

-Ben,Türk ufuklarından bir gün mutlaka bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki, bunu âdeta gözlerimle görüyordum.

-Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.