Anasayfa
Ara Bul
13 Ekim 2021, 3:53

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 60-61. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 60-61. Sayfa MEB Yayınları 2.Kitap Tema Sonu Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

(İlk üç soruyu okuduğunuz metne göre yanıtlayınız.)

Soru: 1. Sancak, Cumhurbaşkanı tarafından hangi birliklere verilir? Birlik için neyi simgeler?

Cevap: Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tugay ve alay seviyesindeki birliklerine verilir. O birliklerin onur timsalidir.


Soru: 2. Sancak neleri temsil etmektedir?

Cevap: Ecdat kanını, zaferin ışığını, hürriyet ve istiklali, kahramanlık ve fazileti, milli iradeyi, şeref ve mesuliyeti temsil etmektedir.


Soru: 3. “Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Sancağı” neden tüm sancakların anası olarak görülmektedir?

Cevap: Tarihteki Kara kuvvetlerinin tüm sancaklarının komutanı burada yemin ettikleri için anası olarak görülmektedir.


Soru: 4. Aşağıdaki cümlelerin başına yargılar doğru ise “D” yanlış ise “Y” yazınız.

Cevap:

(Y) “Ay yıldız, hürriyet ve istiklali temsil eder.” cümlesinin kipi dilek (tasarlama) kipidir.
(Y) “Başarmak için çalışmalıyız.” cümlesinin kipi dilek (tasarlama) kipidir.
(Y) “Onu görünce dili tutuldu.” cümlesindeki altı çizili kelime grubu atasözüdür.
(D) “Seni bana emanet ettiler.” cümlesindeki altı çizili kelime grubu deyimdir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Soru: 5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?

Cevap: A

A) Çanakkale’de nice genç, vatanı kurtarmak için kendini feda etti.
B) Atatürk, ulusumuzu çağdaş bir yaşam bilincine kavuşturmak için çok çalışan bir liderdi.
C) Sınav olacağı için bugün eli ayağına dolaşıyor.
D) Cumhuriyet’i ilan etmek için 29 Ekim 1923’te TBMM toplandı.


Soru: 6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişiden kişiye değişen bir durum anlatılmıştır?

Cevap: C

A) Suyun katı, sıvı ve gaz hâlleri vardır.
B) Safahat, Mehmet Âkif Ersoy’un şiir kitabıdır.
C) Okul takımımız bence bu yıl şampiyon olur.
D) Üçgenin iç açılarının toplamı 180 derecedir.


Soru: 7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yapılması gerekli olan bir durum ifade edilmiştir?

Cevap: B

A) Ödevimi bitirince dışarı çıkayım mı?
B) Dosyalarını bugün düzenleyip teslim etmelisin.
C) Onun yerine ben size yardımcı olayım.
D) Çocuklar bahçenin bir köşesinde oturuyor.


Soru: 8. Aşağıdaki fiilleri inceleyip tablonun ilgili kısmını örnekteki gibi işaretleyiniz

Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.