Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 20:26 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90-91. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

3.Tema Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

3. Tema: Kişisel Gelişim 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 90, 91. Sayfa MEB Yayınları 2.Kitap

Sevgi: Yaratıcı Güç Cevapları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları MEB Yayınları

1. Profesör öğrencilerinden nasıl bir çalışma istemiştir?
Cevap: Gece kondu mahallesine gidip 200 genç üzerinde olgu araştırması yapmalarını istemiştir.


2. 25 yıl sonra gençlerle ilgili hangi verilere ulaşılmıştır?
Cevap: 180 tanesine ulaşabilmişler ve 175 tanesi doktor gerisi avukat  ve iş adamı olmuştur.


3. “Başarınızı neye borçlusunuz?” sorusuna birer yetişkin olan gençlerin cevabı ne olmuştur?
Cevap: Öğretmenimize cevabını vermişlerdir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 52-56-57-58-59. Sayfa MEB Yayınları

4. Gençlerin başarılı bir yetişkin olmalarını sağlamak için öğretmenin kullandığı sihirli formül nedir?
Cevap: Öğrencilerini sevmek  öğretmenin kullandığı sihirli formüldür.


5. Sizi günlük hayatta motive eden söz ve davranışlar nelerdir?
Cevap: Sen her şeyin üstesinden gelirsin. Sen yaparsın gibi cümleler.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları MEB Yayınları

6. Aşağıda yer alan cümlelerdeki boşlukları uygun olan geçiş ve bağlantı ifadeleri ile tamamlayınız.
Cevap:

Yürümekten perişan oldum başka bir deyişle ayağıma kara sular indi.

Herkes yarınki sınava iyi çalışsın özellikle son konulara dikkat edin.

Annemi bugün kırdım oysaki onu kırmak istememiştim.

Bu olayın ilk olarak ne zaman gerçekleştiğini bilmiyoruz.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 74-76-77-78 Cevapları Özgün Yayınları

Son olarak nasihatlerimi sakın aklından çıkarma.


7. Aşağıda verilmiş “biyografi” cümlelerini “otobiyografi” cümlelerine çeviriniz.

“Gülpembe” şarkısını babaannesi Nimet Hanım için yazdı.
Cevap: “Gülpembe “şarkısını babaannem Nimet Hanım için yazdım.


Kazandığı ilk para ile kardeşi İnci’ye çok istediği kırmızı elbiseyi almıştı.
Cevap: Kazandığım ilk para ile kardeşim İnci’ye çok istediği kırmızı elbiseyi aldım.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlam kayması yoktur?
Cevap: C) Halter takımı Naim Süleymanoğlu’nu coşkuyla karşıladı.


9. Aşağıdaki altı çizili kelimelerin hangisi zarf değildir?
Cevap: C) Ayşe de sınavlardan yüksek not almış.


Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.