Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 0:00 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92-93-94-95-96. Cevapları MEB Yayınları

Anne Frank’ın Hatıra Defteri Metni Cevapları

3. Tema: Okuma Kültürü 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 92, 93, 94, 95, 96. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 92 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

İnsanlar gün içerisinde yaşadıklarını, gördüklerini, duyduklarını neden yazma ihtiyacı duyarlar?
Cevap: Yazarak bu günü unutmamalarını ve hatırlamalarını sağlar.


Duygu ve düşüncelerinizi yazıya dökmeyi seviyor musunuz? Neden?
Cevap: Evet seviyorum. Yaşadıklarımı, düşündüklerimi, duygularımı yazarken çok rahatlıyorum.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 93 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Metni dinlerken not aldığınız kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazınız. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe sözlükten kontrol ediniz.
Cevap:

Hatıra: anı
Heves: İstek
Şakak: Göz, alın ve yanak arasında olan bölümdür.


2. Etkinlik

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Anne Frank’ın yazma konusundaki kararsızlığının temelinde yatan sebep/sebepler nelerdir?
Cevap: 13 yaşında olan kızın saçmalarına kimsenin inanmayacağı için kararsız kalmıştır.


2. Yazarın en büyük arzusu nedir?
Cevap: İçinde gömülü kalan birçok şeyi gün yüzüne çıkarmaktır.


3. Anne Frank’ın yazma konusundaki düşüncelerine katılıyor musunuz? Neden?
Cevap: Evet katılıyorum. İnsan yazarak düşüncelerini, içindeki duygularını hayallerini ortaya çıkarır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 240-241-242-243-244-245. Cevapları MEB Yayınları

4. Metinde yazar “Kâğıt, insandan sabırlıdır.” diyerek neyi anlatmak istemiştir?
Cevap: İnsanoğlu sabırsızdır. Bir işin hemen yapılıp bitmesini ister.. Kağıt ise üzerine yazılanlar ise sabırsız değildir. Bir gün okunmayı bekler.


5. Yazarın kişilik özellikleri hakkında ne gibi çıkarımlarda bulunabilirsiniz? Anlatınız.
Cevap: Yalnız, kararsız, haya gücü olan, güvensiz.


6. Günlük tutmanın insanların kişiliğine, hayatına, hayal dünyasına ne gibi etkileri olabilir? Anlatınız.
Cevap: Kişinin hayal dünyasını geliştirir. Hayatında olan önemli olayları unutmamasına ve bu şekilde hatırlamasına yardımcı olur.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

“Yazma alışkanlığının sağladığı faydalar” hakkında yaptığınız araştırmadan yola çıkarak “Günlük tutmanın faydaları” ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap:

Yazarak insan kendini geliştirir;

  • Edindiğimiz bilgileri unutmamamızı sağlar.
  • Yazarak stresimiz azalır ve duygusal olarak rahatlarız
  •  Hafızamızın daha güçlü olmasını sağlar.
  • Bilgileri öğrenmemizi daha çok kolaylaştırır.
  • Yazmak hayal gücümüzü de genişletir.

4. Etkinlik

Aşağıda metin türleri ile ilgili bilgiler verilmiştir. “Anne Frank’ın Hatıra Defteri” metninin türüyle ilgili olanları işaretleyerek metnin türünü yazınız.
Cevap:

○ Yaşanılanlar günü gününe, tarih belirtilerek yazılmıştır.
○ Gerçek olmayan olaylar anlatılmıştır.
(✔) İçtenlikle yazılmıştır, doğal bir anlatımı vardır.
(✔)Yazarın kişiliğini, görüşlerini ve ruhsal dünyasını yansıtmıştır.
○ Yazar, nesnel bir dil kullanmıştır.
(✔)Yazar; sırlarını, dertlerini olduğu gibi aktarmıştır.
(✔)Birinci kişi ağzıyla yazılmıştır.
○ Tanınmış bir kişinin hayatı anlatılmıştır.

Metnin türü: Deneme


5. Etkinlik

a) Aşağıda verilen metni okuyunuz. Metinde yer alan zarfları belirleyerek altlarını çiziniz.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94 Sayfa Cevapları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 95 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

b) Altlarını çizdiğiniz zarfların metne olan katkılarını yazınız.
Cevap: Yapılan eylemlerin durumlarını belirtip daha iyi anlamamızı sağlamıştır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38-40-41-42-43. Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 95 Sayfa Cevapları

Yukarıdaki grafikte 2012 – 2016 yılları arasında kütüphanelerde bulunan kitap sayıları verilmiştir. Grafikten yola çıkarak aşağıdaki yargılardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Millî kütüphanedeki kitap sayısı 2012 – 2014 yılları arasında aynıdır.

Cevap:

(D) Millî kütüphanedeki kitap sayısı 2012 – 2014 yılları arasında aynıdır.
(D) 2013 yılından sonra halk kütüphanelerindeki kitap sayısı artış göstermiştir.
(Y) Üniversite kütüphanelerindeki kitap sayısı her sene düzenli olarak artmıştır.
(Y) Kütüphanelerdeki kitap sayıları her yıl düzenli olarak artmıştır.
(D) Örgün ve yaygın eğitim kütüphanelerindeki kitap sayısı 2016 yılında, bir önceki yıla göre 4,9 milyon azalmıştır.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 96 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

Aşağıya, günlük yazma kurallarına uyarak bir gününüzü yazınız.
Cevap:

Sevgili Günlük,

Bugün haftanın son günü. Okula gitmek için altıda uyandım. Hazırlanıp, kahvaltımı yaptım ve okula doğru yola çıktım. Okula giderken ağaçta kalmış olan bir kediyi görüp yardım etmeye çalıştım. Çevredekilerin yardımı ile kediyi ağaçtan indirdik. Daha sonra okula geçtim. Okulda ödev sunumu vardı. Derste sıra bana geldi. Ben insan haklarını anlatan bir sunum yaptım ders sonunda notlarımız açıklandı ve öğretmenim 100 aldığımı söyledi. Bunu duyunca çok sevindim. Eve gidip annemle ve babamla sevincimi paylaştım. Bugünüm böylece bitmiş oldu.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.