Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:12
Mehmet
Yönetici

7. Sınıf Türkçe Sayfa 223-224-225-226-227 Cevapları Özgün Yayınları

2020-2021 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223-224-225-226-227 Cevapları Özgün Yayınları İLETİŞİM BECERİLERİMİZ (DİNLEME METNİ)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları Özgün Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İletişim nedir? İletişim kurmak insan yaşamında niçin önemlidir? Tartışınız.

Cevap: İletişim iki insanın karşılıklı olarak birbiri ile konuşmasıdır. İletişim insanların birbirlerini daha iyi anlamaları için bir araçtır.

2. Geçmişten günümüze insanların hangi yollarla iletişim kurduklarını açıklayınız.

Cevap: Duman, Güvercin, Telgraf, Mektup, Radyo, Televizyon, Bilgisayar, Akıllı telefon

1. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce tahmin ediniz. Sonra sözcüklerin anlamını sözlükten bulup karşılarına yazınız.

Cevap:

empati: Kendini başkasının yerine koymak
risk: Zarar görme olasılığı
minimal: En küçük değer
faktör: Etken

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Yazara göre bize kendimizi iyi hissettiren neymiş?

Cevap: Hissettiklerimizi paylaşabildiğimiz bir arkadaşımızın olması bizi iyi hissettirirmiş.

2. İnsan nasıl bir varlıkmış?

Cevap: Çok yönlü bir varlıkmış.

3. İletişimde hangi özelliklere sahip iletiler kabul görürmüş?

Cevap:Sevgi, saygı, beden dili, empati bulunduran her iletişim kabul görürmüş

4. İletişim bizim için ne kadar önemliymiş?

Cevap: Var olmak ve beslenmemiz kadar önemlidir.

5. Günümüzde kullanılan en yaygın iletişim yolu neymiş?

Cevap: İnternettir.

6. Yazara göre kendimizi doğru anlatmanın yolu nasılmış?

Cevap: Duyguların karşı tarafa geçtiğini de bilerek iletişim kurmaktır.

7. Deneyimlerimiz bize neler kazandırırmış?

Cevap: Öğrenme kanallarımızı açarak içimizdeki güzellikler gün yüzüne çıkarır.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları Özgün Yayınları

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.

Cevap:

Metnin konusu: İletişimin özellikleri

Metnin ana fikri:İletişim olumlu olmalıdır ki insanlar birbirlerini daha iyi anlayabilirler.

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerden hareketle çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini aşağıya yazınız.

Cevap: Çevremdeki insanlarla iletişim kurarken onları anlamaya çalışmalı ve sözünü kesmeden düzgün bir şekilde dinlemem gerekir. Yaşadığı olayı kendimiz yaşıyor gibi düşünerek ona göre cevap vermeliyiz. Kavga ederek ya da demek istediğini anlamadan cevap vermemeliyiz.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 225 Cevapları Özgün Yayınları

5. ETKİNLİK

a. Aşağıdaki grafiği inceleyiniz.

b. Aşağıdaki soruları grafiğe göre yanıtlayınız.

1. Hanelerin internete erişim imkânının en düşük olduğu yıl hangisidir?

Cevap:  2008 yılında en düşüktür.

2. Hangi yıllarda 16-74 yaş grubu bireylerin bilgisayar kullanımı ve 16-74 yaş grubu bireylerin internet kullanımı oranları birbirine en yakındır?

Cevap:  2014 yılında birbirine yakındır.

3.. Hanelerin internet erişim imkânı hangi yıllarda bireylerin internet kullanımını geçmiştir?

Cevap:  2014, 2015, 2016 ve 2017

4. .Grafiğe göre hanelerin internet erişim imkânı ve bireylerin internet kullanımı ile ilgili neler söylenebilir?

Cevap:  Yıllar geçtikçe İnternet erişim imkanı artmaya devam etmiştir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları Özgün Yayınları

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki metinde kutucukların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

Cevap:

Selim gibi günlük tutmaya başlayalım (.) bakalım Sonumuz hayırlı değil herhâlde
onun gibi (.) Bu defteri bugün satın aldım (.) Artık Sevin olmadığına göre bu defter
kaydetsin beni (;) dert ortağım olsun (.) Kimseye söylemeden içimde kaldı (;) kayboldu dediğim düşüncelerin (,) duyguların aynası olsun (.) Kimse dinlemiyorsa beni ya da istediğim gibi dinlemiyorsa günlük tutmaktan başka çare kalmıyor (.) Canım insanlar (…) Sonunda bana bunu da yaptınız (.)

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri inceleyip yazımı yanlış olan sözcüklerin altını çiziniz. Cümleleri, yazım yanlışının sebebi ile eşleştiriniz.

Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları Özgün Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları Özgün Yayınları

8. ETKİNLİK

a. Aşağıdaki görselden hareketle görüşlerinizi açıklayan ve giriş, gelişme, sonuç bölümlerinden oluşan bir yazı yazınız. Yazınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız.

Cevap:

Hayat bize belli engeller sunmaktadır. Bu engellerin sonu bizi gerçek bir insan  gerçek bir birey yapmaya götürecektir.

Belli basamaklar vardır önümüzde tek tek o basamakları çıkarız. Her basamak bize bir değeri öğretir. O değerle beraber yeni basamaklara basarak yeni değerler katarız kendimize. Tek tek basamakları çıkarız işte burada insani değerlerin hepsini alarak zirveye yani sevgiyi bulmuş oluruz.

Yani bir birey, dürüst sevgi dolu bir insan olmak için birinci basamaktan başlayarak tek tek tırmanmalıyız. Bıkmadan usanmadan bunu yaparsak istediğimiz olmamız gereken kişi olacağızdır.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.