8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 76-77. Cevapları Gezegen Yayıncılık bölümünde, ders kitabı sayfa 76-77 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Bir Sure Tanıyorum: Asr Suresi ve Anlamı Cevapları” sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 76-77. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İçindekiler
3. Ünite: Din ve Hayat 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 76-77. Cevapları Gezegen Yayıncılık
Hz. Yusuf’un (as) hayatındaki olayları içeren bir tarih şeridi hazırlayıp arkadaşlarınızla değerlendiriniz.
Cevap:
“Asr” ne demektir? Asr suresi ile ilgili neler biliyorsunuz? Arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Asr ikindi vakti demektir. Bu surede insanın ziyan içinde olduğunu ancak iman edip sabrederek kurtuluşa erebileceğini anlatıyor.
Asr suresinin okunuşunu kartonlara yazıp karışık hâlde tahtaya asınız. Daha sonra doğru bir şekilde sıralamaya çalışınız. Ardından anlamı üzerinde sınıfça konuşunuz.
Cevap:
Asr Suresi Anlamı: Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir. Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir)
“Beş şey gelmeden önce beş şeyin değerini iyi bilin: Ölümden önce hayatın, meşguliyetten önce boş zamanın, fakirlikten önce zenginliğin, ihtiyarlıktan önce gençliğin ve hastalıktan önce sağlığın.”
(Buhari, Rikak, 3; Tirmizi, Zühd, 25.)
Yukarıdaki hadisi zamanın önemi açısından arkadaşlarınızla yorumlayınız.
Cevap: Zaman çok kıymetlidir ve bizim zamanımızı iyi değerlendirmemiz boş yere harcamamız gerekir.
Asr suresinden başka ne gibi mesajlar çıkarılabileceğini arkadaşlarınızla belirleyerek değerlendiriniz.
Cevap: İman edip güzel amaller de bulunmamız gerektiğini ve sabırlı olmamız gerektiğinin mesajlarını çıkarabiliriz.
Asr Suresine göre, Müslümanın temel özellikleri arasında iman etmek, salih ameller işlemek, birbirine hakkı ve sabrı tavsiye etmek ve doğrulukla birlikte olmak bulunur. Bu sure, insanların imanlarını güçlendirmeleri, ahlaki değerlere bağlı kalmaları ve toplumsal dayanışmayı teşvik eder.