Anasayfa Kitap Cevapları
21 Eylül 2022, 2:09 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 191-192-193-194-195. Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

6. ÜNİTE: ENERJİ DÖNÜŞÜMLERİ VE ÇEVRE BİLİMİ 8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 191-192-193-194-195. Cevapları Adım Adım Yayıncılık


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

A. Aşağıda verilen ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” kutucuğuna “✓” işareti koyunuz. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını defterinize yazınız.
Cevap:

(D) 1. Oksijenli solunum mitokondri organelinde gerçekleşir.
(Y) 2. Fotosentez sadece güneş ışığında gerçekleşir.
D() 3. Fotosentez ve solunum, karbon ve oksijen döngüsünün gerçekleşmesinde
etkilidir.
(D) 4. Azot döngüsü olmasaydı proteinler oluşmazdı.
(D) 5. Kaynakları tasarruflu kullanmak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlar.
(Y) 6. Kullandığımız bütün maddeler geri dönüşümlüdür.
(Y) 7. Bitkiler solunum yapmaz.
(D) 8. Geri dönüşüm istihdamın artmasını sağlar.
(D) 9. Kyoto Protokolü küresel iklim değişiklikleri konusunda mücadale sağlamaya
yönelik bir anlaşmadır.
(Y) 10. Bitkiler sadece geceleri solunum yapar.
(Y) 11. Besin zincirleri bir tüketici canlıyla başlar.
(D) 12. Küresel iklim değişikliği sonucunda dünyanın ortalama sıcaklığı artar.
(Y) 13. Küf mantarları üretici canlılardır.
(Y) 14. Yıldırım ve şimşek gibi doğa olayları su döngüsünün gerçekleşmesinde etkilidir.
(Y) 15. Su döngüsü sayesinde dünyadaki su miktarı sürekli artar

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

B. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları Adım Adım Yayıncılık


C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Fotosentezle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C. Yalnız güneş ışığında gerçekleşir


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

2. Yukarıda verilen besin zinciriyle ilgili;
I. Ot, üretici canlıdır,
II. Çekirge, kurbağa, yılan ve atmaca tüketici canlıdır,
III. Küf mantarı besin ihtiyacını fotosentez yaparak karşılar
ifadelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?

Cevap: C. I ve II


3. İki ayrı cam fanusa birer tane saksı bitkisi ve fare konuluyor. 1. fanus karanlık bir ortamda, 2. fanus ise yapay ışıkla aydınlatılmış bir ortamda bekletiliyor. 2. fanustaki farenin 1. fanustaki fareden daha uzun süre yaşadığı gözlemleniyor.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: B. 1. fanusta azot döngüsü gerçekleşir


4. Yanda görseli verilen sembolün üzerinde olduğu ürünlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez? 
Cevap:  D. Geri dönüşüm kumbaralarına atılmaması gereken bir üründür.


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

5. Yukarıdaki görselde verilen Venn şemasındaki taralı kısma aşağıdaki canlılardan hangisi yazılabilir?
Cevap:  A. Maydonoz


6. Bir araştırmacı her bakımdan özdeş K, L ve M saksı bitkilerini yukarıda belirtilen ortamlarda bekletiyor. Araştırmacı bir hafta sonra bitkilerin yaprak sayısını, boy uzunluğunu ve yaprak rengini karşılaştırıyor.
Buna göre araştırmacı bu deneyde;
I. Fotosentez için ışık gereklidir,
II. Fotosentez için karbondioksit gereklidir,
III. Fotosentez için su gereklidir
hipotezlerinden hangisini test edemez?

Cevap: B. Yalnız II

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 161-166. Cevapları Adım Adım Yayıncılık

7. Aşağıdakilerden hangisi kaynakları tasarruflu kullanmak için alınması gereken önlemlerden biri değildir?
Cevap: A. Bütün katı atıklar çöp kutularına atılmalıdır.


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8. Bu tabloda oksijenli ve oksijensiz solunum arasındaki farklar verilirken bir hata yapılmıştır. Kaçıncı satır veya satırlardaki ifadeler yer değiştirdiğinde tablo doğru olur? 
Cevap:  B. Yalnız 3.


9.Fotosentez ve oksijenli solunum arasında madde alışverişi ilişkisi yukarıdaki gibidir. Buna göre K ve L harfleriyle gösterilen maddeler aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: A.


10. Aşağıdaki canlılardan hangisi bir besin zincirinin ilk basamağında yer alamaz?
Cevap: C. Mantar


11. Kaynakları tasarruflu kullanmak için;
I. Kişisel temizliğimizi yaparken musluğu sürekli açık bırakmama,
II. Geri dönüşümlü ürünleri kullanma,
III. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma
uygulamalarından hangisi veya hangilerini yapmalıyız? 
Cevap: D. I, II ve III

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.